Please join me

Ik ben gepromoveerd op mijn werk. Zeg je dat zo? Promoted, hebben ze het over. Ik zeg niet tot wat, want ik schaam mij diep, maar ik ga als gevolg hiervan 2% extra verdienen! En die pensionado’s maar klagen over hun 2,3%! (Dit is een grapje)

Ik moet eerlijk zijn, als gevolg van de inflatie kreeg iedereen vier procent en ik nu dus zes, waardoor ik er bij de huidige inflatie slechts 4% op achteruit ga. Dit in combinatie met 30% meer verantwoording mag je toch een afgedwongen deal mijnerzijds noemen.

Oh ja, een dergelijke promotie wordt dan met veel bombarie aangekondigd per e-mail door een Amerikaanse hotemetoot. Dan worden eerst alle anderen genoemd die door hun uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten ook promotie hebben gekregen, en als laatste mijn collega en ik, die, omdat we de baas ondersteunen, ook promotie kregen.

Er stond nog net niet: losers die we ook even moeten noemen. Mijn collega moest lachen om mijn constatering omdat ze het op de zelfde manier had gelezen. Die hotemetoten hebben het niet eens door als ze het schrijven. Please join me in congratulating….

En dan krijg je mailtjes met: congrats! Well deserved! Ik heb er nog pijn in mijn kont van.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

4 gedachten over “Please join me”

  1. Ik werd in september 2021 voor de tweede keer bevorderd in mijn leven (de eerste keer was die tot Soldaat 1e Klas in 1988). Vond ik toch wel leuk, maar ook wel met een wat grotere opslag.

    Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: