Zaterdag

Op zaterdagochtend gaan onze twee kinderen al alleen naar beneden. Dat is fijn. De oudste kan zelfs drinken inschenken voor de jongste. Het probleem is dat de jongste vaak warme melk wil, en de oudste niet met de magnetron om kan gaan. Toen wij een uurtje later beneden kwamen en Tammar haar beklag deed dat ze koude melk had gekregen in plaats van warme, was het verweer van Hans dat-ie niet wist waar de warme melk stond.

Zaterdagavond was het steengrillen. Ik kan daar het volgende over zeggen. Voor het beste resultaat kun je het beste steengrillen bij een ander. Zodat zijn huis een dag later nog meurt in plaats van het jouwe.

Auteur: Mack

Veertiger die lang geleden begon met bloggen en tot nu toe volhardt. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Ik schrijf dwangmatig. Maar ook omdat ik het leuk vind. Soms ben ik te moe, of staat de tv te hard om me te kunnen concentreren. Maar meestal schrijf ik. Soms een paar dagen niet. Maar ik kom altijd terug naar hier. Want dit is m'n tweede huis.

16 gedachten over “Zaterdag”

 1. Ik vind al die dingen als steengrillen en gourmetten maar moeizaam. Zit je daar met gillende honger allemaal van die muizenhapjes te bereiden, je kunt niet eens even lekker dóóreten.

 2. Heel verstandig. Ik heb me ook voorgenomen alleen nog bij anderen te gourmetten (of steengrillen, stinkt allebei even hard en je keuken is ook in één klap supervet)

 3. In je eentje zijn dat soort ludieke bereidingswijzen helemaal niet leuk dus houd ik dergelijke evenementen ook altijd bij anderen. Waarvan de meesten trouwens net als ik een tuin hebben zodat ipv zijzelf de buren mogen genieten van de overdrijvende rookgordijnen en gecremeerde hamburger luchten en er de volgende morgen in huis niets van te merken is.

  En misschien volle melk kopen? Dan kan Hans daar warm water bij doen en Tamar een glas warme magere melk aanbieden.

 4. Hier precies hetzelfde, alleen dan met een poepluier. Jari poept elke ochtend en dat krijgen die twee oudsten ook nog niet helemaal voor elkaar. Belachelijk. Dan ben je al twee keer zes jaar dus hè. Pffff.

 5. Net een poepluier verschoond. Daar moet je echt weer aan wennen. En aan dat steengrillen, barbecuen enz. wen ik ook nooit.
  Gelukkig hoef ik maar één keer in het jaar buiten op het pleintje. Barbecuen dan.

 6. Gezellig eten moet lang duren vind ik, laten we zeggen minstens twee uur. En als dan die steen na 30 minuten op kamertemperatuur is gekomen, moet je maar zien hoe je de rest gaar krijgt. Of hebben jullie zo’n luxe elektrische steen?
  Ik zal wel achter lopen . . .

 7. Steengrillen, van de plaat eten, gourmetten, enz. dat doe je als het mooi weer is op het terras buiten. De friet bak ik ook altijd buiten, weer of geen weer, desnoods met de paraplu op.

 8. Als je die plu dan maar wel boven de frietpan hangt, R. En zet zelf dan maar een waxhoedje op. Die heb je nu toch wel nodig in dat buitengebied.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s