Mack komt overal te laat achter (13)

Het liefst zou ik niet aan mode meedoen. Nee, liever nog had ik dat mode niet bestond. Althans voor mannen niet. Vandaag komt er op mijn werk een collega (met piemel, denk ik nog steeds) binnen met bloemetjesschoenen. Ja, ik weet het, ze zijn totaal belachelijk maar zometeen in de reacties, let maar op, zijn er vrouwen die ze geweldig vinden en die zouden willen dat hun man ze ook droeg.

Maar aan sommige dingen ontkom je niet. Behalve aan een normale spijkerbroek. Een klein jaartje geleden heb ik twee spijkerbroeken gekocht, zo standaard als maar mogelijk was, maar die rechte jaren-zeventigmodellen zijn er niet meer. Dus ik kwam er af met een verstelbare achterkant en achterzakken die ergens op mijn knieholten hangen. En op de andere staat tekst geschreven, al heb ik geen idee wat. Maar geen af-fabriek doorslijtplekken, dat vond ik al heel wat. Maar ik erger me aan mijn broeken, want ze zakken constant van m'n hol. Steeds loop ik die dingen op te hijsen en de riem weer strakker te stellen, maar het is gewoon niet fijn. Vroeger had ik broeken die gewoon bleven zitten. Die tijd is definitief voorbij. Wist u dat de Nazi's aan hun krijgsgevangenen ook altijd te grote broeken uitdeelden, zonder riem, opdat ze ook de hele dag hun broek moesten ophouden? Een sadistisch uitgedachte vernedering was dat.

Maar, volgens mij ben ik erachter. De laatste tijd laat ik die broeken gewoon aan de zwaartekracht onderhevig. Verder dan een bepaald punt zakt hij toch niet. En dan is dat hoge water ook gelijk weg. Ik moest er gewoon even doorheen! Nu loop ik erbij als een echte nigga. Maar zodra ik iets heb, is het weer achterhaald. Dus nu zal hoog water wel weer in de mode komen.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

12 gedachten over “Mack komt overal te laat achter (13)”

 1. Ik moet zo lachen om jou. Mack is Überhip! Tha Bomb. Met zn afzakbroek. 🙂
  En nee.. ik dig geen bloemetjesschoenen voor mannen. Zal dan wel geen echte vrouw zijn.

  Like

 2. Jij bent gewoon oersaai. Mochten mannen maar eens wat meer variëren! Een beetje extravaganter, een beetje meer kleur . . .
  Vrouwen hebben oneindig veel mogelijkheden om zich leuk te kleden, en wij mannen mogen alleen een saai pak met stropdas of een onopvallende broek met bijpassend saai overhemd.
  Geen wonder dat de meeste mannen op vrouwen vallen.
  Geweldig, bloemetjesschoenen. Dat is pas een man!

  Like

 3. Heb je er wel eens aan gedacht dat je figuur óók niet meer is wat het was? Dat het misschien ook daar aan kan liggen?
  Niet? Oke, sorry dat ik besta…

  Like

 4. @Henderijn: Dank je. Wat doe je morgenavond?
  @R van InR: Ja, misschien moest ik inderdaad ook maar eens alle schroom overboord gooien een zwarte Golf diesel kopen.
  @Linda: Hoezo? Jouw broeken zakken toch ook niet af?

  Like

 5. kheb het weer hikkend van de lach gelezen – van mij mogen ze vdaag weer uit de mode zijn trouwens, er hebben wel ns charmantere en sexyer spijkerbroeken bestaan!

  Like

 6. ‘T is voor mij nog erger. Ik wil helemaal geen spijkerbroek en dan blijft er weinig te kiezen. Overigens gewoon galgen kopen als je buik/maag een grotere omvang heeft dan bij je heupen.
  Ik heb trouwens wel bloementjesschoenen. Zwarte rozen op een zwarte achtergrond bij nacht.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.