Guy vs Ben

Het is één van de mooiste liedjes die er zijn, als je het mij vraagt, en twee geweldenaren mochten tegen elkaar “battelen”. Guy, zwaar favoriet en Ben, ook briljant. Ben maakt één klein missertje, en Guy maakt er twee, maar wat een geweld. Tweestemmig zo mooi dat Nick en Simon moeten vrezen. Ondanks dat Guy de missertjes maakte, wint Guy en valt Ben af. Jammer, maar we hadden al een Ben.

Toch ben ik het er niet mee eens, al is Guy ook bij mij licht favoriet. Want ondanks dat Guy won moest hij daarna in de sing-off (herkansing) om zich te herstellen. Het commentaar van coach Van Velzen luidde dat hij in de sing-off moest omdat hij die foutjes maakte. Had dan Ben door laten gaan! Het stond voor mij al vast dat de andere twee kandidaten kansloos zouden zijn. En voor Roel van Velzen ook. Guy, met zijn mooie gelaatsuitdrukking en zijn al even mooie stem, we zien hem weer terug.

Het beeld loopt bij mij niet synchroon en er zit een vervelende reclame voor, maar bekijk de beste battle tot nu toe.
http://www.thevoiceofholland.com/video/guy-vs-ben/

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

12 gedachten over “Guy vs Ben”

  1. Ik heb het wel gezien en vond het een prachtige battle, maar tegelijkertijd zo jammer dat die twee tegen elkaar moesten. Ik vond Guy trouwens wel beter omdat het wat natuurlijker klonk, Ben zag er uit alsof hij in zijn broek poepte (dat was meeleven in de muziek – ik weet het).

  2. Ik vind Ben ook mooier zingen; Guy heeft een wat slap soort stemmetje waar ik niet van hou. Maar dat is subjectief.

    Afgezien daarvan vind ik het een pervers concept om twee mensen samen tégen elkaar te laten musiceren. Het gaat tegen alles in wat samen muziek maken is, voor mij. Ik weet dat het wel voorkomt in bands maar is voor mij een absolute afknapper.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s