De 17 van DWDD (16)

De laatste in mijn linklijst is Yukiko. Ik zit te zoeken naar iets negatiefs om over haar te schrijven, maar dat lukt mij niet zonder dat het gelogen is. Ik baal er ook van, dus dan moet u het maar even doen met wat algemeenheden. Ze woont in Dedemsvaart, heeft vele interesses en verstaat de kunst van het moederschap als weinig anderen.

Wie zij eruit gooit: Bart de Graaff. Waarom deze überhaupt in het rijtje is geplaatst ontgaat haar volkomen. Ze is het met Ria eens dat hij nieuwe ideeën had, maar ze vond ze zelden leuk. Ze vond hem slechts een irritant mannetje met een vervelende omroep, die voor haar persoonlijk het televisiekijkgenot niet heeft verhoogd. Goed, smaken verschillen en ze kan niet eens goed onderbouwen waarom ze hem irritant vond; de uiteindelijke reden dat hij er uit mag is omdat ze alle anderen in het rijtje nog altijd beter vind passen dan Bart, zo zegt Yukiko. Bart’s autokeuze sprak mij wel aan. Eerst reed hij een Golf VR6, daarna ruilde hij die in tegen een 911. Hoe hij bij de pedalen kon is mij een raadsel. Dag Bart.

Wie zij toevoegt: Baruch Spinoza, een 17e eeuwse filosoof die zijn tijd ver vooruit was. Ze bewondert hem om zijn visie op God. Volgens Spinoza is God niet iemand die de touwtjes in handen heeft. God is de natuur, de evolutie. God is de wereld. God is alles om ons heen. Wijzelf zijn onderdeel van God. Als ware het de energie die ons voortduwt. Het plan van God is geen plan, maar wat de natuur en de omstandigheden ons brengen. De Bijbel is volgens Spinoza geen goddelijke samenstelling maar mensenwerk, wie in de Bijbel gelooft als het Woord van God houdt zich enkel bezig met bijgeloof. Met zijn theorieën die verschenen in “Ethica” werpt hij een totaal andere blik op het Jodendom en Christendom, iets wat zeer gevaarlijk was in de tijd waarin hij leefde en dat heeft zijn leven ook dermate overschaduwd, maar het weerhield hem niet zijn theorieën te vereeuwigen. De reden waarom ze Spinoza in het rijtje zet is omdat zijn theorie over God en de Bijbel redelijk goed aansluiten bij de hare. Tot zover Yukiko. U weet nu veel meer over haar dan die paar algemeenheden die ik noemde. Dat is natuurlijk ook waarom deze rubriek zo leuk is. Uw keuzes zeggen wat over u. Welkom Baruch.

Zo, de linklijst is afgewerkt en we komen in de afrondende fase. Er hebben nog een aantal mensen gereageerd die ook aan de beurt wilden komen, en daar gaan we nu aan toekomen. Eentje die stond te springen was Fien. Volgens mij heb ik haar mail-adres ergens langs zien komen.

Wilt u ook een beurt, maak het dan kenbaar in de reacties of stuur mij een mailtje.

De lijst is te zien rechtsonder buiten beeld. Even scrollen.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

3 gedachten over “De 17 van DWDD (16)”

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s