Een nieuw leven begint.

Met gevoel voor drama heb ik na zes jaar bloggen op mijn vorige web-log, dat er niet toevallig ongeveer zo uit ziet als deze, afscheid genomen van mijn geliefde lezers. Maar omdat ik het schrijven en de interactie met de reageerders veel te leuk en te interessant vind, ben ik gelijk maar weer opnieuw begonnen. Ik wilde wat ballast kwijt. Er waren mensen uit mijn echte leven (met name collega’s) die mijn weblog hadden ontdekt en ik vond dat niet prettig. Mijn collega’s zijn de eersten van wie ik niet wil dat ze weten wat ik doe en denk in mijn privéleven. Ik heb dan het gevoel dat ze me een stap voor zijn door mijn gedachtengang te kennen en ik voel mij niet meer vrij om over hen te schrijven.  Dus dat was eigenlijk alles. Dramatisch detail aan mijn virtueel overlijden op mijn vorig weblog was dat ik gestopt ben, op de dag dat ik precies even oud ben als mijn vader ooit geworden is. Veertig jaar, zes maanden en zes dagen.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

35 gedachten over “Een nieuw leven begint.”

 1. Hey Ma… Morriess.
  Aan mij de eer om als eerste te reageren.
  Je stond in de lijst bij Jolie en daar volgde ik je,
  vond het altijd leuk om te lezen. Maar ik kan me heel
  goed voorstellen dat het niet leuk is als collega’s
  je blog ontdekken. Ik hoop dat ze deze plek niet ontdekken
  en dat je hier nog lang mag schrijven. Ik blijf je lezen!

 2. Zie ik bij mijn reacties Morriez staan. Dacht meteen dat jij het was, maar verrek, de link is van een andere web-log… wie is dat dan? Even gauw kijken….. OOOOOOOoooooh die! Leuk dat ik hier verder lezen mag. Bedankt.

 3. @Moriezz: Ze hoeven alleen maar bij Serendips te kijken, daar lezen ze inmiddels natuurlijk ook, want zo gaat dat en daar sta je al, met link en al, want Morriezz ligt er natuurlijk wel erg dik op en ik ga natuurlijk ook mijn link aanpassen, net als alle anderen die je volgen.

 4. Aha, zit dat zo. Ja, ontzettend irritant, en dit is precies wat ik ook al vaak heb willen doen, maar het is zoals ria zegt: je hebt dan nog steeds geen garantie dat die stiekemerds niet meelezen. Dus zelf sukkel ik maar gewoon door met een aantal ongewenste lurkers aan mijn jas.

 5. @Hermanus, het wordt tijd dat iemand jou eens vermanend toespreekt. Eerst kondig je zelf aan te stoppen met als enige doel dat je allemaal huilende vrouwen in je reacties terugziet, nu stop ik om een bepaalde reden, heb allemaal huilende vrouwen in mijn reacties, jij raakt jaloers en gaat een beetje mijn nieuwe link in mijn oude weblog zetten. Zo van, stop alsjeblieft met aandacht geven aan Mack, want hij is niet echt gestopt hoor! Ik vind dat zooooo 1947.

 6. Hoog Henderijn gehalte?
  Van het ‘ik ga stoppen’ en ‘hallo ik ben er weer’?
  Kind ik ben twee maanden weggeweest! Twee.
  Morriezz heeft mij op ideeën gebracht. Dat wel.

 7. Wel triest eigenlijk dat je oude log moet eindigen dankzij je collega’s. En ik dacht dat het een grote grap was.
  De wedergeboorte van Morriezz. (Waarbij ik me een flauwekul log van mij herinner over een kip…en alle spreekwoorden/gezegdes die je daar mee kunt maken. We kwamen een heel end)

 8. Je hebt helemaal gelijk. En nu heb ik ook nog net een verhaaltje geschreven met bijna dezelfde titel als jij hier.
  Weet jij iemand die mij vermanend toe kan en wil spreken? Of zal ik mezelf even spanken?

 9. Aaaah, ik begrijp het… Nu weet ik waarom ik per se zo’n link-invulveldje moest hebben in mijn weblog ;-))) Heeft E. dat tenminste niet voor niets zitten programmeren.. Fijn dat de lezers je al gevonden hebben 🙂 (kBen het wel met voorgaande schrijvers eens dat het triest is dat dat dankzij meelezende cleega’s moet ;-/)

 10. @Hermanus, pieperd, betrek eens niet alles zo op jezelf. Mag ik ook nog even de tijd krijgen om de knop te vinden waarmee ik er meer dan 10 kan tonen?
  Jij solliciteert wel naar een mooie toevoeging in je link. Hermanus Afgunstus Plagiatus, is dat wat?

 11. Pffff!!! Stommerd! Ik was me lamgeschrokken!! Heb de reactie op mijn weblog net pas gelezen!
  Kan me het overigens heel goed voorstellen, want ik hou me juist om diezelfde reden op mijn weblog een beetje op de vlakte, wil niet dat ‘bepaalde mensen’ hun ‘voordeel’ doen met mijn informatie. Vandaar ook dat ik een weekje weg was en dat pas achteraf meldt.
  Gelukkig, je bent er weer!
  HOERA!!!!!!!!!!

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s