SpetsNaz Systema

SpetsNaz is een verzamelnaam voor Russische antiterreur eenheden. Ze zijn berucht en beroemd, en waarschijnlijk zijn Nederlandse commando’s en mariniers er kleine jongens bij. De SpetsNaz is bedreven in een Russische vechtkunst, het zogenaamde Systema. Systema is ongelofelijk. Alles mag, het gaat immers om het uitschakelen van de vijand. Toch is Systema geen keihard gebeuk, want de psyche lijkt de grootste rol te spelen.

Wat instructeur Alexander Lavrov kan en doet gaat ver voorbij ons geloof. Hij laat zich bedreigen door iemand met een geladen pistool, en maakt het hem afhandig alsof er niks aan de hand is. Hij laat zich bij elk ledemaat vasthouden door vier soldaten en zonder moeite weet hij zich te bevrijden. Iemand slaat loeihard in de maag van een tegenstander, maar de tegenstander geeft geen kik en blijft staan. De instructeur geeft een klein tikje bij diezelfde man, en hij krimpt ineen. Een kickbokser gaat een Sytema te lijf, maar weet hem gewoon niet te raken. Maar wat alles slaat, is dat hij de vijand moeiteloos op de grond weet te krijgen zonder deze fysiek aan te raken. Met zijn gedachten weet hij een microfoon uit de handen van een journalist te laten vallen.

http://www.youtube.com/watch?v=1niUv0ieNSs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LhxtX2y_cNs&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=hyqBebtX1YE&feature=related

Hoe kan dit? En waar kan ik me inschrijven?

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

10 gedachten over “SpetsNaz Systema”

  1. Sorry, maar dit is nog amateuristischer dan de instructiefilmpjes die Defensie ons als dienstplichtigen in de jaren zestig voortoverde en door middel waarvan wij verteld kregen hoe we ons tegen een atoom – of een gasaanval moesten beschermen. Dat was net zo lachen als met deze vertoning, waar je de Russen geen dienst mee hebt bewezen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s