We gaan eraan! (4)

Het heeft mij altijd verbaasd hoe wetenschappers het met elkaar oneens kunnen zijn. Ik dacht altijd dat de wetenschap een ver boven de mens verheven club was, wars van ego’s, met maar één gezamenlijk doel: het ontrafelen van mysteries, en het verder leiden van de mensheid in haar toevallige aanwezigheid op deze aardkloot.

Waarom dan per land een andere aanpak van het Corona virus wordt gehanteerd is mij een raadsel. In China en in Zuid-Korea hebben ze de boel weer bijna onder controle en ik dacht dat dat hier ook zo zou gaan. Maar nee, wij gaan het virus gecontroleerd verspreiden en immuniteit opbouwen. Een Chinese viroloog vond het maar raar hoe wij hier nog rondlopen zonder mondkapjes. Maar daar zit het hem nu net, wij zijn geen volgzame Chinezen met ervaring met virussen, wij zijn Nederlanders met een eigen wil. Wij organiseren hier gewoon nog een Turkse bruiloft met 500 man. Wij schijnen het virus er dus niet onder te gaan krijgen.

Wij worden massaal ziek en juist daardoor worden we immuun en kan het virus zich steeds moeilijker verspreiden. Ik moet maar vertrouwen hebben in onze virologen, maar ik had toch liever een andere boodschap gehoord. Onze virologen zeggen weer dat een totale lock down geen zin heeft, omdat als je het land weer vrij laat, het virus weer doorwoekert.

Hoe dan ook, toen de premier ons toesprak had ik het gevoel in een rampenfilm te zijn beland. My fellow Americans. Zoiets. We gaan eraan! Dat was hoe de boodschap klonk. Ik ben benieuwd wanneer we hier weer om lachen. Tot die tijd, blijf gezond. Of wordt immuun.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “We gaan eraan! (4)”

 1. Ik sta er een beetje dubbel in. Aan de ene kant de gedachte het zal zo’n vaart niet lopen, aan de andere kant, het wordt totale ontwrichting. Zoon aan de lijn gehad. Zzp-er. Gelukkig had hij het heel druk gehad. Nu niets. De balans wordt aan het eind van het jaar opgemaakt.
  Tweede zoon werkt thuis. Doet alsof hij het heel druk heeft. Wie het wel druk heeft is de schoondochter in de artsenpraktijk. Daar werken ze zich het schompes. Al die mensen, die zodra er een druppeltje uit de neus valt in paniek er naar toe rennen.
  En wij kwetsbare ouderen passen gewoon op. Het huiswerk moet worden gemaakt. We zien wel waar het schip strandt.
  Sterkte met je moeder. Ze zal het moeilijk hebben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Ik was net met haar mee, maar mocht niet me de afdeling op. Dus ik haal haar straks weer. Mensen moeten ook eens normaal doen en zich een beetje laten informeren. Je hoeft helemaal niet naar de huisarts als je zulke milde klachten hebt. Jij ook sterkte.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ja hier ook een ZZP dochter en een andere in de zorg. Zorgen zat zou ik zeggen want allebei alleenstaand. Vanavond hoorde ik weer andere berichten die me wat geruststelden. Ik hoef niet aan te melden hoor, maar ja ik ben hier ook kind aan huis 😉

  Like

 3. Er bestaat geen wereldwijd netwerk van wetenschappers die samenwerken. En dat is maar goed ook, zo kunnen ze elkaar niet besmetten. Onafhankelijk denken levert meer inzichten op.

  Like

   1. Ja, dat denken wij simpele zielen, maar zo houden zij de geest(en) scherp en komen er meerdere ideeën tot stand. Ook door het competitie element.

    Like

     1. Nou, Rutte maakte net bekend dat een lock down in Nederland niet ondenkbaar is, dus er is nog hoop. En bekijk het eens van de zonnige kant: hoe rustig wordt het straks in het bos.

      Like

      1. Ja sorry. Het zit eenmaal in mijn aard om de onvolkomenheden in de logica te benadrukken. Overigens vind ik dat Rutte eens een beslissing moet nemen en niet steeds overal op terug moet komen. Nou ja, ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen sta.

       Like

       1. Dat analytische denken heb ik ook nogal last van, dus geen sorry. Rutte en beslissingen nemen hahaha. Overigens, ons wiegje heeft anders niet zo slecht gestaan in Nederland. Geen sprinkhanenplagen en al lang geen oorlogen hier, geen dictatuur. Er zijn heel veel schoenen waar ik niet in zou willen of kunnen staan. Vandaag weer fijn naar het bos joh, de zon schijnt en het is mooi buiten. We genieten er maar van zolang het nog kan.

        Like

 4. Ik hoop dat die Chinezen ook een lesje geleerd hebben, met hun onhygiënische toestanden. Verder kan het zijn dat het daar bijna uitgeroeid is, maar kan het net zo makkelijk weer de kop opsteken. We moeten het maar proberen vol te houden tot er een vaccin is.

  Geliked door 1 persoon

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: