Methode Meyer

De anti-hernia therapie is gestart. Deze therapie is totaal anders dan anders. Geen oefeningen, geen lopen, geen adviezen, de therapeut en mijn lichaam doen het werk. Ik niet. Ik had verwacht dat ik een commando rugspiertraining zou krijgen maar nee, ik zit nu bij iets wat ik zelf niet geloof. Wat niet wil zeggen dat ik het niet geloof, maar als je gezond bent en geen pijn in je rug hebt geloof je het niet. Maar ik laat het maar over mijn heen komen. Drie of vier behandelingen zouden moeten volstaan. Geloof je het zelf? Een hernia genezen in drie of vier behandelingen zonder operatie? Het klinkt te mooi om waar te zijn. En ik denk ook dat dat zo is. Maar goed, we zullen zien.

Waar het om draait is dat de oorzaak van de hernia wordt gezocht en weggenomen. Daarna geneest de hernia vanzelf. Daar zit natuurlijk wat in. Oorzaken hebben gevolgen. Heb je bijvoorbeeld een pieptoon in je oor, dan kan dat het gevolg zijn van een ultrasone muizenverjager in de nabije omgeving. Haal je de muizenverjager uit het stopcontact, verdwijnt de pieptoon stante pede. Hier zijn oorzaak en gevolg direct en causaal met elkaar verbonden. Je kunt ook een pieptoon in je oor hebben doordat je te lang naar een fanfare hebt staan kijken. Als het muzikale gevolg uit het zicht verdwijnt, blijf je nog even last hebben van een piepend oor, maar na een uurtje is het wel weg. Dit lijkt al meer op mijn therapie. Als je de oorzaak wegneemt, zal dientengevolge het oorzakelijke gevolg spoedig verdwijnen.

Waar het nu op neerkomt is dat de oorzaak van het gevolg een te hoge druk op een wervel is. Logisch, dat heb je bij hernia’s. Maar die druk kan op verschillende plekken ontstaan, baant zich een weg door mijn lichaam en zoekt de plek met de minste weerstand, in mijn geval tussenwervelschijf L4/L5. Mijn nek werd op een gigantische manier gekraakt, eerst rechts, daar gebeurde niks, maar toen links. Plaatselijk werd 1,3 op de schaal van Richter geregistreerd. Met een luid gekraak kwam er iets los. Wat nu de theorie is, is dat mijn lichaam die blokkade compenseerde met als gevolg een scheve houding en de uiteindelijk toenemende druk. Doordat die blokkade is opgeheven ga ik anders staan, en zal mijn lichaam moeten wennen aan de nieuwe bevestigingspunten. Ik kon moe worden, pijn krijgen, of juist extra veel energie, alles wat kan gebeuren noemde de therapeut op zodat als er dan één van die dingen gebeurt, de patiënt zal zeggen: zie je wel? Ik dacht er het mijne van, want ik weet dat ik over het algemeen niet sterk reageer op dit soort manipulaties. Niet op medicijnen, niet op alcohol, ik ben al blij als de verdoving in het ziekenhuis werkt. Ik merk dus helemaal niks. Merkt u iets?

Ik doe er maar wat lacherig over, want ik geloof het allemaal niet zo. Wat niet wegneemt dat ik wel even proefkonijn wil zijn. En dat ik natuurlijk van harte hoop dat ik het over een paar weken wel geloof.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Methode Meyer”

 1. Ik geloof er wel in! Iemand kan best een hernia krijgen van het veel scheef zitten door bijv. een te dikke portemonnee in een van zijn kontzakken. Als je nu de oorzaak wegneemt – dus veel geld uit je portemonnee aan de therapeut geeft zodat je portemonnee dunner wordt – wordt je houding beter en gaat de hernia over.

  Like

 2. Dat klinkt het ook ja. Het zal vast voor mensen gewerkt hebben, maar het werkt niet voor iedereen anders zou het wel vaker toegepast worden. Dus hopelijk heb ik een keertje geluk.

  Like

 3. Ik geloof (….) dat geloven het halve werk is. Anders gezegd: hou jezelf voor de gek, en wees daar consequent in. Geloof er in. Geloof ende vertrouwen en alles sal reg kom.

  Like

 4. Ook ik heb het een paar behandelingen laten doen. Tegen de migraine aanvallen. Ik kon na de behandeling hoofdpijn krijgen werd er gezegd. Dat kreeg ik niet maar de migraine ging wel gewoon zijn gangetje.
  Wel voel je je heel lekker na het kraken. Alles zit weer zo los. En alle botjes weer netjes op de plaats.

  Like

 5. Heb nu toch ernstig het gevoel dat het wel geholpen heeft. De therapie is al klaar, de rest van de genezing doet mijn lichaam zelf, mits ik een beetje voor mijn lichaam zorg. Kan eigenlijk alles weer, behalve zwaar belasten.

  Like

 6. Ooit liet ik zonder resultaat naaldjes zetten.
  Tegelijkertijd werd ik op een vlotte wijze gekraakt.
  En dat laatste gaf mij verlichting voor enkele chronische kwalen.
  Verontruste berichten over de gevaren van kraken hoorde ik jaren later pas.
  Toch blijf ik het een plezierige pijnloze manier van behandelen vinden.

  Ik wens jou een gezond en voorspoedig 2015 toe.

  Beste wensen!

  Vriendelijke groet,

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: