Kerstgeest

Het was niet mijn beste dag. Ik ben druk op mijn werk en het is zo slecht georganiseerd dat als ik een keer eerder naar huis moet dat ik nog achtervolgd wordt door dringende mailtjes met dat er snel iets moet omdat er anders een klant in de problemen komt. Tot voor kort had ik een back-up, maar sinds het uitje in Barcelona heb ik haar niet meer gezien. En mijn collega’s of klanten aan hun lot overlaten vind ik lastig. En nee, ik weet ook wel dat ze niet zielig zijn als ze een keer niet geholpen worden. 

Had ik ook nog niet de beste dag qua verstandhouding met Linda. Er lag een erwt onder mijn matras en die was nog niet weg. Dus ja, dat helpt ook niet mee. Moest dus eerder van huis om de kinderen op te halen van school, die na vijf minuten al begonnen te drammen dat ze niks te doen hadden. Ik trok mij even terug in het rookhol en stond even stevig te balen omdat ik de situatie niet onder controle had. 

Tijdens mijn gebaal hoorde ik de kinderen zingen. Ze waren aan het oefenen voor de kerstvoorstelling van school. Liedjes over Jezus zoals alleen kleine lieve kinderen ze kunnen zingen. Ik zag het als een teken van de kerstgeest van het verleden. Ik voelde mij Scrooge. Ik stond mokkend in de bijkeuken terwijl ze binnen vrolijke kerstliedjes aan het zingen waren. Alsof de kerstgeest van het verleden mij vast liet zien hoe het vroeger was om mij duidelijk te maken waar het verkeerd gegaan was. 

Dus ja, dan ben je wel dom als je de kerstgeest op bezoek krijgt als het nog niet te laat is om er niet op te reageren. Dus ik verzamelde mijn moed en ging met aan mijn handen Hans en Tammar lopend naar de school. Linda zou laat terugkomen. De ruzie sluimerde nog dus ik was sneu en zij was onverschillig. Dus nog even wat nagrommen en nu zit ik hier alweer vrolijk te typen. Vrouwen hebben helaas in ruzies altijd gelijk, en zo niet, weten ze je wel zo te bespelen dat ondanks alle wetenschappelijk onderbouwde feiten die jij inbrengt, je toch aan het kortste eind trekt. Nou ja, misschien had ze ook wel gelijk en moet ik niet zo over de zeik gaan als ik een sok kwijt ben. 

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Kerstgeest”

 1. Een sok? Ik deed de was voor schoondochter en zoon, (een keizersnee hakt erin hoor) en vond zes, herhaal zes enkele sokken van zoon. Ja, zei hij ter verdediging, misschien vind ik die andere sokken nog wel.
  Echtgenoot heeft 6 paar sokken bij de Hema gehaald. (naast zoogkompressen en tepelklovenzalf, maar die niet bij de Hema), want ik ben ziek.

  Like

 2. Fien! Dus jij bent een paar enkele sokken kwijt (je zoon dan) en dat los je op door nieuwe te halen?? WAT EEN GEWELDIGE OPLOSSING!! Nou Maurice! Lees je dat? Wat een geweldige oplossing!! Ik weet niet wat ik hoor!! Echt een goed idee… Zucht..

  Like

 3. Ben op mijn 26e al gestopt.
  Ik begrijp best dat het voor veel mensen moeilijk is, maar het moet! Wie wil er nu 15 jaar te vroeg aan longkanker doodgaan. Ik ken de argumenten wel: “Mijn opa rookte sigaren en is 89 geworden”; ja, ja . . .
  Ik zou ook nooit een partner willen met een van nicotine druipende mond. Bah.

  Like

 4. Mijn opa rookte sigaren en is 83 geworden. Mijn andere opa heeft nooit gerookt en is 91 geworden. De oudste vrouw ter wereld heeft 90 jaar gerookt en is 122 geworden. Maar in die tijd was roken ook gezond. Tenminste, dat werd verteld. En geloofd. Ik vind het stinken. Daarom sta ik altijd buiten.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: