Ik teken niet!

In onze buurt zorgen de mensen goed voor elkaar. Zo is er nu ook wat nazorg over de gebeurtenissen van vorige week, het oprollen van een hennepkwekerij hier in de straat. Een buurman, van beroep predikant, heeft een brief opgesteld gericht aan de verhuurder waarin de zorg wordt uitgesproken over hoe dit heeft kunnen gebeuren. In de buurt app, waar ik niet in zit, werd duidelijk gemaakt dat we de brief allemaal konden ondertekenen om het signaal zo krachtig mogelijk te maken.

Een prachtig voorbeeld van uitstekend burgerschap vind ik het. Laatst was er ook al een petitie tegen de bouw van huizen hier in de buurt. Allemaal tekenen want wij wonen al! Laat de rest verrekken! In de buurt app liet iedereen, behalve onze overburen (waar we al bevriend mee waren voordat we hier kwamen wonen) en wij, weten dat ze het een goed initiatief vonden en de brief zouden ondertekenen. Ik ga dat niet doen. Waarom zou ik? Ik heb er nooit last van gehad. Ik heb nooit gemerkt dat er iemand in het betreffende huis is komen wonen en ik had een mooie live politie achtervolging onder mijn slaapkamerraam. Dat had ik moeten missen als die verhuurder wat beter onderzoek had gedaan. Ik snap mijn buurtbewoners soms niet. Ok, het was heel vroeg in de ochtend, maar we hadden een prachtig verhaal zonder dat we schade hebben opgelopen!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

3 gedachten over “Ik teken niet!”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: