PSV Landskampioen 2015/2016

PSV Kampioen

Ben de afgelopen weken tot het uiterste getergd door de Ajacied. Op het arrogante af. Vorig jaar stond PSV 17 punten voor, en verloor toen twee wedstrijden waardoor ik hem toch nog een beetje begon te knijpen. Waarom snap ik achteraf niet.

Na de verloren wedstrijd tegen Ajax kwamen de vernederingen. Wildvreemden maakten een nepaccount aan om mij pijn toe te wensen. Na de wedstrijd tegen Utrecht waar Ajax danzij een onterechte penalty nog net gelijk wist te maken, waren we verontwaardigd. Maar wij deden huilie huilie volgens de Ajacied. Toen kwam de wedstrijd tegen Cambuur waar PSV 6-2 uitpakte, maar Ajax met 4-0 terugsloeg. Denk je even uit te pakken tegen Cambuur, scoren wij er ook gewoon 4, stond er op mijn whatsapp te lezen. Irritant.

En vanochtend nog: statussen van Ajacieden: Goedemorgen, kampioensweekend! Een PSV shirtje met een nieuwe sponsor: Netnix. Al die vernederingen waren te veel en ik sloeg door. Ik heb er één geslagen. Nee, grapje. Ik voelde de vernederingen, en geloof me, dit waren er slechts een paar. Ik sliep er soms onrustig van. Ik zelf zou het dus niet durven, met zo weinig voorsprong, zo arrogant te doen. Zelfs een Ajax vedette als Klaassen wreef wat zout in de wonden, door te zeggen dat als je bij de beste club van Nederland speelde, dan bla bla bla. Heel anders dan die in mijn ogen immer correcte Luuk de Jong.

Toen het nog 8 minuten was deed ik schietgebedjes. Ik zat alleen in de tuin zonder de wedstrijd te zien. En ineens was daar op op mijn telefoon die melding -waar hij vandaan kwam, ik weet het niet- PSV landskampioen.

Ik heb gesprongen ik heb gejuicht, ik heb iedereen geknuffeld die ik tegenkwam. Ik heb Hans opgetild, die net zo blij was als ik. Het kwam zo onverwacht, en alle opgekropte vernederingen kwamen er uit. Ik heb niemand teruggepakt, zelfs niet degene die het nepaccount had aangemaakt en mij vernederde. Ik had zijn naam wel onthouden, want een maagd vergeet nooit als hem onrecht aan wordt gedaan.

En natuurlijk, ik laat mij te veel meeslepen. Ik heb dan ook diep respect voor de Ajacieden die vandaag de titel verspeelden maar sportief bleven en hun humeur niet lieten verpesten. Ik hoop dat ik dat ook ooit kan.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “PSV Landskampioen 2015/2016”

 1. Natuurlijk is dat landskampioenschap van PSV dik verdiend als de concurrent op zo’n ridicule wijze de ultieme en bijna nooit vertoonde kans voor open doel weet te missen. Daar word ik als Ajax – supporter niet eens meer miesj van. Omdat deze misser gewoon te dol voor woorden was. En dan nog dit. Als je onder druk komt te staan en dan zo faalt, is een plaats in de Champions League echt een brug te ver. Nee, voor Ajax zit er niets anders op dan uithuilen en fris en vrolijk opnieuw beginnen. Gefeliciteerd PSV en ook jullie supporters die dankzij de flater van Ajax zo maar als een Phoenix uit de as mochten herrijzen.

  Like

 2. Oh, is de competitie nu afgelopen? En PSV is kampioen? Nou, mooi.
  Ik volg het niet (meer) zo. En kan me er ook totaal niet (meer) druk om maken. En het voetbal laat zéker mijn humeur niet bepalen. Ik heb wel nuttiger dingen te doen zeg.
  Zo was ik gisteren rond 16.15 uur de plinten aan het stofzuigen. Zum bleistift.

  Like

  1. Ik heb dat ook jaren gehad. Het zijn waarschijnlijk fases in je leven. Een tijd geleden was jij nog Feyenoord supporters aan het beschimpen toen die verloren van Groningen.

   Like

 3. Gefiliciteerd!

  Er is natuurlijk niets mis met een beetje matchfixen, maar ze moeten het er niet te dik op leggen.

  (Deze reactie had ik ook kunnen plaatsen als Ajax had gewonnen. 😉

  Welke hooligan heeft je schuurdeur beklad?

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: