Frustratie 1 tot en met 6

Frustratie 1: ik schreef laatst over het verwachte Co2 record voor 2021 en 2022 veroorzaakt door opwekking van elektriciteit door kolencentrales. Dit is de grootste veroorzaker, veel meer dan verbranding van bezine of diesel. Wie rijden er op elektriciteit? Juist, elektrische auto’s. Daar kunnen elektrische auto’s niet zoveel aan doen, maar zolang er niet genoeg capaciteit is door zonne- en windenergie, en dat is er niet, zijn de elektrische auto’s grotere veroorzakers van co2 uitstoot dan auto’s met verbrandingsmotor. Een wethouder uit Amsterdam wilde desondanks toch een verbod op reclame voor fossiele brandstoffen, alleen nog reclames voor elektrische auto’s werden toegestaan. Met als gevolg dat de CO2 alleen nog maar toeneemt.

Frustratie 2: ik schreef een paar dagen geleden over het record aan spaargeld dat op Nederlandse bankrekeningen stond. Ik had daar al mijn vraagtekens bij. Vandaag in het nieuws -nog geen week later- “Een grote groep huishoudens beschikt over te weinig direct beschikbaar spaargeld, waarschuwt het Centraal Planbureau.” Wat is het nu? Hebben we meer dan ooit, of hebben we te weinig? Of hebben we het de afgelopen week allemaal uitgegeven? Ja, ik snap ook wel dat er gewoon rijke mensen zijn die nu nog meer hebben, zo gaat het altijd, maar vertel dat er dan gelijk bij in plaats van voor deze verwarring te zorgen.

Frustratie 3: Het Forum voor democratie maakte een verkiezingsposter die volgens velen de kwalificatie “walgelijk” verdiende. Men is geschokt, tot in het diepst van zijn ziel, men spreekt zijn afschuw uit. Het gaat hier over het bagatelliseren van de gruweldaden van de nazi’s, werd er gezegd. Hypocriet, volgens Baudet, om volledig onduidelijke redenen. Ja, ik snapte wel wat hij bedoelde, maar dat sloeg werkelijk nergens op. De enige reden waarom dit hypocriet is, is dat als Wilders met nazi’s wordt vergeleken, je “men” niet hoort. Ook dit is het bagatelliseren van gruweldaden van de nazi’s, omdat Wilders nog niet eens in de buurt gekomen is van wat de nazi’s deden. Als je dan vindt dat je de betekenis van deze donkere periode niet mag afzwakken tot iets onbeduidends, zodat je een vergelijking kunt maken met iets wat je in deze tijd niet bevalt, wees dan consequent en benoem het alletwee.

Frustratie 4: De VAR. Ik wil niet ingaan op details, maar er klopt geen ene klote van. Deze dient snel afgeschaft te worden, desondanks roepen sommigen (à la de wethouder uit frustratie 1) dat het wedstrijdverloop eerlijker is geworden omdat ze in een leugen zijn gaan geloven. Eerlijker, nee, pertinent niet!

Frustratie 5: Verkeerde mensen lopen met de eer te strijken. Ik kan het niet zijn, want ik strijk nooit met eer. Als ik met eer strijk, dan kun je er donder opzeggen dat de eer daags erna in elkaar stort.

Frustratie 6: Dit blog was grotendeels een herhaling van zetten vandaag, want ik schrijf hier frustraties van mij af, maar dat lukt slechts als u mijn gelijk bevestigt of mijn ongelijk beredeneert. Zwijgen op dit soort bepalende momenten komt op mij over als: ach, laat hem maar even uitrazen en koop die Tesla! Voor het milieu! Neem die Mack vooral niet serieus. En dan moet ik het onderwerp volgende week weer aansnijden. Vergeet niet dat toen ik nog jong en ambitieus was, ik dictator van dit land wilde worden. Laten we dat zien te voorkomen!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “Frustratie 1 tot en met 6”

 1. Tja, over Voetballen kan ik niet meepraten en van techniek heb ik geen verstand.
  Bij tennis schijnt de technologie weer wel te werken.

  Zoiets dan ook maar bij het voetballen invoeren?

  Frustratie 1: de windenergie boekt steeds meer records. En toch zijn er Windalarmers die geen windturbines in hun achtertuin willen hebben.

  Schiet mij maar lek! Of zal ik het stokje overnemen en ook frustraties van mij af gaan schrijven?

  Stille groet,

  Like

  1. Bij tennis doen ze alleen aan in en uit. Geen discussie mogelijk, computer bepaalt. Doellijntechnologie zou net zo effectief zijn, maar dat hebben ze praktisch niet. Ze moeten eerst zorgen dat die capaciteit op orde komt, voordat ze grootschalige transities naar elektrische auto’s promoten. Het was toch twee voor twaalf? Neem dan de juiste maatregelen en dwing ons niet in een positie die een tegenovergesteld effect heeft en niet meer omkeerbaar is. Het gaat mij om de incapabele mensen die de beslissingen nemen, en de sluwe ratten die ze influisteren welke dat moet zijn. Bedankt voor je reactie, ik voel me een stuk beter.

   Like

 2. Het zal aan het stormachtige weer liggen dat deze frustraties je bezighouden. Ik verwonder me slechts.

  Punt 1 kan niet aan mij liggen. Ik rij geen auto en zelfs niet mee.
  Punt 2 eigenlijk wel. In het afgelopen jaar leverde het belegde geld me 10% rendement op en m’n woning virtueel ook zoiets.
  Punt 3: op twitter zag ik het postergezeur voorbij komen en heb het weggeklikt. Kan er niets mee.
  Met 4, de VAR eigenlijk ook niet. Vind het hooguit lastig dat een wedstrijd er langer door duurt.
  5: Ik heb mensen wel eens met de eer laten strijken om iets gedaan te krijgen. Zelf wisten ze dus niet dat ik ze op die manier voor mijn karretje spande.
  6: Met een dictatuur hadden we effectiever tegen de corona kunnen strijden.

  Geliked door 1 persoon

 3. over frustratie 2: een paar dagen nadat jij 400 of 460 mijard noemde aan spaargeld, las ik van 49 miljard spaargeld totaal. eerst zou ik hier opheldering over willen hebben, het is een factor tien.
  over frustratie 3: heb het twee keer doorgelezen, maar ik mis de nuance, kan aan mij liggen
  frustratie 4 zet de andere frustraties in een soort onbelangrijke context, wellicht ook zo door jou bedoeld

  Like

  1. 49 is de toename, 400 is het totaal. 3. Mij irriteert die schijnheiligheid. Dat geschokt zijn om te laten zien dat jij beter bent. Maar niet echt geschokt zijn, omdat het volgende onderwerp waarmee je kunt scoren alweer op de loer ligt. De nuance: ik vind Baudet nog een veel grotere lul dan Wilders, Wilders vind ik meer een clown waar ik vaak om moet lachen. 4. Nou, het klopt dat ik het allemaal niet te zwaar wil maken, maar geloof me maar dat 4 vaker een frustratie is dan alle andere bij elkaar.

   Like

   1. aha, die getallen zijn me duidelijk. Ik deel je aversie tegen Baudet, Wilders heeft geen partij en partijleden en daarom niet aantrekkelijk om regeringsverantwoordelijkheid mee te delen. Zijn strategie om andere partijen inhoudelijk “op te laten schuiven” in zijn richting is niet persee laakbaar, GroenLinks en andere partijen doen dat ook wel: zelf schone handen houden en hopen op meer stemmen de volgende keer, opdat je je punt daarna sterker kunt uitonderhandelen..
    Ik heb nu een beter beeld van de rangorde in je frustraties

    Like

 4. Soms denk ik dat ik nu echt oud begin te worden. Omdat ik me echt niet meer druk kan maken over sommige punten. Maar ik zal mijn best doen.
  Punt 1. Als je oud(er) bent, is een auto wel erg gemakkelijk. Zeker als je in een dorp woont waar haast elke dag de trein een storing heeft.
  Wel hebben we de diesel ingeruild voor een benzine model, maar we zijn niet gefixeerd op elektrisch rijden. Wel volgen we de berichtgevingen over waterstof. Dat zal toch meer de toekomst hebben dachten we. Elektrisch rijden heeft niet de toekomst. Zijn we ook niet van plan. (Nieuwe kerncentrale)? Rob heeft toch al zijn mening gegeven en zal dit dus niet lezen.
  Punt 2. Ook wij hebben spaargeld. Zoals zoveel senioren. Wel is de tweedeling in dit land toegenomen.
  Hans en ik zijn in de oorlog geboren. En in de naoorlogse tijd was er niets en had je niets. Je moest sparen om iets in bezit te krijgen en dat hebben we ons hele leven gedaan. Zoals zovelen van onze generatie.
  Daarbij hebben wij in 1995 een huis laten bouwen wat nu meer dan het dubbele van de kostprijs in waarde is gestegen. En alleen belangrijk als je nu gaat verkopen. (Wij konden nog bouwen of kopen met onze vaste contracten. En zekere overheidsbanen.)
  Punt 3. Wordt veel te veel aandacht aan gegeven. Volgende week de volgende hype.
  Punt 4. Interesseert me volkomen niet. Vind voetbal een sport voor domme volgers.
  Punt 5. Dat is altijd zo geweest. En zal altijd zo blijven. Je hebt de stille werkers, en de leidinggevenden die met de eer gaan strijken.
  Punt 6. Als we een dictator hadden gehad waren we nu allemaal gevaccineerd en het land van het slot af. Zie Ximaar. Maar had ik ook niet kunnen zeggen wat ik nu allemaal zeg.
  Eigenlijk zeg ik hetzelfde als Ximaar, merk ik. Hij verwondert zich er nog over, ik trek me al een beetje terug in mijn kleine wereldje. En laat het langs me heen gaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar punt 1! Het is toch van de gekke dat op een of andere manier de overheid is gaan geloven dat elektrische auto’s schoon zijn, terwijl ze dat in de praktijk gewoon helemaal niet zijn? Qua C02 dan, het andere heb ik me niet in verdiept? Het gaat niet om mij, het gaat erom, zie ik dit nu echt helemaal fout, en zo ja, waarom? Mijn frustratie is dat we een overheid hebben die de opwarming van de aarde in een versnelling brengt en zegt bezig zijn het tegen te gaan.

   Like

  2. punt 4 van Francien accepteer ik, punt 6 kan ik niet serieus nemen, ik moet dat lezen als een vooronderstelling dat er een goede dictator kan bestaan, dat lijkt me een onzinnige projectie van een raar idee.

   Like

 5. De vergelijking van beperking van vrijheid vanwege een virus heeft niks met nazi’s te maken, de discriminatie van moslims door de PVV wel.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: