Deur

Ik klus zoveel mogelijk zonder nieuwe spullen te kopen. Met goed gereedschap kan iedereen het namelijk. Deze keer moest een binnendeur geverfd worden, want die was niet heel mooi. Ik ga dan geen kleur uitzoeken, ik neem gewoon verf die ik nog heb. Grijs, dat was nog over van de muren. Het resultaat van mijn werk met gebruikte rollers en kwasten was heel behoorlijk. Slechts een paar hele kleine plekjes die even bijgewerkt moesten worden, maar wat mij niet helemaal beviel was dat dit geen hoogglans was maar muurverf. Dat voelde nogal grof aan.

Gelukkig had de vorige bewoner ook een emmer verf achtergelaten. Ik ging kijken wat het was. Hoogglans en grijs! Wat wil een klusser nog meer. Er zat inmiddels een keihard geworden bovenlaag op de verf, ik moest er met een schroevendraaier op in steken om het kapot te krijgen. Daarna flink roeren. Het was iets donkerder grijs, maar geen probleem, ik had nog een potje wit. Nadat ik de boel gemengd had was het nog steeds niet het grijs van de muur, maar grijs is grijs, en hoe meer tinten, hoe mooier vrouwen het vinden. Deze verf was echter veel serieuzer dan mijn muurverf, dat bleek onder andere toen ik de roller wilde schoonmaken. Mijn handen werden helemaal grijs, net als het aanrecht. Kreeg het er ook amper af. Tot overmaat van ramp werd de kleur afgekeurd. Dit was meer groen volgens Linda, het is algemeen bekend dat vrouwen vaker kleurenblind zijn dan mannen.

Deze verf droogde ook niet snel, maar ondanks dat begon ik met het afschrapen. Ik trok gelijk nog twee of drie lagen mee, en ben uren bezig geweest met afschrapen en opruimen. Met het plamuurmes schreef ik ‘kut’ in de verflaag, frustratie over hoeveel moeite het kostte om de verf eraf te krijgen. Toen ik klaar was, de hele boel weer geschuurd had en opnieuw begon te verven, zag ik nog steeds het woord ‘kut’ in de deur staan. Ik verwijderde de verf weer, ik schuurde en plamuurde, maar de hele deur is nu naar de galemiezen. Overal krassen van mijn plamuurmes en op de deur zag je precies waar ik twee, drie of vier lagen verf had kunnen verwijderen.

Dus nu verfde ik hem weer grijs (de roller van gisteren kon ik weggooien omdat ik dacht dat die wel een nachtje in het bakje met verf kon laten liggen) en nu gaan we sparen voor een nieuwe deur. Wat ik hiervan geleerd heb. 1. Als ik tevreden was geweest met de eerste poging was het resultaat nu stukken beter dan het eindresultaat. 2. Besparen op de juiste materialen kan je een nieuwe deur kosten.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

26 gedachten over “Deur”

 1. Leuk hè, dat klussen? Nou ja, je bent weer lekker bezig geweest, zonder dat je naar buiten hoefde te gaan.
  Ik heb ook zo’n oude deur, ook onlangs grijs geverfd, maar dan zonder die drie letters erin gekerfd.

  Geliked door 2 people

 2. Sorry maar ik heb dit *schaterend* gelezen. Wat ik eigenlijk niet moet doen, want dan krijg ik weer last van dat ‘hardnekkige hoestje’;)

  Seg Mek, ken jij mijn foortaan effe belle foordat je ferref op de deure smijt? Ik hat je so, ongesien, kenne meededeele dat die ouwe pot alleen maarr oowliegedrage ferref kon wese. En dat ken niet op muurferref. En dat krijg je oowk noowiet meer fan de kraan of het aanrecht. Ik hat je de footoows kenne late sien. Want mijn man, die doet dat presies soow, en die fraagt mijn ook noowiet om adfies. Manne. Allemaal eén pot ferref 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Je zou nu toch ontdekt moeten hebben dat muurverf (latex) op hout en reeds geverfde deuren problemen geeft. Maar blijf gerust buiten de gebaande paden denken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Het geeft tijdens het verven in elk geval geen problemen. Ik voel wel dat de structuur grover is, en ik vrees dat het met schoonmaken problemen gaat geven. Maar vooralsnog ziet het er prima uit, even afgezien van de onherstelbare schade die ik aangericht heb met mijn plamuurmes.

     Like

       1. De plint is het witte gedeelte verticaal op de muur, maar voor laminaat gebruiken ze voor het onzichtbaar maken van de overblijvende kieren nog wel eens afdeklatjes. Dat is denk ik wat er onder dat kozijn te zien is.

        Like

 3. Toen wij 25 jaar geleden in ons nieuw gebouwde huis trokken, heeft een schoonzus de ramen schoongemaakt. Met een schuursponsje om de resten verf te verwijderen. Als de zon er op scheen zagen wij alleen maar cirkels. Daar hebben we nog 10 jaar tegen aan gekeken.

  Geliked door 3 people

  1. Ik had zoiets met mijn roestvrijstalen kookplaat, pas nieuw en pas een ‘werkster’ en die deed ook even hup hup met het schuursponsje over de kookplaat, daar droom ik nog weleens van. Ze is ook niet lang geweest want ik kon het zelf toch veel beter natuurlijk.

   Like

 4. Hopelijk is er snel geld voor een nieuwe deur en een goede afwerking. Laat je niet leiden door de stijl van vt wonen. Dat grijs is deprimerend, hoor. Gezien jouw gevoeligheden…

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: