Zit!

Het is een apart gezicht, zo’n zittende koe. Daarnet, toen ik naar mijn werk ging – op vrijdagavond, je bent hartstikke gek, Mack – zag ik er eentje zitten in de wei. Een koe die zat. Wat een schitterend gezicht. Net alsof hij ergens verbluft over was en er bij was gaan zitten. Alsof hij, als het verbluffende nog wat langer zou duren, een applaus zou geven met zijn voorpoten. Koeha! Overigens had ik natuurlijk geen fototoestel bij me dus dit is een foto van de zittende koe uit Appelscha. Daar was hij een attractie. Op mijn mobieltje zit wel een camera, maar ik heb geen zin me te verdiepen in hoe ik die foto dan opgeladen krijg. En als ik dat wel wist, dan nog ga ik niet remmen om een zitkoe te fotograferen.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

13 gedachten over “Zit!”

 1. Nou dat vind ik toch knap stom van je. Gewoon eigenwijzigheid, dwars zijn, recalcitrant! Iedereen fotografeert! DUS ik niet. Stom, want nu geloof ik je niet!

 2. Daar heeft het niks mee te maken. Ik ben niet iemand die zich op die manier probeert te onderscheiden. Anders had ik ook wel van een of andere niet bekende band die nergens naar klinkt gehouden.

 3. Was dit niet ’t staartje van een uitgelopen vrijmibo? Je reed er natuurlijk te snel voorbij om de glazen te zien staan.

 4. Nou, ik denk eerder dat hij mij zag aankomen en net achter de bocht ging zitten om eens even te aanschouwen hoe ik de bocht nam. Daar leek het op.

 5. Dus de koeien lopen bij jullie al buiten. In de wei grenzend aan mijn tuin zijn alleen de mollen actief en veel hazen dit jaar. Maar nog geen koe gezien.

 6. In mijn gezin van herkomst noemen wij zo’n koe een ‘Kijk, Een Koe’. Toen mijn moeder voor het eerst een koe zag zitten (we reden in de auto) werd ze namelijk dermate hysterisch, dat ze alleen nog maar kon wijzen naar die wei vol koeien, en hyperventileren, waarbij ze ‘kijk, een koe!’ stamelde. Ja, dat waren nog eens duidelijke tijden.

 7. Heb je al eens geprobeerd om een stok weg te gooien in haar bijzijn? Misschien
  apporteert ze ook.
  Geiten vallen spontaan om als je ze aan het schrikken maakt. Misschien doen koeien dat ook wel. Moet je alleen geen “boe!” roepen, want dan roept ze waarschijnlijk “boe” terug.
  Sjezus Jen, wat slecht.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s