Weblogherstel

Dat weblog is nog steeds niet voor elkaar bij Sanoma hè? Op zich interesseert dat niet zoveel want ik doe er niks meer mee, maar ik hou het aan om twee redenen: 1. Ik weet niet hoe het te verwijderen en 2. ik heb de foto’s nog nodig. Ik had mij voorgenomen om als ik klaar was met mijn studie eens wat grondig weblog herstel te doen. Oude berichten -die ooit door iemand gelezen gaan worden- moeten dan wel voorzien zijn van de destijds geplaatste foto’s. En dat is een monnikenwerk want het moet handmatig. Vertel mij niet dat het automatisch kan, want dat kan niet. Natuurlijk, er is een importeerfunctie maar die gaat alles wat ik tot nu toe heb hersteld, weer grondig slopen.

Als ik elke avond eens een maandje archief herstel, dan ben ik over een maand of twee klaar. Maar goed, dan moet die weblog site van Sanoma wel meewerken natuurlijk. Die laadt nu regelmatig niet. Ik heb nog nooit zulke prutsers meegemaakt, en ik heb al heel wat prutsers meegemaakt hoor. Maar goed, u begrijpt wel dat wordpress gewoon tot in lengte van dagen, lang na het uitdoven van de zon, in ongewijzigde vorm blijft bestaan. Zo niet, vallen er doden.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

21 gedachten over “Weblogherstel”

 1. Nee, het is nog steeds niet voor elkaar en het wordt ook niks meer. Ze beweren dat het op een kleinigheid na wel in orde is. De kleinigheid zijn de afbeeldingen en de diakritische tekens. Het is gewoon een grote puinhoop en ze vinden het wel best zo, bij Sanoma. Lees maar op Uitwijkpost.

 2. Van de foto’s heb ik nog maar een kwart teruggezet. Als ik zin heb doe ik af en toe een setje. Maar ook bij web-log was ik destijds nog niet klaar. Ik was daar bezig oude stukjes en foto’s van mijn overleden website te plaatsen. En als ik hier over de helft ben gaat vast wordpress ‘migreren’. 🙂

 3. @Rob; ik hoorde een tijd geleden al dat bedrijven tegenwoordig weer….papieren updates maken van hun computers 😉 En niet leuk maar wel echt gebeurd; 15 jaar geleden al hoorde ik van onze destijds SP-nerd (werkzaam in de brache) dat een bedrijfsleider een eind aan zijn leven had gemaakt omdat de computers gecrasht waren en er geen updates waren gemaakt. Zelf ben ik adigibeetdigibeet maar sindsdien laat ik wel af en toe updates maken.

 4. Verwijderen kan wel hoor, ik deed het. Je moet het aanvragen, dan afwachten. Niet erg sympathiek maar een andere manier was niet mogelijk.

 5. Het is niet te klam, maar ik ben al avonden druk met de kinderkamers, en tegen de tijd dat ik daar mee klaar ben, heeft Linda alweer iets nieuws gekocht of verkocht wat ik dan weer in elkaar moet zetten/uit elkaar halen.

 6. Geeft niet. Ben toch Contract aan het lezen van Lars Kepler. Precies een boek voor de lange zomeravonden buiten.
  En net de stemwijzer even gedaan. En laat ik nu precies op mijn eigen partij uitkomen.

 7. Ik leef buiten de werkelijkheid dus het is onlangs tot mij doorgedrongen dat er binnenkort gestemd moet worden. Ik heb geen zin in een tijdrovend en saai onderzoek, dus ik wil graag weten op wat en wie ik zou moeten stemmen en waarom!

 8. Je moet helemaal niet stemmen. Tijdverspilling! Over een half jaar zijn er weer nieuwe verkiezingen. Bovendien, als jij gaat stemmen dan denken onze politiek correcte politici dat ze het prima doen. Ze zullen dan hun eigen verlies een overwinning voor de democratie noemen of iets dergelijks. Laat iedereen eens een keer thuis blijven van de stembus. Kijken wat dat voor orkaan geeft.

 9. Ik bedoel, wij blijven er maar massaal als makke schapen achteraan lopen. Terwijl er ondertussen geen politicus meer eens zijn best doet om de rit uit te zitten. Dit is ongeveer de vijfde keer in tien jaar dat we naar de stembus gaan. En weer doen we net alsof het deze keer wel zo is dat de verkiezingsbeloften worden nagekomen. Nou weer niet hoor. Het wordt weer een beschaafd verpakt, maar dus ordinair moddergevecht. Het is alweer losgebarsten. Hele onprettige mensen zijn het.

 10. In het meest gunstige geval telt je stem voor 1/6.000.000 deel mee. Maar aangezien er natuurlijk een potje van gemaakt wordt met de formaties, en er zoveel compromissen worden gevormd dat van jouw bedoeling uiteindelijk geen bal terecht komt, had je net zo goed op een andere partij kunnen stemmen. Bovendien kun je rustig een keer overslaan aangezien kabinetten hier zo instabiel zijn als een ijsschots in de lente. Maar niet stemmen, nee dat adviseer ik niet want dan wordt je weer weggezet als iemand die nergens over mee mag praten. Dat is een geliefde stok om mee te slaan. Terwijl je volgens mij de situatie beter inschat dan een hoop mensen. Als iedereen nu niet ging stemmen zodat er in Den Haag eindelijk een lichtje ging branden over wat een stelletje holle vaten het zijn, dan zou ik zeggen: ja, ga niet stemmen.

 11. @Margo: Of neem met Rob een retourtje Kabul, waar ‘we’ de democratie zo fantastisch naast de rails zetten.

  Nee, beter onoverwogen thuisblijven dan overwogen stemmen op een patij die er fout mee omgaat.

  Zelf verwacht ik dat de formatie langer zal duren dan het kabinet dat daar uit komt en dat we als burger geen verschil in beide periodes zullen ontwaren.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s