Jura=Domaine de Chalain

Doucier, le 15 juillet 2012

€1.500,- zou de boete kunnen zijn als de gendarmerie je betrapt op het hebben van een navigatiesysteem met flitspaalwaarschuwingen. Reden genoeg om het te verwijderen. De Renaultdealer was niet erg behulpzaam en scheepte mij af met wat gedownloadde instructies van de TomTom-pagina. Volslagen onduidelijke instructies en ik hoopte er maar het beste van. Ik kon toch pas in Frankrijk controleren of het gelukt was.
We vertrokken geheel tegen onze gewoonte in om 4:30 ’s ochtends. Ik vroeg Linda om Doucier in te geven op de TomTom en op dat moment bleek pas dat het systeem alleen in de Benelux werkte. Nu was het in elk geval zeker dat ik geen boete zou krijgen. Een hele opluchting en ach, die route is inmiddels blind te vinden. Visé, Luik, Luxemburg, Thionville, Metz, Nancy, Dijon, het is voor mij bekender dan de weg naar Amsterdam. Met hulp van een Michelinkaart vonden we de camping zonder één keer fout te rijden. Iets wat met navigatie nog nooit gelukt was.
We hebben trouwens de indruk dat er in de Jura precies één camping zit, en dat alle Nederlanders die via internet iets zoeken, naar deze camping worden geleid. Onderweg haalden we een knalgele Audi in, die we bij de receptie ook weer tegenkwamen. Maar meer nog omdat we al een bekende tegenkwamen van wie we wisten dat hij naar de Jura ging, en omdat sommige lezers de camping al kenden, maar het meest nog omdat de familie Van Dongen, bekend van weblog, Twitter, Facebook en de Volkskrant, ook binnenkort op deze camping verwacht wordt, terwijl zij net als wij, slechts naar de Jura gingen. Maar tegen die tijd zijn wij weer weg. Marina vroeg of we niet in het meer wilden plassen. Ha!

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

3 gedachten over “Jura=Domaine de Chalain”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.