Een nieuw leven begint.

Met gevoel voor drama heb ik na zes jaar bloggen op mijn vorige web-log, dat er niet toevallig ongeveer zo uit ziet als deze, afscheid genomen van mijn geliefde lezers. Maar omdat ik het schrijven en de interactie met de reageerders veel te leuk en te interessant vind, ben ik gelijk maar weer opnieuw begonnen. Ik wilde wat ballast kwijt. Er waren mensen uit mijn echte leven (met name collega’s) die mijn weblog hadden ontdekt en ik vond dat niet prettig. Mijn collega’s zijn de eersten van wie ik niet wil dat ze weten wat ik doe en denk in mijn privéleven. Ik heb dan het gevoel dat ze me een stap voor zijn door mijn gedachtengang te kennen en ik voel mij niet meer vrij om over hen te schrijven.  Dus dat was eigenlijk alles. Dramatisch detail aan mijn virtueel overlijden op mijn vorig weblog was dat ik gestopt ben, op de dag dat ik precies even oud ben als mijn vader ooit geworden is. Veertig jaar, zes maanden en zes dagen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

35 gedachten over “Een nieuw leven begint.”

 1. Hey Ma… Morriess.
  Aan mij de eer om als eerste te reageren.
  Je stond in de lijst bij Jolie en daar volgde ik je,
  vond het altijd leuk om te lezen. Maar ik kan me heel
  goed voorstellen dat het niet leuk is als collega’s
  je blog ontdekken. Ik hoop dat ze deze plek niet ontdekken
  en dat je hier nog lang mag schrijven. Ik blijf je lezen!

  Like

 2. Zie ik bij mijn reacties Morriez staan. Dacht meteen dat jij het was, maar verrek, de link is van een andere web-log… wie is dat dan? Even gauw kijken….. OOOOOOOoooooh die! Leuk dat ik hier verder lezen mag. Bedankt.

  Like

 3. @Moriezz: Ze hoeven alleen maar bij Serendips te kijken, daar lezen ze inmiddels natuurlijk ook, want zo gaat dat en daar sta je al, met link en al, want Morriezz ligt er natuurlijk wel erg dik op en ik ga natuurlijk ook mijn link aanpassen, net als alle anderen die je volgen.

  Like

 4. Aha, zit dat zo. Ja, ontzettend irritant, en dit is precies wat ik ook al vaak heb willen doen, maar het is zoals ria zegt: je hebt dan nog steeds geen garantie dat die stiekemerds niet meelezen. Dus zelf sukkel ik maar gewoon door met een aantal ongewenste lurkers aan mijn jas.

  Like

 5. @Hermanus, het wordt tijd dat iemand jou eens vermanend toespreekt. Eerst kondig je zelf aan te stoppen met als enige doel dat je allemaal huilende vrouwen in je reacties terugziet, nu stop ik om een bepaalde reden, heb allemaal huilende vrouwen in mijn reacties, jij raakt jaloers en gaat een beetje mijn nieuwe link in mijn oude weblog zetten. Zo van, stop alsjeblieft met aandacht geven aan Mack, want hij is niet echt gestopt hoor! Ik vind dat zooooo 1947.

  Like

 6. Hoog Henderijn gehalte?
  Van het ‘ik ga stoppen’ en ‘hallo ik ben er weer’?
  Kind ik ben twee maanden weggeweest! Twee.
  Morriezz heeft mij op ideeën gebracht. Dat wel.

  Like

 7. Wel triest eigenlijk dat je oude log moet eindigen dankzij je collega’s. En ik dacht dat het een grote grap was.
  De wedergeboorte van Morriezz. (Waarbij ik me een flauwekul log van mij herinner over een kip…en alle spreekwoorden/gezegdes die je daar mee kunt maken. We kwamen een heel end)

  Like

 8. Je hebt helemaal gelijk. En nu heb ik ook nog net een verhaaltje geschreven met bijna dezelfde titel als jij hier.
  Weet jij iemand die mij vermanend toe kan en wil spreken? Of zal ik mezelf even spanken?

  Like

 9. Aaaah, ik begrijp het… Nu weet ik waarom ik per se zo’n link-invulveldje moest hebben in mijn weblog ;-))) Heeft E. dat tenminste niet voor niets zitten programmeren.. Fijn dat de lezers je al gevonden hebben 🙂 (kBen het wel met voorgaande schrijvers eens dat het triest is dat dat dankzij meelezende cleega’s moet ;-/)

  Like

 10. @Hermanus, pieperd, betrek eens niet alles zo op jezelf. Mag ik ook nog even de tijd krijgen om de knop te vinden waarmee ik er meer dan 10 kan tonen?
  Jij solliciteert wel naar een mooie toevoeging in je link. Hermanus Afgunstus Plagiatus, is dat wat?

  Like

 11. Pffff!!! Stommerd! Ik was me lamgeschrokken!! Heb de reactie op mijn weblog net pas gelezen!
  Kan me het overigens heel goed voorstellen, want ik hou me juist om diezelfde reden op mijn weblog een beetje op de vlakte, wil niet dat ‘bepaalde mensen’ hun ‘voordeel’ doen met mijn informatie. Vandaar ook dat ik een weekje weg was en dat pas achteraf meldt.
  Gelukkig, je bent er weer!
  HOERA!!!!!!!!!!

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: