Mooie muziek van de buitencategorie

Er zijn vele soorten muziek, maar hoeveel precies, dat weet niemand. Je hebt hardrock, bluesrock, rock’n roll, symfonische rock, grungerock, glamrock, punkrock, little rock, en diedrock. Die laatste verzin ik zelf en betekent “dertien in een dozijnrock.” Diedrock wordt veel gespeeld door onbekende bandjes die trachten door te breken en klinkt neutraal. Of door bands die hun cd vol moeten krijgen. Het is niet vals, maar ook niet mooi. Ik hou er niet van. Verder is er R&B maar daar schijnt alles onder te vallen wat je niet kwijt kunt. Vroeger was R&B nog herkenbaar, nu niet meer. Dan zijn er ook nog vijftig metaalsoorten waarvan ik me afvraag of er iemand is die twee metalnummers die hij voor het eerst hoort in de juiste categorie weet te plaatsen. Misschien wel, maar mij lukt het niet. Het is al net als met de categorieën van logjes, ook lastig te plaatsen. Soms valt een logje in verschillende categorieën, maar ik vind dat er één hoofdcategorie moet zijn. Met muziek onderscheid ik maar twee soorten: mooie muziek en lelijke muziek. Mooie muziek klinkt goed in het gehoor, en lelijke muziek wil je zo snel mogelijk uitzetten.

Een mooie stem is een voordeel, maar ook als je amper een stem hebt, kun je mooie liedjes ten gehore brengen. Dan zul je het op gevoel moeten doen. Sommige mensen hebben een hele mooie stem én kunnen hun gevoel erin leggen. Als dat gebeurt heb je mooie muziek van de buitencategorie. En als je mooie muziek in de buitencategorie hebt gevonden, dan vraag ik me af of er ook nog mensen zijn die het onder lelijke muziek zouden scharen. http://www.youtube.com/watch?v=tZoaHg7-VJY

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

13 gedachten over “Mooie muziek van de buitencategorie”

  1. Ik vind het dus ook echt mooi. Heb jij op tv die dwdd recordings in de Melkweg gezien? Doen ze hun kunstje nog een keer, maar dan wat langer. Die kun je ook op You Tube vinden:

    Twee van mijn lievelingsliedjes:

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: