Zo is het gegaan.

Vandaag neem ik u mee terug naar de dag dat ik geboren werd. Het was een maandag, half tien ’s avonds en ik had mijn komst drie dagen daarvoor al aangekondigd, zo gaat het verhaal. Ik weet dat nog, ik klopte op het geboortekanaal en ineens zat mijn hoofd vast. Uit alle macht probeerde ik mijn hoofd terug te trekken, maar het was net of je tussen de spijlen van een hek zat, al wist ik dat toen nog niet. In blinde paniek vocht ik voor mijn ongeboren leven, en met redelijk succes, want ik zette mij met mijn handen af tegen de muren van mijn verblijf en ik kreeg grip op de zaak. Ik bleef zitten waar ik zat.

Echter, net toen ik mijn hoofd bijna had bevrijd, werd er vals gespeeld. Vacuümextractie. Een soort gootsteenontstopper zoog zich vast op mijn hoofd en voor ik kon protesteren werden mijn armen strak langs mijn zij gewongen en vloog ik door de tunnel. Het was een lange, zuurstofloze weg en aan het einde zag ik het levenslicht. En de wrede dokter die mij voor drie dagen verminkt had. Ze zeggen dat een baby nog niks ziet als hij of zij net geboren is, maar dat is klinkklare onzin. Scherper dan bij je geboorte zie je de dingen de rest van je leven niet meer. Toen ik weer lucht kreeg protesteerde ik luid. Maar er was geen weg meer terug en er zat niks anders op dan aan het leven te beginnen.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

3 gedachten over “Zo is het gegaan.”

  1. Je bent dus geboren. En niet vanonder een kool vandaan gekropen of uit de lucht komen vallen.

    Meneer Mack, je vraag op mijn weblog betreffende ‘mijn’ WordPress beantwoord ik ook maar even op je log:
    Ga naar Instellingen-> Algemeen. De datum moet je zetten op tijdzone UTC+1. Dan staat ‘ie op wintertijd. Dat doet ‘ie nl. niet zelf. En wat was er nog meer? Hoe je die roze stippen wegkrijgt? 😉

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s