We hebben geen idee

Een ezel stoot zich in het gemeen, niet twee keer aan dezelfde steen. Aangezien ik geen ezel ben, dreig ik dat wel te doen. Vorig jaar zijn we geld kwijt geraakt door een korte vakantie die niet door kon gaan, en D-reizen failliet ging in de tijd dat wij op ons geld terug zaten te wachten. Er is een garantiefonds, maar dat geldt niet voor de familie Mack te V., zoals geen enkel voordeel voor ons geldt, maar uitsluitend voor anderen die we niet kennen. Dit jaar stond ons een mooie zomer te wachten volgens een zekere H. de Jonge. En inderdaad, het aantal besmettingen daalde als een torenvalk in duikvlucht wat alles te maken had met de vaccinatiegraad. Vorig jaar om deze tijd gebeurde exact hetzelfde, ik vraag me af waar het toen mee te maken had, aangezien er toen nog niemand gevaccineerd was. Maar oké, als het ons goed uitkomt dan hebben wij vertrouwen in de regering.

Dus met de dalende besmettingen en het steeds verder toenemend aantal gevaccineerden boekten wij Frankrijk. Iedereen die ik ken die dat ook deed hoefde niet aan te betalen, of heel weinig, wij moesten het volledige bedrag in twee termijnen in juni betalen. “Dat doen we dus niet, ” was mijn reactie, en de tegenreactie was: “dan vervalt uw reservering en bent u de eerste aanbetaling kwijt.” Goed, dan maar wel. Als Frankrijk op oranje zou gaan, zouden wij ons geld terugkrijgen.

Maar nu dreigt Nederland weer op oranje te gaan. (mooie escape voor het reisbureau) Want wij houden ons weer eens niet aan de maatregelen volgens de Jonge. Deze volksverlakker legt altijd de schuld bij ons, nooit bij zichzelf. Hij is die idioot die het een goed idee vond om superspreadevents weer toe te staan. Wat kan er misgaan met 1200 mensen in een benauwd zaaltje? Niks toch? Dan krijgen we zo meteen weer maatregelen die niet helpen en waar wij weer de schuld van krijgen in plaats van dat de man eens inziet dat de besmettingen plaats vinden in benauwde zaaltjes met veel mensen en niet buiten. (BLM demonstratie, geen besmettingen, mensen in overvolle parken, geen besmettingen, voetbalwedstrijden met publiek, geen besmettingen)

Ik zit me werkelijk af te vragen waarom we nu ingeënt zijn. Het was omdat we met z’n allen van het virus af moesten. Nu is dat alweer afgezwakt tot: we worden er minder ziek van. Straks is het: “Het hielp toch niet zo goed als we gedacht hadden. Eigenlijk hebben we geen idee waar we mee bezig zijn. “

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

19 gedachten over “We hebben geen idee”

 1. Het moet inderdaad meestal eerst weer flink uit de hand lopen voordat deze regering datgene doet wat ze vooraf had kunnen bedenken. In het uitgaansleven is het feest en in winkelcentra loopt iedereen ook alweer veel te dicht op elkaar.
  Wel vervelend dat jullie het hele bedrag voor de vakantie vooruit moesten betalen terwijl nu alles opnieuw onzeker wordt. Hopelijk kunnen jullie gewoon op reis gaan.

  Like

 2. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂*haalt adem*🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣*valt van bank*😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  De naïviteit. *schudt hoofd*

  Like

  1. Nee leuk, iemand gaan uitlachen vanwege een substantieel financieel verlies. Geen wonder dat je nog steeds single bent na je scheiding, niemand wil samenleven met een asociale zak stront als jij.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ook dat, maar je moet gewoon niet zoveel mensen bij elkaar zetten in benauwde niet geventileerde ruimtes. Ook al zou je anderhalve meter afstand houden, je niest het gewoon door de ruimte heen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Misschien moeten we eens onderscheid maken tussen besmettingen en daadwerkelijk zieken. Er is nu gewoon weinig aan de hand. Met welk doel worden er straks weer maatregelen ingevoerd? Dat Nederlanders op vakantie kunnen, we geen code rood land worden? Ik vind het nogal ver gaan om daar weer beperkingen in de vrijheid voor in te voeren.

  Like

  1. Ik sta daar anders in. Ligt eraan welke maatregelen je bedoelt, maar als het gaat om sluiting van superspread events, dan zeg ik: gelijk sluiten. Ik vind op vakantie gaan wel erg belangrijk en zou daar graag wat voor opofferen. Maar als je daar anders instaat en liever de horeca open hebt snap ik dat ook.

   Like

 4. Het acteerwerk van Laurel en Hardy, ik bedoel De Jonge en Grapperhaus, komt verre van overtuigend over. De ene is een onrealistische optimist en de ander is tragisch wereldvreemd. Een functies elders als 2e hands autoverkoper en begrafenisondernemer had waarschijnlijk minder schade opgeleverd.

  Aan de andere kant blijft het opvallend dat sinds december NL 4x zoveel besmettingen heeft als Duitsland, Dat het aantal bezette IC-bedden vrijwel gelijk is en dat NL veel 3x minder coronadoden per milj. inwoners telt. Zijn wij zoveel gezonder met minder overgewicht door het vele fietsen? Of zijn onze ziekenhuizen beter of vergeten we mensen mee te tellen die in Duitsland wel worden meegeteld? Ik heb geen idee en lees er niets over.

  Like

   1. De media kijken alleen naar besmettingscijfers en dan doet Duitsland het nog steeds beter. Als je naar het totale aantal doden kijkt, dan heeft Duitsland ons een maand geleden ingehaald. Daar hoor je dan weer niets over. Het gaat om officiele getallen van het RIVM/RKI per zelfde hoeveelheid inwoners.

    Geliked door 1 persoon

 5. Tenenkrommend incompetent is dit beleid, in de hele Corona crisis. Nou zijn we er bijna vanaf, begint het hele circus opnieuw, net nu iedereen eind-de-lijk met vakantie denkt/hoopt te kunnen gaan. En dank aan de egojeugd die alleen aan zichzelf denkt, of zelfs dat niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. We zullen even de uitzonderingen bij de jeugd moeten benoemen, net als twee dansende vijftigers bij mij op kantoor, die geen idee hebben dat ze sowieso te oud zijn voor festivals en gewoon achter de geraniums moeten gaan zitten.

   Geliked door 1 persoon

   1. Tuurlijk, er zijn altijd uitzonderingen. Er zijn ook verstandige mensen, en ik denk graag dat die in de meerderheid zijn. Maar het zijn de dommen die het verpesten voor de rest. Ik hoop nu dat de besmettingscijfers weer snel dalen, zodat iedereen weg kan. Wij gaan pas in september. Tenzij ….

    Like

 6. Ik begrijp niet hoe die clowns het zichzelf nog uitgelegd krijgen dat ze gewoon kunnen blijven zitten, nu ze voor de tweede zomer op rij zo gigantisch geblunderd hebben.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: