Te huur

Mijn moeder werd op haar 38e ineens grijs. Of beter gezegd, wit. Nu had zij daar destijds ook alle reden toe, dus niemand nam het haar kwalijk en bovendien dachten sommigen dat ze haar haar blondeerde. Maar dat was niet zo. Nu ben ik 41 en de grijze haren komen er langzaam maar zeker door. Ik geef het nog een jaar of twee, en dan is het gebeurd. Alhoewel ik nog wel één hoop heb, want ik zag laatst een foto van mijn achterhoofd en constateerde dat het gedaan is met mijn kale plekje. Dus het is een wedstrijd tussen grijs en kaal. Het is triest mensen, het is triest.

Dus ja, nu het definitief voorbij is met mijn looks, ga ik me maar een beetje midlife gedragen denk ik. Dus dan gooi ik gewoon alle schroom van mij af en ga net doen of ik berust in de situatie. Alsof het leven ook nog harstikke fijn is als je bejaard bent. Oh, daar schoot ik ineens van midlife naar bejaard, dat is nu ook weer niet de bedoeling. Ik kan beter een voorbeeld nemen aan mijn opa van mijn vaders kant, dat is nooit een oude man geworden ondanks dat hij 91 werd. Bleef harlopen tot zijn ’80e en liep op de camping altijd in korte broek en groette alle Fransen met: messieurs-dames. Mijn andere opa, van moeders kant, aan wie ik mijn kaalheid te danken heb want verder komt het in mijn familie niet voor, bedankt nog, was ook altijd een charmante man, alleen zou die nooit in korte broek zijn gaan lopen. Die droeg altijd een stropdas en maakte grapjes. Dat deden ze trouwens allebei graag, mijn opa’s. De een wat subtieler dan de ander, maar scheetgrapjes deden het bij allebei goed. Da’s dan toch weer jammer. Daar hoef je bij mij niet mee aan te komen.

te huur

Goed, dan zet ik daar maar op in. Dat ik een charmante oude man word. Die graag een romantische foto van een verliefd stelletje verpest door er pontificaal voor te springen. U kunt mij huren.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

18 gedachten over “Te huur”

 1. Je staat er heel wat flatteuzer dan op de vaste foto in de rechterkolom. Je hebt ons om de tuin geleid, mannetje. In werkelijkheid ben je wél leuk om te zien, en dat blijkt dan nu pas. Hè.

  Like

 2. Ik weet welke foto jij bedoelt. Ik zag dat kale plekje en dacht: hee, das Mack!
  Dat klinkt lulliger dan ik bedoel, want ik dacht namelijk niet: jeetje, das Mack en wat heeft die gozer een kale plek. Het hoort gewoon bij jou! Net als die ene vetrol bij mij hoort (maagstreek).Daar kun je mij dan weer aan herkennen.
  Sinds ik naar de sportschool ga en naast de meest waanzinnig mooie meiden yoga, zumba en steps sta te beoefenen (of liever: onderga) en ze daarna onder de douche zie, maak ik mij nergens meer druk om! Kleine tietjes of juist enorm, keizersnedeflapjes, bovenbeenputten, scheenbeenaders, woekerende overbeharing, slappe huid, en ga zo maar door. Dat zie je niet door die strakke gymkleding heen!
  We hebben allemaal onze “schoonheidsfoutjes”. Dat maakt ons ook aangenaam in de omgang. Als wij allemaal perfect zouden zijn, zouden we waarschijnlijk niet zo aardig geweest zijn als we nu zijn 😉

  Like

 3. Ik houd een jaar of twintig na de eerste grijze haar (het proces schrijdt bij mij maar langzaam verder, er zit nog steeds wat kleur in de dakbedekking) nog steeds vol dat ik niet grijs wordt maar bezig ben een gedistingeerd uiterlijk te ontwikkelen.

  Like

 4. Op mijn leeftijd weet je al dat uitstraling belangrijker is dan uiterlijk. Dat is wel niet echt zo, maar omdat je nu eenmaal lichamelijk vervalt, moet je die theorie wel gaan aanhangen. Net zoiets als dat geld niet gelukkig maakt.

  Like

 5. @Mack: Oh,ik zal even verduidelijken wat ik precies zo grappig vind aan de reactie van Irene. Ten eerste heeft ze gewoon gelijk, de foto hierboven toont een heel wat meer fotogenieke Mack dan de foto in de kolom rechts en ten tweede vind ik het altijd zeer vermakelijk als iemand in alle eerlijkheid iets zegt dat nogal lullig overkomt, helemaal als het als compliment bedoeld lijkt te zijn. Zo’n reactie die met geen mogelijkheid meer terug te draaien is….genant als je ‘m zelf geeft maar hoogstvermakelijk als een ander het doet 😉

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: