The look

Badr Hari ging zaterdagavond KO tegen een Rus met Shangri La getatoeëerd op zijn rug. Badr moet niet geweten hebben dat Gerard Joling ooit naar het songfestival ging met dat nummer, anders had hij die Rus toch een pak rammel gegeven. Nu was hij waarschijnlijk geïntimideerd door de tekst en liep hij tegen een linkse directe op. De Rus had op zijn beurt in verwarring gebracht moeten worden door de pigmentvlek van Badr, maar dat gebeurde niet. Ik begrijp niet wat iemand trekt om te gaan kickboksen. Als je niet uitkijkt eindig je in een dichtgemetseld vat op de bodem van het IJ.

En dan the look die ze elkaar aan het begin van de wedstrijd geven. De intimidatie-look. Maak elkaar toch aan het lachen! Maar nee, ze kijken elkaar aan met een blik die nog net niet doodt, maar wel verlamt. De killersblik. De je-kunt-beter-nu-vast-opgeven-als-je-nog-langer-wilt-leven-blik. Nee, doe mij dan maar de edele Judokunst, waarbij men buigt naar de tegenstander als teken dat je elkaar geen valse streken gaat leveren. Waarbij men elkaar heel laat. Het enige nadeel van Judo is het bloemkooloor. Een bloemkooloor tatoeëer je niet zomaar even weg. Elke grote judoka heeft er last van. En smerige zweetgeuren als je in de houdgreep ligt, dat is ook niet fijn. Niet dat ik weet hoe het is om in de houdgreep te liggen hoor, maar dat lijkt mij zo. Hoewel, niet helemaal waar, op de training liet ik mij nog wel eens door Betty in de houdgreep nemen. Dan gaf ik weliswaar geen vol gas, maar ze was oersterk. Met haar witte t-shirt eronder. Dat moet overigens bij judo als je vrouw bent, anders zou het maar verkeerde types aantrekken en lig je voor je het weet ingemetseld in een vat op de bodem van het IJ.

Maar the look is geen onderdeel van Judo. Welnee. Je offert je soms op voor een mindere tegenstander om hem of haar ook het zelfvertrouwen te leren. Zoals in mijn geval bij Betty.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

3 gedachten over “The look”

  1. Zo, meneer liet zich nog wel eens door Betty in de houdgreep nemen. Nou ik zou de versie van Betty wel eens willen horen. Of ligt die soms al in een dichtgemetseld vat op de bodem van het IJ?

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s