Noodgedwongen 

Vias-Plage, 22-7-2016

Ik ben een boek aan het lezen waarin ik helaas vóór de vakantie was begonnen, en het nu noodgedwongen moet uitlezen. Het oerboek van de mens heet het en het geeft verklaringen voor het ontstaan van en ontwikkelingen in de bijbel. Stevige kost, maar ik moet toegeven dat de schrijvers van zowel het oerboek als die van de bijbel goed over hun werk hebben nagedacht. Je leest hoe God zich noodgedwongen aanpast aan de mensheid of andersom, daar is niet iedereen het over eens. 

Ik beleefde vanavond mijn eigen bewijs van evolutie. Ik ben 46 en begin te merken dat ik soms niet meer goed kan lezen. Vooral ’s avonds in het zwakke licht op de veranda, zie ik niet meer goed wat ik schrijf. Ik vroeg mij af of ik ook door nood gedwongen mijn handschrift zou moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, als elk zichzelf respecterend, geëvolueerd en nog niet uitgestorven dier. Groter en duidelijker. Mevrouw Mack stak een stokje voor de evolutie en bood mij haar leesbril aan…

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

5 gedachten over “Noodgedwongen ”

 1. Een brilletje is een vrouwenmagneet hoor!
  Tenminste, bij mij dan.
  Aan aandacht niets te klagen!
  Tenminste, in het begin dat ik ‘m had.
  Tegenwoordig valt dat ook wel weer mee.
  Sterker nog, heb het idee dat ze me al gauw te oud vinden.

  Laat maar……. 😔

  Like

 2. Grappig dat je je verhaal eerst met een handplotter op papier zet. Dat gaat mij niet meer lukken. Ik zou het eerst op m’n laptop in kladblok tikken en nadat ik alles goed op volgorde heb geschoven over schrijven op papier en dan gaat het nog niet goed. Daarbij kan ik de text op het scherm eenvoudig vergroten, maar dat is nog niet nodig.

  Zelf kan ik krantenletters alleen bij goed licht lezen. Ik heb bij de Hema wel eens een leesbril gevonden van een half dioptrie, maar die brak al binnen een week doormidden.

  Like

 3. Handplotter? Is het dan niet gewoon met een pennetje in een boekje geschreven? Je gaat me toch niet vertellen dat Mack omringd door apparaten voor zijn vakantiehuis zit?
  Nu ja, de mobiel en de ipad zullen er wel liggen, en volgende vakantie een goede leesbril.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: