Samba pa ti

Ik ben een beetje in paniek. Dat komt door de bosbranden in Brazilië. Als het niet op het nieuws was geweest had ik het niet geweten, en was er niks aan de hand. Maar nu staan de longen van de wereld in brand. Ik weet van Niki Lauda dat het niet goed is als je longen in brand staan.

Het schijnt zo te zijn dat er elk jaar wel bosbranden zijn in Brazilië. Dan fikken er stukken bos af ter grootte van een gemiddelde provincie. Ik hoorde vroeger al dat er dagelijks stukken bos ter grootte van 10 voetbalvelden verdwenen. Erg zuinig gaan ze er daar allemaal niet mee om. Hier mag je nog geen braam plukken.

In elk geval, moeten we ons nu zorgen maken? Krijgen we straks 20% minder zuurstof binnen? Zijn alle maatregelen die genomen zijn om de CO2 te reduceren in één klap ongedaan gemaakt en hebben we de strijd tegen het smeltende ijs definitief verloren?

Ik zag het kaartje waarop aangegeven stond waar de bosbranden woeden. Overal. Heel de Amazone staat in de fik volgens de krant. Ik maak me ernstig zorgen. Over twee weken hoor je er niks meer over, want dan zijn we dit nieuws weer moe.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

8 gedachten over “Samba pa ti”

  1. Als je daar toch mee bezig bent (met dat denken bedoel ik) kun je ook be’denken dat de mens te succesvol aanwezig is op deze aarde, de bossen werden en worden ook gekapt voor landbouwgrond om steeds maar meer mensen te voeden. De economen geloven het nog steeds niet maar zouden eens moeten wennen aan het idee dat er een grens zit aan de groei. Het mensenaantal decimeert niet vanzelf daar zijn dit soort rampen voor nodig.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s