Ik heb het gewoon gedaan

Zo, eindelijk na ik weet niet hoelang webloggen, hak ik de knoop door, en ik ga door. Ik betaal voortaan een bedrag aan WordPress, en u ziet geen advertenties meer. Aardig van mij he? Zo ben ik. Nu heb ik ook geen hele andere dure hobbies, maar als (ex) boekhouder moet je dit wel weer op een of andere manier terugverdienen. Dus moet ik ergens op bezuinigen. 48 euro gaat deze grap mij jaarlijks kosten, dus ik moet wat verzinnen. De Mikro Gids is de klos. Die kost mij 50 per jaar, en ik heb hem al zeker 10 jaar niet gelezen. Verdwijnt zo bij het oud papier. Verspilling van de bovenste plank! Dan kan ik dat geld net zo goed aan u besteden. En geloof het of niet, ik heb vandaag een salarisverlaging gehad. Men bleek een fout gemaakt te hebben en ondanks dat ik vroeger de salarisadministratie zelf deed, had ik geen idee hoe mijn eigen salaris in elkaar zat. Een half jaartje geleden kreeg ik een verhoging waar ik niks van wist. Prima, als jullie het zeggen. Bleek nu dus een foutje te zijn, en het moest gecorrigeerd worden. Een voorzichtig telefoontje van mijn manager, en vandaag een voorzichtig mailtje van HR, of ik het nieuwe voorstel wilde ondertekenen. Vijf minuten later had ik mijn handtekening gezet, en het geheel teruggestuurd. Dat haddden ze mooi niet verwacht, iemand die zo snel met een verlaging akkoord zou gaan. Had ik ze mooi te pakken!

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

15 gedachten over “Ik heb het gewoon gedaan”

 1. De Mikro Gids al tien jaar niet gelezen , ook een prestatie op zich. Gefeliciteerd. Zelf ben ik dol op advertenties en spam ook. En liefst goddomme een sponsor. Dat je je salaris maar niet in de wastrommel gooit en op te hoge temperaturen gaat wassen.

  Like

  1. Sommige van uw bezoekers kunnen hier reclame zien. Upgrade uw abonnement…..Ze hebben me dus te pakken, Ria? Er was helemaal geen reclame? Nou ja, ik heb ook extra opslagruimte gekregen. Het wachten is nu op Xiwel die uit de doeken gaat doen hoe dom deze actie was.

   Like

 2. En een heus eigen domein op .blog 😉

  Ik zag al jaren geen reclame op je blog of of gratis weblogs van anderen. uBlock is een uitkomst en houdt ook malware tegen die via reclames kan komen. Aan de andere kant is het natuurlijk netjes dat je dit over hebt voor je lezers.

  Like

   1. Een jaar later nog een vraagje, omdat jij hierin voorloopt: weet jij of we na een jaar apart voor het eigen domein moeten betalen? Ik dacht even dat het was inbegrepen, maar zie bij mij nu een aparte post staan ad € 22 voor het aangepaste domein.

    Like

     1. Oh toch. Goed dat je het schrijft. Ik heb namelijk een berichtje gekregen van een medewerkster van WP dat er iets mis was gegaan met verlenging (terwijl ik dat nog moest doen) en nu hou ik het wel even in de gaten.

      Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s