Prinsjes en prinsesjes

Voor wie denkt dat het hier in ons nieuwe huis alleen maar rozengeur en maneschijn is, die komt bedrogen uit. Ik zeg het met een voorlopige knipoog, maar onze buren zeg! Superaardig kwamen ze in het begin gelijk langs om een bloemetje te brengen, maar dit zijn mensen die hun kinderen de hele dag antwoord geven. Gisteren loopt hij het gras te verticuteren (met een machine, waar ik het vorige week met een hark deed) en alsof dat apparaat nog niet genoeg herrie maakt, blijven zijn kinderen hem onderwijl vragen stellen die hij maar blijft beantwoorden. Papa doet dit, papa doet dat, papa haalt het mos uit het gras, want waar het mos groeit, groeit geen gras, en als papa het mos weghaalt, groeit er gras voor terug, bla bla bla bla bla. Geen vijf seconden hield hij zijn muil. Jengelkinderen zijn het. Ik heb helemaal niks tegen spelende kinderen maar als ze de hele tijd hysterisch huuuhuhuuuuhuuu roepen wordt het een ander verhaal. Pak ze godsamme bij hun lurven!

Gisteren, ik sta de voortuin te doen, komt de overbuurman naar me toe, die had kritiek op onze Hans, die had ik de oprit laten vegen, en geheel terecht zei hij dat dat vegen van hem niet opschoot. En dat was ook zo, het leek nergens op. Hij zette geen kracht, hij sleepte die bezem achter zich aan, dus moest ik het zelf nog maar een keer doen. De overbuurman zei dat zolang hij de noodzaak niet voelde en zijn vader het alsnog deed, hij het nooit zou leren. Toen begon zijn kind te jengelen. Ook een jaar of drie. Met z’n skelter tegen z’n zusje aan rijden, hysterisch schreeuwen, en vader maar in discussie met hem terwijl hij met mij aan het praten was. Ik heb er toch al zo’n hekel aan als mensen met mij staan te praten en hun kind vliegt er dwars tussendoor en dat het nog antwoord krijgt ook. Ik ga daar niet op staan wachten, en ging weer door met m’n tuin.

Wat is dit? Waarom geef je je kind de hele tijd antwoord? Dat wordt straks zo’n irritante paardenlul die denkt dat de wereld om hem draait. Spreek hem op z’n minst bestraffend toe! Welnee! Willem-Jan, papa vind het niet leuk als je dat doet! Pissig word ik ervan!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

11 gedachten over “Prinsjes en prinsesjes”

 1. Sjonge jonge en dan nog bemoeien met andermans opvoeding ook… (Groene emoji met barf-gezichtje ;))

  Mijn 14/17jarigen deden laatst een toneelstukje: “Zo doet mama als ze met iemand aan het praten is en wij haar iets vragen…” Voorstelling: Straalnegeren. Ik voelde me betrapt, en een beetje faalouder. Maar nu ik DIT lees…;) En ze weten heus wel dat ze antwoord krijgen: daarna.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een opbeurblog! Zo kom ik er achter dat ik wat dit soort zaken betref in een prima buurt woon. Geen ruimte voor gras dat gearticuleerd moet worden. Geen opritten. Wel jonge kinderen die in de straat leuk met elkaar spelen. Met om de beurt een van de ouders die het in de gaten houdt en daarbij weinig zegt.

  Geliked door 2 people

 3. Nu geef je zelf nog wel zo het goede voorbeeld. En werkelijk jan en alleman doet z’n uiterste best om jou dwars te zitten, dat blijkt alweer. Echt, de hele wereld is tegen jou. Hutje op de hei dan maar? Het bevalt mij prima.

  Geliked door 1 persoon

 4. He-le-maal mee eens. Kinderen hebben altijd voorrang bij sommige ouders! En als ze in hysterisch gebrul uitbarsten omdat ze hun zin niet krijgen wordt er nog paaiend op ze ingesproken ipv dat ze aan hun oren naar binnen gesleurd worden en de deur dichtgeknald wordt. Dat worden inderdaad mensen die denken dat de wereld om hen draait. Van die ouders die de kinderen ook voortdurend een veer in hun kont steken, of ze het nou verdienen of niet. Mijn ‘prachtige’ dochter heet dat ‘80 in een dozijn meisje ‘ dan. Die denkt ook dat ze zoooo bijzonder is en vult haar hele Instagram account met selfies. En krijgt daar dan honderden likes op , of duizenden, en krijgt ze allemaal reacties in de trant van: Schatje! 😘 You are beautiful!! ❤️ van haar volgers.
  ‘t is moeilijk bescheiden te blijven …. 🎶🎶

  Geliked door 4 people

 5. Ik voel helemaal met je mee, de haren rijzen mij ten berge als ik in de supermarkt een moeder tegen een driejarige hoor zeggen ‘wat wil je vanavond eten? Godverdegodver zijn die ouders helemaal van de pot gerukt om die koters als gelijken te beschouwen. Het zijn kinderen nondeju.

  Geliked door 3 people

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: