Preventieassistente

Vorige week was ik bij de preventieassistente. Dat heette vroeger mondhygiëniste, maar toen dat nog zo heette kwam ik daar nooit. Toen had ik nog een tandarts die zelf even tandsteen verwijderde. Nooit gezeik in die tijd. Tegenwoordig? Altijd. Vooral dat geëmmer over tandenstokeren of flossen. Zit niet in mijn systeem, zoals de beugel niet in mijn verzekeringspakket zit. Maar het schijnt toch uiterst belangrijk te zijn. Of ik wel eens last had van bloedend tandvlees tijdens het poetsen? “Nee, nooit. Alleen tijdens het stokeren,” antwoordde ik. Dat was ook poetsen volgens de preventieassistente.

Nou, dan kan zij honderd keer preventieassistente zijn, maar ik weet toch vloek het verschil wel tussen poetsen en stokeren? De wereld raakt steeds voller met experts die niet meer kunnen nadenken.  Ze eindigde met een verhaal dat oude mensen vaak overlijden doordat ze bacteriën in hun mond hebben, en toen had ze me. Want ja, ik ben ook al 47. Dus nu poets ik elke dag met een tandenstoker. Kutwijf.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

17 gedachten over “Preventieassistente”

 1. Die preventieassistenten van nu hebben vast marketingcommunicatie in hun lesprogramma gehad. Tja. Nu is het wachten op het eerste zelfhulpboek ‘De tien beste manieren om je weerwoord klaar te hebben.’

 2. Ha ha ha. Dat tandsteen verwijderen is natuurlijk een saai klusje. Daar hadden de tandartsen geen zin meer in.
  Dus bedachten ze een assistente, waarom zijn het altijd vrouwen? Een lul verhaaltje erbij. Wat peuteren tussen de tanden en hoppa, 60,30 euro afrekenen.

 3. Laat je vooral niets aanpraten daar. Even met een tandenstokertje , daarna gewoon poetsen en klaar is kees. Zo gaan ze bij mij al heel wat jaren mee.

 4. “Ja mam, het is echt beter om naar de preventieassistente te gaan”.
  Dus ik zat vanmiddag 40 minuten op de stoel bij de preventiesassistente.
  Vanavond stond ik braaf te ragen, stokeren en poetsen.
  En ik vind het nog steeds onzin.
  Maar ja, mijn dochter is preventieassistente.
  Maar wel een hele lieve.

 5. De mijne heet nog gewoon mondhygieniste en is de vrouw van de tandarts, die al sinds 1986 mijn gebit restaureert.
  Ik moet ragen van haar, maar die dingen zijn of te groot of te klein, dus ik tandestook. En ik poets, heel goed. Om de een of andere reden heb ik een kunstgebitfobie. Kronen ok, maar niet iets wat je uit je mond kunt halen, van het idee al krijg ik nachtmerries.

 6. Ik heb een gruwelijke hekel aan stokeren en flossen en rageren en al die shizzle. Ik doe het dan ook niet… Ik tracht 1x per half jaar naar die mondhygiëniste te gaan, dan mag zij alle zakjes en tussenholtes zandstralen en ben ik weer schoon. Moet genoeg wezen. Nog nooit gaatjes gehad, dus ’t zal allemaal wel.

   1. ow o.O Ik heb volgens mij best een goede tandarts. Maar die wil continu röntgen-foto’s van mijn gebit maken en dat wil ik niet. Maar de eigenlijke controle is dan ook zeer (zéér) summier, dus misschien moet ik het dan toch maar een keer doen…

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s