Intuïtie

Ik keek op deze kerstavond naar een interview, gehouden door Paul Witteman, gehouden met Herman Finkers. Paul stelde de vragen, Herman gaf zijn visie, maar stelde ook een paar wedervragen, en Paul was ervaren genoeg om er ook op te kunnen antwoorden. Mogelijk hebben we in de persoon van Herman te maken met een bijzonder mens. Eigenlijk weet ik het wel zeker. Herman is een filosoof, meer nog dan een grappenmaker. Ik zou met hem wel eens een lange autorit willen maken zodat ik hem eens kon vragen hoe het nu werkelijk zit. Volgens mij weet hij er namelijk meer van. Waarvan? Nou, van de dingen die je wilt weten.

Hij vraagt zichzelf constant af wat hij nu bedoelt, maar zijn bedoelingen gaan een kant op en hoeven niet bijgestuurd te worden. Niet ieders kant, en niet de enige kant, maar wel de kant die ik intuïtief ook op zou gaan.

De enige keer dat ik bij zijn show was, had die wat mij betrof nog rustig twee uur langer mogen doorgaan. Dit in tegenstelling tot voorstellingen van andere cabaretiers, waarbij je op een gegeven moment toch naar het einde begint te verlangen. Ik neem zijn woorden in me op zonder dat de betekenis ervan ten volle tot me doordringt. Maar die me wel een richting op sturen, de richting die ik lange tijd geleden al heb bepaald.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

10 gedachten over “Intuïtie”

 1. @Laurent: dank je. Dat is toch wel het mooiste compliment dat ik vandaag heb gehad. En ik heb er nogal wat gehad vandaag. 😉

  @Irene: inderdaad. Volgeling. Dat lijkt me wel wat. Zit Finkers op twitter?

  @Fien: Ik heb altijd mensen nodig gehad die me inspireren. Zijn er mensen die het helemaal zelf doen?

 2. Dat geloof ik niet Mack. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je je eigen weg kiest.
  Maar open blijven staan voor andermans vragen en ideeën is zeker niet verkeerd.
  Vanavond even op RKK gekeken wat anderen te vertellen hadden over Herman.
  Ik heb niets met welk geloof dan ook. Dus met die richting van Herman kan ik niet meegaan. Wel waardeer ik zijn humor en (milde) spot.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s