Als twee stammen ten strijde trekken…

Ik lees dat het weer bal is in Noord-Ierland omdat de protestantse bevolking een herdenkingsmars houdt door een katholieke wijk, en dat allemaal omdat ooit één of andere onbekende Nederlander gewonnen heeft met schaken van een katholieke Engelse koning. Het is toch van de zotte? Natuurlijk, je verloochent je afkomst niet en je vecht mee, ook al heb je geen idee waar het over gaat, en ook al gaat het nergens over zoals in dit geval. Maar als Ajaxsupporters hun 8-2 overwinning op Feyenoord uit 1983 gaan vieren door jaarlijks zegevierend door Rotterdam te trekken, dan zullen sommige Feyenoordsupporters misschien ook wel een wegwerpgebaar maken. Of het loopt helemaal uit de hand en er wordt eens “hondelullen” geroepen. Zoiets voel je op je klompen aan. Waarom ze dan ook niet zo’n mars verbieden is mij een raadsel. Of waarom ze de marcheerders niet verbieden in de katholieke wijken te komen, ook een raadsel. Kennelijk willen ze Noord-Ierland toch in het nieuws houden omdat het anders helemaal in de vergetelheid raakt.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

2 gedachten over “Als twee stammen ten strijde trekken…”

  1. Noord – Ierland. Dan denk ik gelijk aan die film met die vrijheidsstrijders die zich uithongerden in de gevangenis. Helen Mirren speelde een glansrol.
    Nee waar ik om moest grinniken is het woord hondelullen. Geschreven in de nieuwste spelling is het hondenlullen. En dit woord heb ik een keer gebruikt om de klas de spelling uit te leggen, n.a.v. een voetbalrel, waarin dat woord veelvuldig werd gebruikt.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s