Straatje…

Bij ons achter is een straatje dat qua huizen niet helemaal past bij de rest van de wijk. Deze wijk is van halverwege de jaren 80, maar in dat straatje zijn de huizen ouder. Ook veel mooier want ze zijn vrijstaand en hebben een leuk stukje grond. Dus eigenlijk zou het beter zijn te zeggen dat de rest van de wijk niet in dat straatje past. Ik loop er wel eens met Hans of Tammar en kijk dan bij de mensen naar binnen. Daar hou ik van, bij mensen naar binnen kijken. Vanavond liep ik er alleen en ineens viel mij op dat de huizen daar namen hebben. Mij kan dat niet zo bekoren. Wie geeft zijn huis nu een naam? Vroeger, onze overbuurman uit het westen kwam zijn pensioen op de Veluwe opmaken en had een bordje op zijn huis geplakt met "Staodzaot" Daar moest je dan uit afleiden dat hij de stad zat was. Ja, misbruik op de Veluwe kent vele varianten.

Vanavond liep ik langs "Hieris’t" en "Noarmienzin." En ik moet toegeven, ik zou best in "Hieris’t" of in "Noarmienzin" wilen wonen. Maar het eerste wat ik zou doen nadat de financiering rond was,  was dat bordje met een grote klauwhamer naar beneden batsen. Ik vind het al overdreven dat je een kat een naam geeft, maar dat is een algemeen geaccepteerd gebruik. Maar een huis?

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

16 gedachten over “Straatje…”

  1. “Huize Lijkzicht” heeft mij altijd wel kunnen bekoren. Dat studentenpand zat naast een begrafenisonderneming.

  2. @Frankie: Studentenhumor…het is net hooliganisme. Als ze met een groepje zijn dan is het de een na de andere grap. Als ze het in hun eentje moeten doen blijken het gewoon humorloze sukkels.

  3. Goed dat je loopt, naar mijn ervaring is dat toch het beste voor een rug. En ook goed dat je m’n advies opvolgt met goed recht voor je uitkijken. Door een raam kijken past daar uitstekend binnen. 🙂
    Mij valt op dat huizen hier in de binnenstad vrijwel geen namen hebben. Net daarbuiten een enkel huis wel en dat de meeste huizen met namen op verlaten plekken staan.

  4. Als ik ooit mijn huis een naam ga geven noem ik het “DOREMI”. Dat heb ik al helemaal bedacht. Ik woonde namelijk bijna in de Symfoniestraat. Een dergelijk veelzijdig woordgrapje had ik mij dan niet laten ontglippen.

  5. Huizen waarbij duidelijk is dat het de initialen van de kinderen (?) zijn hebben vaak een vreemde naam. Zoals JOLATEMAR (ook ergens in Vaassen). Ik vind een mooie passende naam wel wat met een mooie betekenis. Maar ‘Altijd wat”, zoals het huis van m’n opa heette riep dat ook over zich af volgens mij. Er was altijd wat.

  6. ook zo’n tic… ik geef juist alles een naam…
    voorbeeld; nieuwe lanp heet allesie ( niet de designer…maar het gevoel)

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s