Preventieassistente

Vorige week was ik bij de preventieassistente. Dat heette vroeger mondhygiëniste, maar toen dat nog zo heette kwam ik daar nooit. Toen had ik nog een tandarts die zelf even tandsteen verwijderde. Nooit gezeik in die tijd. Tegenwoordig? Altijd. Vooral dat geëmmer over tandenstokeren of flossen. Zit niet in mijn systeem, zoals de beugel niet in mijn verzekeringspakket zit. Maar het schijnt toch uiterst belangrijk te zijn. Of ik wel eens last had van bloedend tandvlees tijdens het poetsen? “Nee, nooit. Alleen tijdens het stokeren,” antwoordde ik. Dat was ook poetsen volgens de preventieassistente.

Nou, dan kan zij honderd keer preventieassistente zijn, maar ik weet toch vloek het verschil wel tussen poetsen en stokeren? De wereld raakt steeds voller met experts die niet meer kunnen nadenken.  Ze eindigde met een verhaal dat oude mensen vaak overlijden doordat ze bacteriën in hun mond hebben, en toen had ze me. Want ja, ik ben ook al 47. Dus nu poets ik elke dag met een tandenstoker. Kutwijf.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

17 gedachten over “Preventieassistente”

 1. Die preventieassistenten van nu hebben vast marketingcommunicatie in hun lesprogramma gehad. Tja. Nu is het wachten op het eerste zelfhulpboek ‘De tien beste manieren om je weerwoord klaar te hebben.’

  Like

 2. Ha ha ha. Dat tandsteen verwijderen is natuurlijk een saai klusje. Daar hadden de tandartsen geen zin meer in.
  Dus bedachten ze een assistente, waarom zijn het altijd vrouwen? Een lul verhaaltje erbij. Wat peuteren tussen de tanden en hoppa, 60,30 euro afrekenen.

  Like

 3. Laat je vooral niets aanpraten daar. Even met een tandenstokertje , daarna gewoon poetsen en klaar is kees. Zo gaan ze bij mij al heel wat jaren mee.

  Like

 4. “Ja mam, het is echt beter om naar de preventieassistente te gaan”.
  Dus ik zat vanmiddag 40 minuten op de stoel bij de preventiesassistente.
  Vanavond stond ik braaf te ragen, stokeren en poetsen.
  En ik vind het nog steeds onzin.
  Maar ja, mijn dochter is preventieassistente.
  Maar wel een hele lieve.

  Like

 5. De mijne heet nog gewoon mondhygieniste en is de vrouw van de tandarts, die al sinds 1986 mijn gebit restaureert.
  Ik moet ragen van haar, maar die dingen zijn of te groot of te klein, dus ik tandestook. En ik poets, heel goed. Om de een of andere reden heb ik een kunstgebitfobie. Kronen ok, maar niet iets wat je uit je mond kunt halen, van het idee al krijg ik nachtmerries.

  Like

 6. Ik heb een gruwelijke hekel aan stokeren en flossen en rageren en al die shizzle. Ik doe het dan ook niet… Ik tracht 1x per half jaar naar die mondhygiëniste te gaan, dan mag zij alle zakjes en tussenholtes zandstralen en ben ik weer schoon. Moet genoeg wezen. Nog nooit gaatjes gehad, dus ’t zal allemaal wel.

  Geliked door 1 persoon

   1. ow o.O Ik heb volgens mij best een goede tandarts. Maar die wil continu röntgen-foto’s van mijn gebit maken en dat wil ik niet. Maar de eigenlijke controle is dan ook zeer (zéér) summier, dus misschien moet ik het dan toch maar een keer doen…

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: