Oude volkswijsheden

Ik keek net de documentaire "the truth about food" waarin de combinatie van voedsel en mensen met een MRI-scan werd onderzocht. Een echtpaar van samen 250 kilo probeerde met behulp van een diëtiste blijvend af te vallen. Het leverde een paar nuttige tips op.

Bijvoorbeeld dat soep en zuivel je kunnen helpen bij het afvallen. Dat de snelheid waarmee je van stof wisselt niet zo’n rol speelt. En dat een glas water niet lang helpt tegen het onderdrukken van een hongergevoel. Maar de eindconclusies waren gelijk aan wat je boerenverstand je altijd al vertelde, namelijk: ‘elk pondje gaat door het mondje’ en ‘zijn ogen waren groter dan zijn maag.’ Maar dan onderbouwd met een duur MRI-scan apparaat. Het kost wat, maar dan heb je ook bewijs voor een oude volkswijsheid.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

11 gedachten over “Oude volkswijsheden”

 1. Je kunt net zoveel snoepen, als je maar dagelijks gaat poepen.
  Prop van alles in je mond, het komt er toch weer uit als stront.
  Eet je kippen, koeien of geiten, je moet er in ieder geval flink van schijten.
  Ben je in een vreetbui, ben je waarschijnlijk ook dik, vadsig en lui.
  En nu benk weg.

 2. Ja, om die reden loop ik me al bijna acht maanden uit te hongeren. Maar ze hebben mij nog niet gevraagd voor een MRI. Blij toe trouwens, want ik wordt lichtelijk claustrofobisch in die dingen.

 3. Het ophopen van vet ontstaat simpelweg door meer inname dan afgifte. Veel mensen zoeken het bij de inname, door bijvoorbeeld minder te eten of de maag te verkleinen. Volgens mij kan het ook prima door wat meer haarlemmer olie aan het eten toe te voegen of natuurlijk een flinke anusvergroting. 🙂

 4. @ Xiwel: ik heb het gezocht in meer beweging.. om één of andere duistere reden die ik niet nader kan benoemen trekt dat me toch meer dan een anusvergroting 🙂

 5. Ja, mooie boel, die eindcoclusies — en dan wed ik meteen dat er weer legers dietietisten zijn die zouden beweren dat de gemiddelde zuivel teveel dierlijk vet bevat, en gemiddelde soep teveel zout, (en zo kom je toch weer bij de lightproducten, die weer teveel chemicalien bevatten -enz enz enz ;-/)
  (haha, een anusvergroting Xiwel/Jenni, kijk maar uit, *hier* wordt het al snel een HermAnusvergroting ;))

 6. Van soep of zuivel val je inderdaad af, maar dan niet van die kleine beetjes gebruiken! Voor een zichtbaar resultaat: een flinke jerrycan vol, en daar minstens 14 dagen mee lopen.

 7. Soep en zuivel, val je daarvan af???? Hoe dan? HOE DAN?????
  Ik dacht dat die dure apparaten te duur waren voor die flauwekul onderzoeken?
  Haha! Die foto van Hans en Tammar is LEUK!

 8. Margo: Soep zorgt door de vloeibare vorm dat je maag zich langer uitrekt zodat je geen hongergevoel hebt. Dit in tegenstelling tot water dat je maag gelijk weer verlaat doordat er geen voedingstoffen inzitten.
  Zuivel zorgt ervoor (door het calcium dat erin zit) dat het vet sneller afgebroken en afgevoerd wordt.
  Ik had zelf niet het idee dat dit een flauwekulonderzoek was.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s