MH-17

Nadat het onderzoeksteam (JIT) onomstotelijk bewijs had geleverd dat de MH-17 is neergehaald door een Russische Buk raket, wordt dat bewijs toch gewoon omgestoten. Door Poetin, die doodleuk blijft volhouden dat Rusland er niets mee te maken heeft, maar nu ook door premier Mahatir van Maleisië, het land dat nota bene deelneemt aan het onderzoek.

Wat mij zorgen baart is dat er nu veel meer mensen denken dat Rusland er niets mee te maken heeft, dan dat er mensen zijn die denken dat zij er wél achter zitten. En nu zelfs Maleisië mee gaat doen aan het in twijfel trekken van het bewijs, zou je zomaar eens kunnen gaan denken dat het westen bij voorbaat een schuldige in het vizier had, en dat dit een politiek proces is, zoals de Russen zeggen.

Een oud leraar van me is zijn dochter verloren bij dit drama. Voor hem moet het als een mokerslag aankomen dat nu ook Maleisië twijfel zaait. Maar ik zit er anders in. Maleisië is een in en in corrupt land dat nu over de rug van haar vermoorde burgers haar export naar Rusland probeert te beschermen. En ondanks de mooie praatjes van Poetin komt hij met geen enkel argument dat aantoont dat het de Russen niet waren. Maar als het de Russen niet waren, dan zullen de vier verdachten toch hun naam gezuiverd willen hebben en naar de rechtbank op Schiphol willen komen.

Nee, dat dan toch maar weer niet. Maar het is niet de kat in het nauw. Rusland zal hoe dan ook blijven ontkennen en draaien. Want dat werkt prima. Ze gaan in de slachtofferrol en geen Rus die nog denkt dat het JIT onafhankelijk is. Welnee. Honderden miljoenen denken dat het onderzoek gemanipuleerd wordt om Rusland maar aan te kunnen wijzen als dader. Ik ken persoonlijk een Russin die gehersenspoeld is door Poetin. Ook zij zegt dat er geen bewijs is dat Rusland erachter zit. Ze kan er niks aan doen, ze is geboren achter het ijzeren gordijn en kan nooit meer vrij denken.

Het bewijs was onomstotelijk. Dat betekent dus dat je het niet kunt weerleggen. Je kunt het alleen ontkennen. En dat is wat hier gebeurt.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

One thought on “MH-17”

  1. Onder zo’n bericht kan je moeilijk op ‘like’ klikken. Ben bang dat je gelijk hebt.
    Je zal maar in zulke landen wonen en een bestaan moeten opbouwen als je een kritische denker bent.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s