Wat waar is, is waar…

Ik zat vroeger bij een jongetje in de klas, waarmee ik over het algemeen goed kon opschieten. Hij heette Robert, zo heet hij nog steeds trouwens, en hij is troubadour geworden. Ik wist ook niet wat ik hoorde, maar het is echt zo. Een paar jaar geleden tijdens een reunie kwam ik erachter doordat hij een gitaar bij zich had en een paar nummers speelde. Hij kon dat heel goed en ik vond dat verrassend omdat we vroeger blokfluitles van dezelfde leraar kregen, en niets erop wees dat hij muzikaler was dan ik.

Maar goed, daar gaat dit allemaal niet over. Robert had één erg irritante eigenschap vond ik. Namelijk, als we in de les zaten en de leraar stelde een moeilijke vraag aan de klas, dan twijfelde Robert over het antwoord, en fluisterde hij het mij in, en ik zei het tegen de leraar. En als het goed was, werd ik natuurlijk geprezen en als het fout was werd ik uitgehoond. Voor mij hoorde dat bij de risico's van het leven en zo leerde ik op mijn bek gaan. Maar als het antwoord goed was en ik werd geprezen, dan riep Robert ineens: "Heeft-ie van mij gehoord hoor!" Ik keek hem dan zo'n beetje aan met zo'n blik alsof ik wilde zeggen: "wat ben jij voor loser," al kende ik dat woord nog helemaal niet.

Nou ja, Robert was toen nog maar een kind natuurlijk en kinderen hebben nu eenmaal dit soort onvolkomenheden. Dat geeft niks. Nou, ik vond dit een leuk verhaaltje. Punt.

Geheel buiten de strekking van bovenstaand logje wil ik nog wel even zeggen dat die fantastisch leuke cryptomuziekquiz, door Hermanus verzonnen is. Het is dus H-e-r-m-a-n-u-s die de eer toekomt voor dit geweldige idee, en niet ik. Ik heb het slechts uitgewerkt maar Hermanus is de uitvinder. Dus alstublieft, zegt u niet meer dat u het knap vindt van mij, want het gaat hier om-diepe buiging- Hermanus. Hermanus heeft altijd van die originele ideeën, en altijd worden ze op een of andere manier gestolen. Sommige bekende cabaretiers danken hun hele repertoire aan Hermanus. En omdat Hermanus geen Robert is die meteen verongelijkt laat weten dat híj, en niet ík de grote initiator van dit succes was, zeg ik, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dat het  H-e-r-m-a-n-u-s is die u moet liefhebben vanwege zijn originele idee. Want wat waar is is waar, onder de stat heeft de kat geen haar.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

8 gedachten over “Wat waar is, is waar…”

  1. En hier zullen de reacties wel weer ophouden.
    En ik zeg niet eens ‘dank je’ voor deze prachtige ode. Ik vind het namelijk niet meer dan logisch dat jij je lezers eens het hele verhaal van de vork en de steel verteld.

    Like

  2. Arme Hermanus, de reacties houden alweer op, zoals hij voorspelde 😉 Nouja, dan typ ik er nog maar eentje. @Mack, wat hebben katten nu met stats te maken?

    Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.