Marco di Basta

Marco van Basten, die tart met alle media- en communicatiewetten. Heeft u zijn persconferentie gezien? Als een ongeïnteresseerde zoutzak draaide hij een riedeltje af. Heerenveen. Een mooie club die omhoog kijkt. Marco van Basten. Komop zeg! Hij hoort bij AC Milan! Wat een contrast ook met toen hij bij Milan ging voetballen en ter persconferentie verscheen. Bellissimo, zei hij met een glunderend gezicht tegen de Italianen. Hij had het woordje speciaal voor hen ingestudeerd. En hij was meer dan welkom. De rest van het verhaal kent u.

Maar, Marco di Basta laat zich niet meer de mediawetten voorschrijven. Hij laat duidelijk zien dat hij het niet zo op heeft met het gedoe rond de presentaties. En misschien is het wel zo dat Heerenveen voor hem slechts een mogelijkheid is en geen kans. Dat hij baalde van het niks doen en blij is dat hij aan het werk kan. En dat het hem geen snars uitmaakt of het Heerenveen of Roda was. Want zo is dat. Marco doet lekker een stapje terug om te kunnen doen wat hij het liefste doet, excelleren. Heerenveen is zo slim geweest hem te contracteren. De spelers zullen de eerst volgende wedstrijd al een tandje bijzetten en aan Marco willen laten zien dat ze nu al dingen van hem hebben opgestoken. Heerenveen wordt de te kloppen ploeg. Marco krijgt zijn jongensachtige glunder weer terug. Maar alleen als hij ook schik heeft, niet omdat het op dat moment moet. Ik hou van zijn echtheid.

Nog liever had ik gezien dat Marco tegen de pers had gezegd hoe het werkelijk zit. “Heerenveen, ik weet het maar er waren geen betere aanbiedingen. Maar nu ik getekend heb ga ik er ook voor. Verder nog vragen?” En dan kampioen worden. En laten zien dat de wedstrijden op het veld worden gewonnen en niet bij de persconferentie.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

7 gedachten over “Marco di Basta”

  1. Het was natuurlijk een fantastische voetballer, maar als hij als trainer zo communiceert als tegenover de pers begrijp ik wel waarom zijn resultaten als trainer zo tegenvallen. Je bent instructeur en motivator, en dan moet je wel kunnen communiceren.

  2. En daarom zette hij bij zijn aanstelling als trainer van het Nederlands Elftal maar gelijk een record aantal wedstrijden ongeslagen neer? Hij versloeg dus al die andere trainers die er wel voor in de wieg waren gelegd? Nee, ik ben het niet eens. Van Basten heeft charisma genoeg, hij zal slagen als trainer.

  3. Tarten is een overgankelijk werkwoord dat geen voorzetsel vraagt. Dus ‘Marco van Basten, die tart alle media- en communicatiewetten’.
    Ziezo, deze reactie gaat tenminste ergens over. :-p

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s