Boosterprik

Ik begreep dat mijn jaar aan de beurt is om een afspraak te maken voor een boosterprik. Ik maak er in elk geval geen haast mee. Ik heb tegen een aantal ziekten inentingen gehad, maar nog nooit drie in zes maanden tegen een en dezelfde. Ik word er ook werkelijk niet goed van wat ze zeggen. Nu helpen de eerste twee inentingen weer niet, het helpt zelfs niet als je langer dan tien weken geleden Corona hebt gehad, handen wassen bleek toch niet zo belangrijk, het enige wat nu helpt is de boosterprik, zeggen ze.

Het is nu inderdaad net of ze het niet weten en ze maar wat roepen. Alsof ze heel graag die booster in ons lichaam willen hebben. Dat is tenminste mijn indruk. Ik weet het helaas ook niet, en ik geloof nog steeds niet in stiekeme implantaten en trackingmethodes, maar ik geloof wel dat men momenteel de grip kwijt is en nu maar wat doet. Wat gebeurt er bij de volgende variant? Weer een prik? Kunnen ze ons niet beter massaal aan een Corona-infuus leggen? En nog steeds, hoe erg is dat Corona nu eigenlijk? Die laatste variant is de zwakste tot nu toe. En daar moeten dan kankerbehandelingen voor wijken, ik kan daar niet bij.

Ik hoef niet zeer binnenkort in het buitenland te zijn, ik heb niet zo’n haast. Maar je doet het toch ter bescherming van een ander, werd vaak gezegd? Welnee, je doet het omdat je anders niet op wintersport kunt, zoveel is nu wel duidelijk. Vijf miljoen doden tot nu toe, wereldwijd. Dat klinkt veel als het het allemaal mensen zouden zijn die anders nu nog zouden leven. Maar als je bedenkt dat er wereldwijd per dag ongeveer 150.000 mensen sterven, dan heb je na iets meer dan een maand de vijf miljoen bereikt. In de twee jaar dat er nu Corona heerst zijn er meer dan 100 miljoen mensen overleden aan iets anders. De Spaanse griep eiste in twee jaar mogelijk 100 miljoen doden, terwijl er toen de helft minder mensen waren.

En wat is nu de bedoeling, dat al die uitgestelde operaties later tot meer doden gaan leiden? Dat is wel prima? Ik vind de overheid op dit gebied totaal niet geloofwaardig meer. Ik moet nu terugvallen op mijn gezond verstand. Dat zegt nu: komt tijd, komt raad.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

18 gedachten over “Boosterprik”

 1. Ik zag gisteravond https://www.gids.tv/video/405446/het-wetenschappelijk-jaaroverzicht-gemist-bekijk-hier-de-hele-uitzending.html, en daar was Robbert Dijkgraaf die mij toch wel geruststelde met zijn uitleg. Hij is geen viroloog maar kan de zaken wel goed ontrafelen en in hapklare brokjes opdienen. Wat die virologen niet kunnen en Mark & friends al helemaal niet. Kijken dus.
  Ik heb mijn booster en voel me weer een stukje veiliger. Het komt goed. Ik verwacht dat we ieder jaar een cocktail gaan krijgen van griep/Corona/ hepatitis, en daar zullen we het mee moeten doen. Er zijn ergere dingen. Als de samenleving maar weer in beweging komt.

  Geliked door 2 people

 2. De eerste twee vaccinaties hielpen wel degelijk goed tegen de toen heersende variant van het Corona-virus. Nu er een nieuwe variant is is de werking minder geworden, en daarom krijg je nog een extra grote portie van hetzelfde toegediend. Dat is niet ideaal, het helpt niet helemaal, maar wel wat, en er is niets anders. In april (in Nederland natuurlijk veel later) komt er dan een vierde prik, die speciaal werkzaam is tegen omikron. En voortaan twee prikken per jaar, schat ik zo. Een kleine moeite: je blijft er gezond bij en berooft kankerpatiënten niet van een ziekenhuisbed.

  Like

  1. Ze weten nu ongeveer hoeveel mensen er na een besmetting in het ziekenhuis terecht komen. Dat betekent dat ze nu kunnen weten hoeveel bedden we nodig hebben over een paar jaar. Als dat over twee jaar nog niet geregeld is, mag je de overheid beschuldigen van het beroven van anderen van een ziekenhuisbed. Het kan in geen geval zo zijn dat we de rest van ons leven twee prikken per jaar moeten halen tegen een mild virus, lijkt mij? Misschien dat een klein groepje daartoe bereid is, maar dat lijkt me niet haalbaar.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ook wij halen toch maar die boosterprik. Oudjaar rijden we naar Papendal. Ze jassen hem er maar in. En handen wassen na boodschappen doen blijft in mijn systeem. Ook goed voor het voor het griepvirus en verkoudheden.
  Hans fietst alweer en wandelt elke dag. Gaat alleen wat vroeger naar bed ’s avonds. En het lezen, wat hij zo graag doet, gaat minder. Dat zal zijn tijd nodig hebben. Hij heeft het gered. Ook door zijn goede conditie werd er gezegd. Dus blijven wandelen met je hond. Investering voor later.

  Geliked door 2 people

   1. Lezen is vermoeiend en iets met concentratievermogen, geloof ik. Ik vraag er niet na. De cardioloog belde nog. Even vragen hoe het ging. Vroeger moest je daarvoor naar het ziekenhuis komen. Uitslagen van het bloed of scan laten ze nu via beeldbellen zien. Wat dat betreft is corona een verbetering. Ik heb even een gesprekje gehad over al die pillen en voeding. Als iemand gezond eet zijn wij het. Waarom dan nog een cholesterol pil.? Alleen met voeding red je het niet zei hij. Dat telt maar voor de helft. Net als goed bewegen. Leeftijd telt wel degelijk mee. Het jongste kleinkind vroeg benauwd of ik ook dood ging? Want dan moet hij naar de BSO. IK heb geantwoord dat ik 88 jaar word. Dat stelde gerust.

    Like

 4. Ja, laten we vooral allemaal ons gezond verstand gaan gebruiken mbt wetenschappelijke kwesties. Dat heeft immers de verlichting teweeg gebracht in tegenstelling tot heksenverbrandingen.

  Like

  1. Verkeerde conclusie. Ik moet terugvallen op mijn gezonde verstand omdat ik de overheid op dit gebied niet geloofwaardig vind. Dat zou veel heksenverbrandingen en jodenvervolging hebben gescheeld als dat op grotere schaal was gebeurd in het verleden.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik sta er hetzelfde in. Ik zoom even uit en wil eerst het grote plaatje bekijken. En 2 prikken per jaar ga ik zeker niet doen, geen haar op mijn hoofd. Ik hoop dat het straks bij de griepprik gegeven kan worden en dat hiermee kwetsbare mensen meer beschermd zijn. En dat het áltijd een vrije keus blijft.

  Geliked door 1 persoon

 6. Vind het een lastige. De griepprik haal ik (voorlopig nog) niet. Deze en de booster wel. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe ziek je kan worden, ook als je een gezond etend, sportend en relatief jong mens bent. Ik heb het gevoel dat het een soort Russisch roulette is dit virus. Misschien helpt het niet tegen de huidige variant, maar Delta heerst ook nog steeds.

  Like

  1. Het helpt wel wat tegen Omikron, maar is niet speciaal daarop afgestemd. Natuurlijk, ik ga ook zwichten onder de druk om hem te halen. Maar voorlopig heb ik geen zin.

   Like

  2. Ik lees trouwens net dat Diederick Gommers ook twijfelde. Waarom dit nodig was vroeg hij zich af. Omdat de antistoffen uit zijn lichaam waren verdwenen inmiddels, maar dan heb je nog de geheugencel die weet wat het moet doen bij een infectie. Maar voornamelijk omdat hij het wel heel dom zou vinden om in zijn geval in het ziekenhuis te belanden. Ik lees dit eigenlijk als dat hij het niet nodig vond, maar onder de publieke druk is gezwicht.

   Like

 7. Coen was in maart voor de 2e keer geprikt en dus kwam de booster voor ons helaas te laat. Zo voorzichtig geweest de hele tijd en dan nog besmet raken. Bij mij viel het allemaal wel mee maar die arme man van mij is een week doodziek geweest. Dat gun je echt niemand. Eind februari mogen wij nu booostere, Ik sta als eerste voor de deur

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: