Samba pa ti

Ik ben een beetje in paniek. Dat komt door de bosbranden in Brazilië. Als het niet op het nieuws was geweest had ik het niet geweten, en was er niks aan de hand. Maar nu staan de longen van de wereld in brand. Ik weet van Niki Lauda dat het niet goed is als je longen in brand staan.

Het schijnt zo te zijn dat er elk jaar wel bosbranden zijn in Brazilië. Dan fikken er stukken bos af ter grootte van een gemiddelde provincie. Ik hoorde vroeger al dat er dagelijks stukken bos ter grootte van 10 voetbalvelden verdwenen. Erg zuinig gaan ze er daar allemaal niet mee om. Hier mag je nog geen braam plukken.

In elk geval, moeten we ons nu zorgen maken? Krijgen we straks 20% minder zuurstof binnen? Zijn alle maatregelen die genomen zijn om de CO2 te reduceren in één klap ongedaan gemaakt en hebben we de strijd tegen het smeltende ijs definitief verloren?

Ik zag het kaartje waarop aangegeven stond waar de bosbranden woeden. Overal. Heel de Amazone staat in de fik volgens de krant. Ik maak me ernstig zorgen. Over twee weken hoor je er niks meer over, want dan zijn we dit nieuws weer moe.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Samba pa ti”

  1. Als je daar toch mee bezig bent (met dat denken bedoel ik) kun je ook be’denken dat de mens te succesvol aanwezig is op deze aarde, de bossen werden en worden ook gekapt voor landbouwgrond om steeds maar meer mensen te voeden. De economen geloven het nog steeds niet maar zouden eens moeten wennen aan het idee dat er een grens zit aan de groei. Het mensenaantal decimeert niet vanzelf daar zijn dit soort rampen voor nodig.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: