Malasaus.

Bij het wokken vraagt de wokker altijd welke saus je wilt. Het is dan kiezen uit wat er op het bord staat geschreven. Zoetzuur, oester, kerrie, zwarte peper, rode curry, knoflook en malasaus. Achter die laatste saus hadden ze vier banaantjes getekend, daar waar er bij de andere minder stonden. En omdat ik van bananen hou zei ik: “de malasaus.” De wokker zei lachend: “de malasaus,” en ging aan de gang met mijn wokwaar op een vlam waarvan ik vermoedde dat die rechtstreeks was aangesloten op het gasveld van Slochteren. “Eetsmakelijk,” zei hij en ik liep met mijn bordje terug naar de tafel. Moeder Maria, was ik maar nooit geboren! De bananen bleken helemaal geen bananen maar rode pepers. (dat wist ik wel, maar even voor het verhaal.) Die malasaus schroeit je palatum uit je bek. Blussen met bier werkt niet. Lijdzaam moet je je lot ondergaan totdat het gif een kwartier later is uitgewerkt. En waarom? Gewoon om even te proberen of je tegen hete saus kunt. Ik leef nog, dus ik kan het. Maar het maakt geen bal uit wat je eet hoor, met die saus. Als is het een paardenvijg, dat proef je toch niet.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

14 gedachten over “Malasaus.”

 1. Ik vind je soms best stoer. Net als toen je Tammar’s haar besloot te knippen. Dat vond ik stiekem ook best stoer, maar dat zeg ik natuurlijk niet, want ik wil Linda niet afvallen 😉

  Like

 2. Dan moet je eigenlijk zo’n wit sausje bij de hand hebben wat ze bij een indiaas restaurant vaak geven, dat absorbeert het wat beter, naar het schijnt.
  Maar die wokker had ook weer een leuke avond dus, die zitten natuurlijk te wachten op de gek die die avond weer die saus uitkiest.

  Like

 3. Kijk, dat lees ik nu graag, een boekhouder die even alle remmen losgooit, en wilt weten hoe rode pepers werken.
  Daarna kan hij weer een tijdje rustig werken met cijfertjes en ‘savonds de studie.
  tot de remmen……………………..

  Like

 4. “Malasaus” dat woord moest ik drie keer lezen voor ik mala-saus las 🙂 En da’s handig, kan ik het een keer kopen voor E. Die doet nl. overal graag chilisauce over..

  Like

 5. De wokker vraagt welke saus je wilt…. Aangezien ik zelf, gewoon in mijn eigen keuken in mijn eigen electrische wokpan wok, vroeg ik me af welk geavanceerd apparaat jij wel niet hebt dat je wokpan vraagt welke saus je wilt. ik vroeg me ook af waarom dat relevant is in dit stadium van het wokken. Maar ik begrijp het inmiddels, jij wokt buiten de deur.

  Like

 6. Ik wil ook wel zo’n rechtstreekse aansluiting op Slochteren, lijkt me reuze praktisch. Daarbij vergeleken is het thuis toch altijd een beetje amateuristisch (= ook minder stoer), hè? Met wat voor saus dan ook. Jammer.

  Like

 7. Weet je wat helpt bij verbranding door rode peper? Geen bier, maar suiker! Moet je volgende keer maar aan denken als je weer zoiets stoers gaat doen!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: