De ver van mijn bed show.

Dat ik complex in elkaar zit, wist ik al. Dat ik problemen zie waar een ander ze niet ziet, wist ik ook al. Maar soms denk ik gewoon dat het aan de ander ligt. Zo gaan mijn nekharen vaak overeind staan als iemand alleen maar over zijn financiële voordelen praat. Dat hij goedkoop internet heeft, een goedkoop energiecontract, een goedkope vakantie, en altijd in Duitsland tankt omdat het daar goedkoper is. Neemt-ie gelijk drie treetjes Duits bier mee, want dat scheelt ook weer, en geen probleem in de wereld lijkt ze te interesseren.

Dat ik me druk maak over Oekraïne. “Ja, het is erg, maar ik ga er niet de hele dag aan denken, want dan word ik gek. Heb jij je vakantie nog niet geboekt? Vanwege Oekraïne? Oh, ik wel hoor. Ardèche.” Goed, uiteindelijk zullen wij ook wel iets boeken mits de situatie niet erger wordt, maar nu staat mijn hoofd er even niet naar.

Het toppunt van de ver van mijn bed show hoorde ik van de week, toen er gevraagd werd: “als er een atoombom op Amsterdam valt, zijn wij er dan ook geweest?” Het antwoord dat er kwam was negatief. “Oh, dan maak ik me helemaal niet druk, mijn dorp weten ze toch niet te vinden.” Ik heb de heren even uit de droom geholpen. Dat het ligt aan hoe zwaar de bom is, maar dat er bommen zijn die heel Nederland in de as kunnen leggen. Zijn ze nu helemaal belazerd? Met hun egoïstische leventje.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “De ver van mijn bed show.”

 1. ik zou willen dat er meer mensen complex in elkaar steken. Ik noem het liever normaal in elkaar steken want elk individu is ook lid van een groep, een gemeenschap als dat voornamer klinkt. Het individu moet uiteraard zelf blijven nadenken en desnoods ook de normen van de groep waarin hij leeft corrigeren. Lukt dat enigszins moet dat individu respekt opbrengen voor de aangepaste norm van de groep.

  Like

 2. Putin heeft met zijn oorlogsplannen gewacht tot Trump weg was. Trump zou gekgenoeg zijn om een atoombom terug te gooien. Biden is daar veel te netjes voor. Waarschijnlijk gaat Putin het eerst met een kleintje proberen om te zien hoe daar op gereageerd word.

  Like

 3. Ik las net dat het RIVM berekent wat de gevolgen zijn voor Nederland bij een kernaanval. Nihil, staat er dan. Dan denk ik: wat erg om zo te denken. Het heeft enorme gevolgen voor de mensen die het treft, en de mensheid in zijn algemeen. Ik begrijp niet dat we hier zitten toe te kijken en af te wachten wat 1 krankzinnig geworden leider allemaal uit de kast trekt. Dat had ik overigens ook bij Syrië, Afghanistan, en andere conflicten. Het maakt dat je je machteloos voelt.

  Like

 4. Oh ja, dat soort mensen! Goed geobserveerd; idd van die lui die echt helemaal niets ook maar iets kan schelen als hun achterlijke leventje maar niet verstoord wordt.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: