Fluks Hoes

Ik was gisteren in het prachtige Groningen, voor het bijwonen van de wedstrijd FC Groningen tegen PSV. Hans mocht weer meedoen met de line-up, aan de hand van de spelers meelopen het veld op. Ditmaal mocht hij met Guardado, één van zijn twee favorieten. Groningen maakte er, gelukkig voor PSV, geen wedstrijd van, het werd 0-3, met één grote kans voor Groningen aan het eind van de wedstrijd.

Fluks Hoes, zo heet het supportershonk waar wij ons mochten melden. Genoemd naar een oud Groningen supporter. De kinderen kregen instructies en wij mochten plaats nemen vlak aan het veld, achter de PSV bank. Een Groningen supporter achter me maakte een beetje vreemde indruk. Hij had een muts op waar aan de zijkant nepharen onderuit leken te komen, maar toen ik beter keek bleek het zijn echte haar. Hij riep steeds naar Hans Hateboer, “da’s goed gedaan, Hans.” En: “pak hem maar af, hoor!” Een opvallend persoon. Misschien een kleinzoon van Fluks.

Een Brabants jochie kon er ook wat van. Die zat vlak voor de kleinzoon van Fluks, en schreeuwde mogelijk nog harder. Tegen Cocu, die het gehoord moet hebben: Hé, mag Lestienne erin? En tegen een PSV speler: Komop, nie boos worre, da lost niks op! Voor een tienjarig jochie vond ik het aardig gevat.

cocu

Voor aanvang van de wedstrijd kwamen wij per ongeluk in een Wok bij het stadion terecht. Het was een misrekening van me. Ik dacht even met zijn drieën (Groningen gaf drie kaartjes weg) goedkoop bij een MacDonalds te eten, maar de Wok was het enige wat ik in de buurt kon vinden. Moest van tevoren afrekenen en mocht voor drie uur schransen. We hadden echter maar één uur. Vond ik toch wel zonde van het geld, zo’n etentje. Ik pak daar liever een flinke snelheidsbekeuring voor. Maar goed. Gebeurd is gebeurd, we praten er niet meer over.

 

 

 

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

2 gedachten over “Fluks Hoes”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s