Noodgedwongen 

Vias-Plage, 22-7-2016

Ik ben een boek aan het lezen waarin ik helaas vóór de vakantie was begonnen, en het nu noodgedwongen moet uitlezen. Het oerboek van de mens heet het en het geeft verklaringen voor het ontstaan van en ontwikkelingen in de bijbel. Stevige kost, maar ik moet toegeven dat de schrijvers van zowel het oerboek als die van de bijbel goed over hun werk hebben nagedacht. Je leest hoe God zich noodgedwongen aanpast aan de mensheid of andersom, daar is niet iedereen het over eens. 

Ik beleefde vanavond mijn eigen bewijs van evolutie. Ik ben 46 en begin te merken dat ik soms niet meer goed kan lezen. Vooral ’s avonds in het zwakke licht op de veranda, zie ik niet meer goed wat ik schrijf. Ik vroeg mij af of ik ook door nood gedwongen mijn handschrift zou moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, als elk zichzelf respecterend, geëvolueerd en nog niet uitgestorven dier. Groter en duidelijker. Mevrouw Mack stak een stokje voor de evolutie en bood mij haar leesbril aan…

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

5 gedachten over “Noodgedwongen ”

 1. Een brilletje is een vrouwenmagneet hoor!
  Tenminste, bij mij dan.
  Aan aandacht niets te klagen!
  Tenminste, in het begin dat ik ‘m had.
  Tegenwoordig valt dat ook wel weer mee.
  Sterker nog, heb het idee dat ze me al gauw te oud vinden.

  Laat maar……. 😔

 2. Grappig dat je je verhaal eerst met een handplotter op papier zet. Dat gaat mij niet meer lukken. Ik zou het eerst op m’n laptop in kladblok tikken en nadat ik alles goed op volgorde heb geschoven over schrijven op papier en dan gaat het nog niet goed. Daarbij kan ik de text op het scherm eenvoudig vergroten, maar dat is nog niet nodig.

  Zelf kan ik krantenletters alleen bij goed licht lezen. Ik heb bij de Hema wel eens een leesbril gevonden van een half dioptrie, maar die brak al binnen een week doormidden.

 3. Handplotter? Is het dan niet gewoon met een pennetje in een boekje geschreven? Je gaat me toch niet vertellen dat Mack omringd door apparaten voor zijn vakantiehuis zit?
  Nu ja, de mobiel en de ipad zullen er wel liggen, en volgende vakantie een goede leesbril.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s