Dans alsof niemand je ziet.

Wat mij de laatste tijd opvalt, al is de laatste tijd een ruim begrip, is dat mensen meer dansen dan vroeger. Dat lijkt een goede ontwikkeling, maar dat is het niet. Er wordt namelijk gedanst door mensen die dat helemaal niet kunnen. Dat is voor mij ook de reden dat ik het niet doe, het ziet er volkomen belachelijk uit als je danst terwijl je het niet kunt, al kun je zelf de misplaatste indruk hebben dat het er cool uitziet.

Ik zie het in tv-programma’s die ik eigenlijk niet zou moeten kijken, zoals ‘Ik Hou van Holland.’ Daar heb je wel eens dat er een fragment geraden moet worden of iets dergelijks, en tijdens het spelen van het fragment staan de gasten -de bekende Nederlanders die niemand kent- te swingen in beeld alsof het hun zevende natuur is en in een poging de kijker te laten denken dat zij hun leven tot the max leven. Ik zag het ook bij een voor mij nieuw programma op NPO 1 waarvan ik de naam niet meer weet, maar wat gepresenteerd wordt door Romy Monteiro en een Volendammer. Drie koppels strijden met elkaar om de punten, maar voor het zover is worden de koppels aangekondigd en mogen ze naar hun plek op de bühne lopen. Dat loopje gaat gepaard met een modern muziekje, en helaas ook met een dansje dat het nog net niet bejaarde koppel meent te moeten uitvoeren. Het ziet er echt niet uit! En denk dan niet: “oh, dat zal niet zo soepel gaan”, nee, het is volslagen kansloos en debiel! Als ik een sponsor van het programma was zou ik mijn commercial terugtrekken, zo slecht. En Romy en de Volendammer gaan ook helemaal los tijdens alle fragmenten. Alsof ze denken dat ze een bloedtransfusie gehad hebben met het bloed van Michael Jackson.

Waarom blijven ze niet gewoon stilstaan tijdens die fragmenten en laten ze de kandidaten niet gewoon normaal naar hun plek lopen? Dan zou ik het een meer dan leuk programma vinden. Nu zit ik me elke minuut te ergeren aan die dansjes van die kaaskoppen. Ik heb het vaker gezegd, als een Nederlander danst dan moet hij de Driekusman dansen of de polonaise lopen, maar vooral niet proberen te swingen als een Zuid-Amerikaanse. Het zal wel weer tegen dovemansoren gezegd zijn, maar ik geef vaak zulke nuttige tips.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

3 gedachten over “Dans alsof niemand je ziet.”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: