Zachte heelmeesters.

Zomaar een willekeurige nacht, om een uur of half drie hoor ik wel eens kindervoetjes drentelen. Dan hoor ik een deur opengaan en komt een kind onze slaapkamer binnen. Altijd, dus niet “soms niet”, nemen ze de langste route naar mijn kant van het bed. Ik slaap aan de raamkant, zodat de inbrekers eerst langs Linda moeten voor ze bij mij zijn. En dan hoor ik: (papaaah?) Dit kan Hans of Tammar zijn, ze doen het alletwee zo. Dan volgt de reden van hun nachtelijke bezoek. Hans is meestal geschrokken en Tammar kan d’r lappie niet vinden, hoorde gebonk of er vloog een beest door haar kamer. Vannacht was het Tammar. Een keer of vijf. Elke keer als je net weer ligt, hoor je die voetstapjes weer, en een paar seconden later volgt de volgende smoes.

Dat ze bij mij komen en niet bij Linda heeft twee belangrijke oorzaken. Ten eerste hoor ik ze al aankomen voor ze er zijn, en ten tweede, als Linda dan toch wakker wordt nadat ik Tammar voor de vierde keer liefdevol heb teruggebracht, grijpt ze ook hardhandig in, slaat daarbij dreigende taal tegen Tammar en verwijtende tegen mij uit, en dan was het ook gelijk de laatste keer dat ze haar bed uit kwam. Die Linda van mij, die kan korte metten maken.

Auteur: Mack

Mack is nu vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

18 gedachten over “Zachte heelmeesters.”

 1. Je bent gewoon een uberwat. Je kunt het leuk schrijven, maar grijp zelf eens in! Belachelijk dat het pas is afgelopen als ik ingrijp!

  Zo, ik heb gesproken…

 2. Gelijk heeft ze! Liefdeloos moet je ze terugjagen! En dreigen: als je nu niet als de sodemieter je nest ingaat en blijft dan vallen er klappen! Zo doe je dat!
  Haha! Mijn kinderen kwamen nooit ’s nachts, of ik hoorde ze niet. Nee, ik had gewoon kinderen die ook graag sliepen. Gelukkig maar want wie mij uit mijn slaap haalt en houdt is nog niet jarig.

 3. Ik ben het wel eens met Linda. Misschien moet je zelf grenzen gaan aangegeven, voor ze straks irritante pubers zijn en over je heen walsen?
  Zei zij, die ene zonder kinderen.

 4. Wat ze in hun puberteit gaan doen is toch volkomen onvoorspelbaar. Ik was een handvol als kind, maar heel makkelijk als puber, terwijl mijn ouders echt niet streng waren.

 5. Je hoeft er echt niets extra’s voor te doen om een aardige vader gevonden te worden. Je bent hun vader en dat is genoeg voor ze. Dus laat je gezag maar gelden en probeer nietsteeds af te glijden tot dat leuke speelkameraadje.

 6. Dank je Tineke, maar wat ook wel eens gezegd mag worden is dat ik haar vanavond in haar eigen bed gesodemieterd heb, ondanks dat ze eerst in het bed van Hans zou mogen slapen, maar wegens insubordinatie ging dat niet door. En ik heb haar dusdanig toegesproken dat ze het niet meer waagde haar kamer af te komen. Morgen maak ik het wel weer goed als ik met een vriendje en haar zit opgescheept.

 7. Zo gaat dat hier ook. Niet zozeer bij nachtelijke rituelen. Maar wel bij andere zaken. Tom waarschuwt vijf keer, ik grijp meteen in. Veel effectiever, en ik heb niks te verliezen want als moeder heb ik het toch altijd gedaan en ben ik stom en bejaard.

 8. Overigens ben ik het heel erg met Laurent eens. Ik dacht dat ik toch echt wel mijn best deed )normen, waarde, liefde en aandacht geven), maar ik tot nu toe twee zulke verschillende pubers… eentje makkelijk als peuter/kleuter en moeilijk als puber, en eentje andersom.

  Overigens zijn grenzen aangeven ook een teken van liefde.

 9. Da’s twee keer overigens.

  (Ja sorry, ik heb even niets te doen tot mijn koffie op is. Wil je nog ergens anders een reactie op? Ben nu toch bezig…)

 10. Ja maar ach… jij klaagt altijd dat ik zo weinig reageer, dus ik denk, doe het een keer goed. Ook al zit het vol met typfouten, dat ligt bij mij altijd aan het tijdstip, welk tijdstip het ook wezen moge…

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s