Van Australië naar Duitsland, via Italië.

Soms verbaas ik me wel eens over mezelf. Al dagen werk ik van ’s ochtends vroeg tot s’avonds laat omdat donderdag de jaarcijfers klaar moeten zijn. Ik neem amper pauzes, gisteren ging ik pas om zes uur ’s avonds voor het eerst naar de wc sinds ik van huis was weggegaan. Ook niet normaal. Ik slaap al weken niet langer dan vier uur achter elkaar, maar ik word niet echt moe. Vanavond om half acht uur kon ik geen 8 meer van een 6 onderscheiden en pakte de boel in. Strompelend loop ik dan naar mijn auto, maar dat ziet toch niemand meer. Thuis gekomen loop ik snel nog even naar boven om Hans nog net wakker te zien. Daarna eten en een rondje lopen. Ik kom verder. Een meter of 500 deze keer. Ik loop redelijk goed weg, maar kom mank lopend terug. Maar toch, vooruitgang. Ondanks dat ik de hele dag al achter de pc zit, voelt mijn eigen pc toch als ontspannend. Ergens zit er toch nog wel kracht ik me, al voel ik me al weken slap als een vaatdoek. Tot zover mij.

Heeft u het nieuws gevolgd over de bosbranden in Australië? Ze verwachten daar temperaturen van 54 graden. Ik dacht dat dat niet kon, omdat het wereldrecord 51 graden was, maar het blijkt 57,7 graden te zijn, in 1922 in Libië gemeten. Echter, de meteorologen waren Italianen en die blijken zich een graad of zeven vergist te hebben. Hoger of lager, dat weten ze echter niet. Echt weer iets voor Italianen, hoewel het record wel decennia lang is blijven staan. De huidige warmste temperatuur ooit gemeten is nu 56,7 in Death Valley, 1913. Let wel, in de schaduw! Het absolute nulpunt is sinds kort ook niet meer wat het geweest is. Vorige maand kon nog niets kouder worden dan -273 graden celcius, nu zijn Duitse wetenschappers erin geslaagd een temperatuur onder die waarde te bereiken. Weer een vaststaand feit dat uit de boeken kan. En de meters waren Duits, die maken helaas geen fouten. Dus dit record blijft staan.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Het valt me op dat het steeds lastiger wordt om het met elkaar oneens te zijn. Zeker op facebook. Dan plaatst iemand iets en zet eronder: en zo is het! En soms is het juist helemaal niet zo! Maar als je dat zegt, dan kan je dat komen te staan op een afwaardering van het beeld dat iemand van je heeft. En dat moeten we bestrijden. Dus bent u het oneens met mij, zegt dat gerust, daar leer ik van!

5 gedachten over “Van Australië naar Duitsland, via Italië.”

  1. Oef. Ik hoop dat je na donderdag weer normalere werktijden en werkdruk hebt, dit klinkt eigenlijk ook niet zo gezond. Fijn dat het iets beter gaat met je been. Enne…je trekt weer langzaam terug naar Facebook denk ik? 😉

    Like

  2. Ja, dat is ook oppassen. Maar de jaarrekening is cijfermatig klaar nu, dus ik hoop dat het ergste achter me ligt. Morgen nog één avondje overwerken denk/hoop ik.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s