Bolleboos

Voor elk vak dat ik haal trakteer ik op mijn werk op gebak. Zo ook gisteren. Tijdens de lunch kwam het gesprek op mijn prestatie, en dat ze er wel van onder de indruk waren. Vervolgens haalde iemand een jongetje van 13 aan, dat met allemaal tienen voor het gymnasium zou zijn geslaagd. Mijn acht werd hierdoor al gedevalueerd naar een zesje. Toen ze er vervolgens achter kwamen dat ik tijdens het examen het belastingwetboek mag raadplegen, was alle respect weg. Daarna kwam er nog een opmerking dat iemand rechten ging studeren als hij verder nergens terecht kon, en was ik weer gewoon bij af. Ja, aanzien komt te voet en gaat te paard.

Maar dat jongetje op het gymnasium, dat had ik even gemist. Ik zocht op internet en kwam het verhaal tegen, alleen stond er niet bij dat hij met allemaal tienen was geslaagd. Dom volk, die collega’s. Kunnen nog geen krantenbericht fatsoenlijk overbrengen.

De 13-jarige jongen wordt beschouwd als een van de slimste kinderen ter wereld. Hij gaat studeren aan de TU. Wis- of natuurkunde en misschien wel allebei. Ik zou voor natuurkunde kiezen, want als je toch al zo slim bent heb je wiskunde niet nodig. En ik zou mijn iq even vergelijken met dat van Steven Hawking, zodat je van te voren weet of het zin heeft om bepaalde vragen die hij nog heeft, te gaan onderzoeken. Zo niet, kun je net zo goed rechten gaan studeren.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

6 gedachten over “Bolleboos”

  1. Heeft die ‘iemand’ ook bij jullie getracteerd toen dat jochie zijn diploma’s haalde?
    Mensen worden wel met de dag slimmer. De huidige schaaktop komt tegenwoordig op de autoped.

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: