Top 2000 verbeterd

We hebben de Top 2000 weer achter de rug, en het viel weer niet mee. Ik verwonder me altijd over wat daar in terecht komt. Het is geloof ik de bedoeling dat je de 2000 mooiste liedjes aller tijden benoemt, dus ik snap niet waarom mensen dat niet gewoon doen. Ik ben eens door de lijst gelopen en ik heb er zeshonderd nummers gewoon uit geflikkerd. Dat was niet al te moeilijk, ik gooi al hetgeen niet muzikaal is gewoon weg en alles wat me verveelt ook.

Toen bleek dat ik dit toch een beetje had onderschat, want ik moest ook zeshonderd nummers toevoegen. Ik ben vrijdag begonnen, tot drie uur ’s nachts doorgegaan, zaterdag bijna de hele dag en vandaag weer. Alsof ik verder niks te doen heb, maar het is gelukt. Op het laatst werd het wel zoeken, en het kan zijn dat er hier en daar een nummertje is ingeslopen die er niet in thuis hoort, maar dat mag u dan laten weten. Ook als er een nummer absoluut in moet volgens u, dan kunt u dat aangeven en het zal hier in overweging worden genomen. Ik ben wel de jury, want het is mijn werk tenslotte.

Dat een grootheid als Cliff Richard niet in de lijst voorkomt is voor mij onbegrijpelijk. Dat heb ik dus hersteld. Ik ben niet zo’n fan van Muse met hun rare geluid en hun complottheorieën, niet van the Prodigy en ook niet van Rammstein. Weg ermee. Verder ben ik geen groot fan van Anouk en van the Doors, dus ook daar heb ik er een aantal van weggegooid. Ik heb zelfs grote bands als Pink Floyd en Metallica niet in alle gevallen gespaard. In blauw is wat er nieuw door mij is ingezet, erachter staat wat eruit ging.Nou ja, kijk maar. Samen komen we er vast wel. We zijn nu bijna bij de Top 2000 zoals hij had moeten zijn.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

25 gedachten over “Top 2000 verbeterd”

 1. Wow, wat een klus zeg! Heb je tijdens de uitzending zitten schrappen en aanpassen?
  Meer Elvis had ik al wel verwacht, maar meer disco/soul van eind jaren zeventig/begin jaren tachtig is toch enigszins een verrassing. Ik kijk er in de komende dagen nog eens naar. De Top-2000-uitzending was het enige ‘evenement’ in 2020 waarbij de sfeer en saamhorigheid van een concert werd benaderd. Dat heb ik wel gemist.

  Geliked door 1 persoon

         1. 10 CC – Modern man blues
          Aerosmith – Love in an elevator
          Boudewijn – Avond
          Dire straits – On every street
          Genesis – The carpet crawlers
          Gladys Knight – No greater love
          Goede doel – Hou van mij
          Ike & Tina – Get it on
          Iron maiden – Number of the beast
          Live – I alone + Lighting crashes
          Pink Floyd – Time
          Prince – Gold
          Bellamy bros – If I said you have a beautiful body
          Hollies – The day curly Billy shot down crazy Sam McGee

          Like

          1. Aerosmith / Goede doel/Pink Floyd/Bellamy/Hollies zijn toegevoegd. Verder de Kinks met follower , F.R. David met Words, The walker brothers met No Regrets, en nog een paar die ik inmiddels weer vergeten ben. Ik heb alles eruit gehaald wat er dubbel instond, inclusief als het van een andere artiest was.

           Geliked door 1 persoon

 2. Zo zie je maar, de Top2000 stel je samen op. Weet jij hoeveel stemmers er totaal waren? De NPO doet hier nogal geheimzinnig over.

  Like

   1. Hmm…niet slecht hoor, maar ik geloof niet dat ze mij nu gelijk enthousiast maken. Ik heb er zelf al eentje van InXS toegevoegd, (suicide blond stond er niet in, onbegrijpelijk) van Golden Earing zou ik dan Albino moon nemen en David Guetta staat er al een keertje in met een nummer dat ik wel geweldig vind.

    Like

       1. Mijn moeder (ben ik nu) zegt dat het niet veel pijn doet. Wordt verdoofd en is goed te doen. Je kunt even een dag weinig zien met dat oog, maar niet ongerust maken.

        Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: