Abführen!

Vannacht lag ik een kwartiertje langer wakker dan anders doordat net bekend werd gemaakt dat Milly was gevonden. 's Ochtends in de auto, als ik mij onbespied waan, en op het radio 1 journaal een compilatie te horen is vanaf de vermissing tot aan de vondst van haar lichaam, dan voel ik mij bedroefd en zie ik in de binnenspiegel twee iets rodere, samengeknepen ogen. Het valt mij op dat praktisch iedere buurtbewoner die geïnterviewd wordt, zegt dat het nu wel heel dichtbij komt, of dat het ook hen had kunnen overkomen. Ze zullen het wel goed bedoelen, maar ik vind het altijd wat stuntelig overkomen. Dat hoop ik dan maar, dat het stunteligheid is en dat ze het niet zo menen.

Op de radio werd bekend gemaakt dat er al volop foto's van de dader op internet circuleerden en omdat sensatiezucht ook mij niet vreemd is, tikte ik zijn naam in. Helaas kwam ik op de site van Geen Stijl en las kort hun weblog bij de foto. Het bekende gebral, de schrijver lukt het maar niet de berichtgeving ondergeschikt te maken aan het drama van de gebeurtenis, of misschien kan de schrijver zichzelf helemaal niet inleven in een ander, omdat hij zich nooit verdiept heeft in iemand die minder verdiende dan hij? Een stuk minder sociaal dan een rat in elk geval. Het doet mij altijd een beetje denken aan de dag van de wraak, de Duitsers waren verjaagd en ineens kwamen er uit alle hoeken en gaten dappere mannen om eens even flink wraak te nemen op jonge vrouwen die het in de oorlog hadden aangelegd met een Duitser.

Het lijkt er ook vaak om te gaan wie het meeste durft te zeggen, wie het hardste durft te kwetsen en wie de schijn het beste kan bedriegen. Er zijn mensen die kwetsen als middel, maar niet als doel. Geert Wilders, Freek de Jonge, en Theo Maassen zijn daar voorbeelden van. Maar mensen die kwetsen als doel, daar heb ik helemaal niks mee. Ze lijken onverschrokken, maar dat is alleen omdat ze zwakkere tegenstanders kiezen waarvan ze weten dat die hun ego niet kunnen raken. Inmiddels barst het op de televisie van dit soort ratten. De een is misdaadjournalist, de ander valt mensen thuis lastig met een camera, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze zich niet ondergeschikt kunnen maken aan een natuurlijke leider en daarom niet functioneren in een team. In vredestijd zijn ze al niet te vertrouwen, laat staan welke kleur hun hemd heeft als het oorlog wordt.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

60 gedachten over “Abführen!”

 1. Waarschijnlijk als meer moeders heb ik aan de ouders van de dader gedacht. Wij hebben de jacht op de ouders van Karst meegemaakt. Gelukkig heeft de pers in dit dorp geen poot aan de grond gekregen. En kunnen ze zich vrij op straat vertonen en boodschappen doen.
  Maar hun leven is verwoest. En het beroerde is, Karst was een aardige, leuke jongen.
  En dat is zo verschrikkelijk dubbel allemaal.
  Deze ouders moeten nog door de hel heen. Een zoon als moordenaar. Reken maar dat de pers, en de mensen die dat lezen, hun weten te vinden.
  En daar lag ik nu een tijdje van wakker.

 2. Je zegt dat mensen zeggen dat “het nu wel erg dichtbij komt”. Het is een feit dat een moord om de hoek anders overkomt dan een moord aan de andere kant van de wereld. Je denkt je eigen buurt te kennen, je buurtgenoten. Je voelt je er veilig. En dat blijkt dan een nep-veiligheid te zijn. Dat was het altijd al natuurlijk, maar nu wordt je er met je neus bovenop gedrukt. Het rustige buurtje, Legodorp, zoals deze huizen al vanaf de bouw worden genoemd, blijkt een moordenaar te hebben gehuisvest.
  Interessanter dan de wijze waarop mensen hun ontzetting hierover uiten, vind ik de vraag wat er schuilgaat in iemand die tot zoiets in staat blijkt. En nog interessanter: waarom zien we dat niet. Ik hoor verhalen van mensen die hem van vroeger kenden: het was een rustige, onopvallende jongen. Ja, denk ik dan als hij een druktemaker was geweest had hij zijn ongenoegen en frustraties, over wat dan ook, waarschijnlijk beter gedoseerd kunnen uiten. Dat vind ik het verontrustende aan het geheel. Wij leven in een maatschappij waar we alleen maar doorhollen als in een quiz, om zoveel mogelijk te vergaren. Daarbij is geen tijd om ons in onze medemens te verdiepen. Die is alleen maar interessant als hij ons iets te bieden heeft. Zie de quiz/spel Zone Xtrème in Frankrijk, geïnspireerd op het bekende onderzoek/experiment van Milgram in de jaren ’60: http://nl.wikipedia.org/wiki/Experiment_van_Milgram waarbij willekeurige proefpersonen in staat blijken andere iets gruwelijks aan te doen als dat van hen wordt gevraagd, en in de quiz als er een prijs tegenover staat.
  Ik vraag me af of Sander V. aan een dergelijk experiment is onderworpen bij de zogenaamde ‘strenge screening’ toen hij solliciteerde naar een baan bij de politie.

 3. @Francien: Ik lag meer wakker denkend aan de surrealistische nachtmerrie waarin de familie van Milly is beland. De ouders van Sander V. hebben hem deels gemaakt tot wie hij is. Dat maakt hen niet schuldig, maar wel dat ik daar minder van wakker lig.

 4. @Mack Al die laffe profiteurs zoals jij ze noemt, met name de heren van GS, zijn totaal ondergeschikt aan het drama dat zich hier heeft afgespeeld en nog tot in lengte van dagen zal spelen bij de betrokkenen, de ouders, broer en zus. Die hebben levenslang gekregen waar S. waarschijnlijk in een inrichting terecht zal komen en na een paar jaar met verlof mag….

 5. @Margo: op het moment dat ik keek, gisteren, stonden er al 1000 reacties onder. Daaruit leid ik af dat het een toonaangevend weblog is. En dirigenten worden gevolgd, ook al slaan ze naast de maat. Milly zijn wij (aanhoorders) straks weer vergeten, maar die GS-bond blijft steeds gif in het water spugen.

 6. Over de ouders van Sandor V kan ik niet oordelen. Maar de ouders van Karst T hebben hun kinderen een liefderijke en leuke opvoeding gegeven. Hij heeft zonder problemen de havo gevolgd en had veel vriendjes. En blijkbaar kan je kind dan toch door omstandigheden uitgroeien tot een moordenaar.
  Zij hebben hem niet deels gemaakt tot wat hij was. Omstandigheden en misschien aanleg heeft gezorgd hoe hij zo kon handelen.
  En Geen Stijl, plus de media zal er volgende maand wel voor zorgen dat ze het weer ingepeperd krijgen.
  Bij gebrek aan Karst die er tussen uit geknepen is.
  De ouders, evenals de ouders van Millie, hebben levenslang.

 7. GeenStijl is de goeiste mack. Je slaat hier volledig de plank mis doordat je nu laat zien hoe je GS (niet) leest en ziet, en daarmee jezelf ontmaskert als iemand die het allemaal niet meer zo goed kan volgen allemaal.
  Je schrijft zelfs een tikkeltje tendentieus, kwa hemdkleur enzo. Maar het niveau van GS haal je in de verste verte niet.

 8. @Mack: Ik ben het met je eens betreffende GS, maar toonaangevend gaat me echt te ver. Smakeloosheid viert hoogtij, alles-moet-mogen ook en het EGO niet te vergeten. Daar drijft dit weblog op. Negeren die hap zou ik zeggen.
  @Francien: Met ‘deels gemaakt tot wat hij geworden is’, bedoel ik dat zij het dichtst op hem hebben gezeten en heeft hij de genen van zijn ouders. Het is een moeilijk onderwerp. Je weet als buitenstaander nooit wat er in een gezin gebeurde, ook al kwam je er over de vloer. Ouders die hun kinderen in een onveilige omgeving laten opgroeien (om het maar even heel ruim te noemen) waardoor dat kind psychisch verminkt raakt, hebben indirect schuld aan misdaden die dat kind pleegt.
  Ik oordeel niet over Karst z’n ouders of over die van Sander, want ik ken ze niet en kan ze niet kennen. Wel vind ik kinderen uit probleemgezinnen in de gaten moeten worden gehouden en begeleid. Hoe? Geen idee. Misschien is het onuitvoerbaar, maar er zijn signalen waarvan bekend is dat ze later tot uitwassen kunnen leiden. Een kind dat graag dieren mishandelt, ook al is het op kleine schaal en zijn het dieren die we toch niet willen, zoals vliegen de poten uittrekken, mogen van mij al op jonge leven in therapie.
  Ik vind het niet te bevatten dat iemand van 26 jaar, waar nooit enige problemen mee zijn geweest, geen strafblad had, bij de politie werkte, ineens een moordenaar wordt. Een vulkaan die plotseling tot uitbarsting komt. Heeft dan helemaal niemand iets gemerkt dat die vulkaan op uitbarsten stond?????
  Dit is wat mij een moedeloos en leeg gevoel geeft en me niet los kan laten. De maatschappij waarbinnen zo’n figuur leeft en werkt en niets ziet aankomen. Dit is ook mijn maatschappij. Het is in mijn stad gebeurt. Op een plek waar ik regelmatig langs rij en loop. Ik ken die Sander niet, ook Milly en haar familie niet. Hoeveel zieke geesten passeer ik en jij dagelijks? Hoeveel vulkanen staan er nog op uitbarsting?

 9. @Mack; evenals Laurent heb ik nogal wat moeite met de zin ‘Je ondergeschikt maken aan een natuurlijke leider’. Maar wellicht komt dat door mijn eigen -superanarchistische- inborst..

 10. Welnee Felicita, dat komt waarschijnlijk omdat jij zelf een natuurlijke leider bent. Dan heb je daar moeite mee. Daar is ook niks mis mee, maar er moeten nu eenmaal ook mensen zijn die zich ondergeschikt kunnen maken.(soms). Die jongens waar ik het over heb, die kunnen dat niet ondanks dat ze zelf geen aanvoerderskwaliteiten hebben. Daar win je geen oorlog of E.K. mee. Die lopen alleen achter de grootste groep aan en dan kom je al gauw bij de GS-Bond.
  Laurent speelt in een band en weet dus precies wanneer je je ondergeschikt moet maken en wanneer niet.

 11. Wat staat je in de weg?? Nou, gewoon. Dat je de wereld zoals die nu is niet helemaal snapt ofzo.
  Het heeft iets melancholisch/tragisch. Mack. De dictator die het niet snapte en het dus niet kon worden.
  Dat wordt een zielige Spielbergfilm van een uurtje of drie. Een film die ik nooit ga kijken.

 12. Richard, terugkijkend op ons weblogverleden vraag ik me wel eens af waar jij de weg bent kwijtgeraakt. 😉
  Margo: Oke, zet dan vast 2030 in je agenda.

 13. Dan ben ik bijna tachtig! Mag ik dan nog stemmen? Oh nee, dat hoeft natuurlijk niet. Dat scheelt weer, want ik hou niet van stemmen. Ik ben wel voor een dictatuur. Dan hoef je zelf niet te denken.
  Heb jij een weblogverleden met Richard? Was jij ooit de weg kwijt?

 14. Richard en ik waren ooit boekhoudcommando’s. We hadden een gezamenlijk weblog. Maar op een gegeven moment kocht hij een Audi dus ja…daar scheidden zich onze wegen.

 15. @Margo: Je vraagt hoeveel zieke geesten jij en ik dagelijks passeren.
  Volgens mij zie je de eerste al als je ‘s-morgens in de spiegel kijkt terwijl je je tanden staat te poetsen. Niet alleen jij maar wij allemaal. Ieder van ons, niemand uitgezonderd, kan van het ene op het andere moment de trotse eigenaar zijn van een “zieke geest”.
  Natuurlijk is die gedachte voor veel mensen zo eng dat ze krampachtig willen verklaren dat het door opvoeding, slechte genen of wat dan ook komt.
  Of ze maken zichzelf wijs dat je het kunt zien aankomen, als je maar goed kijkt…

 16. @Pauline, ik denk dat jij iets anders bedoelt met een zieke geest dan ik. Maar deze hele discussie hou ik voor gezien. Dit kun je niet via een weblog doen, zo blijkt.

 17. @Pauline, ik denk dat jij iets anders bedoelt met een zieke geest dan ik. Maar deze hele discussie hou ik voor gezien. Dit kun je niet via een weblog doen, zo blijkt.

 18. Het zou me een lief ding waard zijn als we dat schend – en schandlog dat GS is, collectief om zeep konden helpen. Hoe? Wie heeft suggesties? Want de tijd van het negeren is echt voorbij nu het een rol opeist in het maatschappelijk debat en op het politiek toneel als het min of meer GW en zijn PVV ondersteunt.

 19. @Pauline, ik denk dat jij iets anders bedoelt met een zieke geest dan ik. Maar deze hele discussie hou ik voor gezien. Dit kun je niet via een weblog doen, zo blijkt.

 20. God Margo; waarom haakt toch iedereen altijd af als de discussie interessant dreigt te worden !/?
  Ik kom net terug van een -vreselijk- toneelstuk. Maar een paar leuke quotes heb ik nog onthouden.
  ‘Ik houd niet van introspectie; alleen bij anderen’.
  En een mevrouw die voor de spiegel staat en aan haar spiegelbeeld vraagt: “Wie is in godsnaam die mevrouw” ??
  Bij de weg Mack; Richard lijkt inmiddels naast de weg ;).
  En begin jij nu ook al met dat godvergeten crypto-gedoe ??
  *maalt haar tanden bijna stuk op het koren*

 21. @Felicita. Omdat veel mensen uitgaan van aannames en ik geen zin heb steeds weer uitleg te geven wat ik precies bedoel. Ik wil niet dat ieder woord aanleiding voor discussie wordt, daar heb ik geen zin in. Ik vind het onderwerp van discussie daarvoor ook te precair. Daarnaast heb ik al een week heel beroerd geslapen door die ontvoering en moord hier in Dordrecht en wil ik het graag van me afzetten.
  Mack delete die extra reacties even, via de mobiel gaat het af en toe mis.

 22. @Margo: Jammer. Reageer ik, na lang aarzelen, want discussies kosten tijd als je het zorgvuldig wilt doen, eens echt inhoudelijk stoot ik meteen mijn neus. Wat moet ik nou met al die tijd die ik had vrijgemaakt? 🙂
  Ik was geenszins van plan om over woordjes te gaan vallen maar de aanname (niet de mijne)dat wijzelf ‘nooit’zo’n zieke geest zouden kunnen zijn vind ik onbegrijpelijk. Zal wel komen omdat ik jaren gewerkt heb met de zogenaamde ‘zieke geesten’ en bovendien nogal wat in mijzelf hebt (h)erkend.
  @Felicita: Zulke quotes maken zelfs een draak van een toneelstuk nog de moeite waard 😉

 23. Pauline, ik begrijp je reactie. Maar als ik moet gaat uitleggen dat ik met ‘zieke geesten’ niet gewone mensen bedoel zoals jij en ik, maar psychopaten, dan vervallen we in een eindeloos heen en weer gepraat. En hebben we het uiteindelijk helemaal niet meer over waar we het over hadden. Maar ik had het, en ik dacht dat dat wel overkwam, dus over psychopaten. En dat ben ik niet, jij ook niet hoop ik? 😉

 24. @Margo; dat ‘veel mensen uitgaan van aannames’ is zelf een aanname ;). Pauline -en ik- hadden blijkbaar wél zin in een discussie over dit uiterst gevoelige en moeilijke onderwerp. Het is namelijk de ultieme nachtmerrie van een moeder ! Dat haar -zo zorgvuldig en met liefde opgevoede- gebroed totaal de verkeerde kant uitgaat !
  Nog maar tot voor kort kregen moeders overal…de schuld van. Vooral in de spreekkamers van logen en aters. Zoontje autistisch ? Moeder liefdeloos ! Zoontje ADHD ? Mammie véél te streng ! En zo kan ik doorgaan. Godzijdank komt hier de laatste jaren -ondermeer dankzij de emancipatie- verandering in.
  Overigens heb ik zelf ook een rotdag gehad, woensdag. Moest notabene ’s middags een kindervoorstelling draaien..

 25. @ Mack; ‘AANVOERDERSKWALITEITEN’ ??? Schrijf daar eens een logje over ;).
  Voor mij hoeven oorlogen en EK’s helemaal nooit begonnen te worden namelijk..

 26. Het zit in mannen om zich te willen meten met een tegenstander. vandaar het EK. Als het Nederlands elftal overwint, overwint elke Nederlandse man. Zo zit dat volgens mij. Oorlogen hoeven van mij ook niet, maar als de Duitsers dan je land binnen vallen, wil je toch kunnen rekenen op een paar naar zweet stinkende mariniers die dat schweintzchen eens even gaan wassen. Niet dat je je vertrouwen op zo’n moment in handen moet leggen van de GSB want dan weet je zeker dat je je land kwijt bent.

 27. @Felicita: dat veel mensen uitgaan van aannames is een feit! Mijn gevoel ligt eerlijk gezegd meer bij de moeder van het vermoorde kind dan bij die van de moordenaar. Je kind uit huis gevoerd (en misbruikt?) en vermoord worden, dat is de ultieme nachtmerrie voor een ouder. Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe gruwelijk zwaar dàt is. Misschien ontbreekt het mij hier aan wat empathisch vermogen, omdat ik meer reden heb angst te hebben dat mijn dochters iets dergelijks zou overkomen dan dat zij iets dergelijks een ander zouden aandoen. En daarbij; ik blijf erbij dat de moeder van het vermoorde kind volkomen onschuldig is. Ik zal een moeder van een moordenaar nooit veroordelen, al is het maar omdat ik er niet bij was toen dat kind opgroeide en dus niets weet, maar als mijn kind een ander iets zou aandoen zou ik heel erg gaan twijfelen of ìk het wel goed heb gedaan. Sterker: ik zou het mezelf verwijten. En ik heb het nu over kinder-misbruikers en -moordenaars, wat K.T. heeft geflikt is ook gruwelijk maar van een andere orde. Wie een kind (of een dier) iets aandoet is ernstig gestoord. Mensen worden gevormd in hun jeugd, als ze onder invloed en controle staan en opgevoed worden door hun ouders. Tenzij ze later een hersenbeschadiging oplopen is de kiem voor het begaan van een dergelijk gruwelijk misdrijf echt niet van de een op de andere dag ontstaan. Omdat de vriendin het heeft uitgemaakt, wordt er gesuggereerd. Het is niet de ene druppel die de veroorzaker is van het overlopen van de emmer maar het geheel van de inhoud. En zolang die ene druppel niet wordt toegevoegd gaat het kennelijk volkomen aan ons voorbij. Dàt is beangstigend en daarom zei ik dat er heel wat op ontploffing staande bommen om ons heen lopen en leven. Waar je het niet aan ziet. Iets totaal anders dan mensen waar een schroefje aan los zit. Want die doen meestal geen vlieg kwaad. Ik kan het zeggen, want ik durf gerust te beweren dat bij mij niet alles moervast zit. En ik doe geen vlieg kwaad.

 28. Felicita: Inderdaad komt er gelukkig steeds meer kennis over aandoeningen als autisme en ADHD en weten we dat de opvoeding van de ouders (waarom alleen de moeder?)met het ontstaan hiervan niets te maken heeft. Maar waar ouders tekortschieten, liefdeloos zijn en verwaarlozen of zelfs de kinderen geestelijk en/of lichamelijk mishandelen kun je wel degelijk de vinger naar de ouders wijzen. En kom op zeg, ADHD en autisme hebben toch niets te maken met wat er nu in Dordrecht is gebeurd?

 29. Blijven we wel even on topic? Als je ouders je midden in het bos achterlaten, nou, dan kon ik bij terugkomst wel eens een hele psychopatische blik in mijn ogen hebben! Of haal ik nu twee logjes door elkaar?

 30. @Margo: Ik vind mezelf momenteel geen psychopaat nee en ik verwacht ook niet dat jij er een bent, hoewel, dit blijft internet natuurlijk en niets is wat het lijkt 🙂
  Toch blijf ik erbij dat ik vannacht last zou kunnen krijgen van psychoses en morgen hele rare dingen zou kunnen doen. En dat dat bij iedereen zo is. Dat onze blindedarm kan gaan zitten etteren vinden we allemaal normaal maar dat er kortsluiting in onze hersenen kan ontstaan gaat er bij heel veel mensen niet in.
  Maar goed, ik zal verder niet heen en weer praten.
  @Mack: Middenin het bos kun je toch altijd bij Flip de Beer aankloppen?
  Of bij die idiote sprookjesboomgriet die jij zo leuk vind? Waarom nou meteen weer je ouders de schuld geven?

 31. @Pauline.Psychoses? Bij een politieagent? Kunnen die zo uit het niets ontstaan en direct tot een dergelijke uitbarsting leiden? Kweeniehoor!

 32. @ Dhyan:
  Dan zou ik het toch maar eens wat beter volgen en ook eens tussen de regels door proberen te lezen. Dan zullen je de schoenen echt uitvallen.

 33. Het grappige aan de nieuwsberichten zoals over kleine Milly is dat “men” (wie zich aangesproken voelt doet dat maar) het zich persoonlijk kan aantrekken. Plotseling is het gesprek van de dag en even plotseling – wonderbaarlijk genoeg – weet niemand het meer…
  “Vroeger” deed zich dit op beperkte schaal voor. Men had het over de buurman die toch misschien wel eens iets gedaan had of hoorde van misdaden ver, ja vooral zeer ver weg. Nu voelt men zich persoonlijk verbonden. Waar was men dan toen “men” het had kunnen voorkomen? Hmmm… dat dacht ik al.
  Zullen we eens proberen om eerst de de maatschappij om ons heen een beetje op orde te houden? Dan volgt de rest van de wereld vanzelf en hoeven we dit soort berichten een stuk minder vaak te lezen. De sociale controle ontbreekt vaak enorm. Mede door – helaas – het internet. We hoeven immers de deur niet meer uit om contact te zoeken met echt mensen. Dat kan vanuit thuis onder een aangenomen naam. “En niemand weet ooit wie je bent. De boswachter glimlacht als hij je herkent, je drijft langzaam mee met de stroom…”
  Een betere maatschappij begint bij … jezelf!
  Hmmm… dit begon als een reply op de post van Mack. Inmiddels tot post uitgegroeid bij mij! 😀

 34. @Margo: Niets komt uit het niets maar dat wil niet zeggen dat je alles aan ziet komen.
  En ja, iedereen kan een psychose krijgen, zelfs politieagenten of balletdanseressen.
  Verder wil ik niet de indruk wekken dat ik weet wat er zich heeft afgespeeld bij deze jonge dader. Daar weet ik helemaal niks van en ik zal het waarschijnlijk ook nooit weten.

 35. @Pauline: ik mag toch hopen dat men bij de politie op geestelijke gezondheid selecteert? Dat men geen schizofrenen en/of psychopaten in dienst neemt? Ik weet het niet, maar ik ga er vanuit dat de meeste mensen verwachten dat we door agenten met een gezonde instelling worden aangesproken op ons gedrag. Hoe het zit met balletdansers weet ik niet.
  Wat Bas zegt over sociale controle, zou zeker wel binnen een corps moeten gelden, dan was misschien eerder aan het licht gekomen dat SV niet helemaal spoort?

 36. De politiemannen die ik ken zijn hele gewone mensen.
  Daar zitten net zo veel steekjes aan los als aan de rest van ons.
  Misschien zelfs wel wat meer, of ken ik te veel politiemannen?
  Bij psychische problemen zul je in eerste aanzet zelf moeten vragen om hulp. Ook als politieagent.
  Voor veel mensen is dit heel moeilijk, misschien wel vooral als je zelf hulpverlener bent.
  Maar maakt het nou wat uit of dit plotseling uit de lucht kwam vallen of dat dit jaren van te voren al te voorspellen was?
  Het is gewoon (niet) gebeurd…..
  Ik ben het met Pauline eens dat mensen liever niet accepteren dat dit “zomaar” kan gebeuren, zowel aan de dader als aan de slachtoffer kant.
  Zoals een collega van mij het verwoordde op de dag nadat Millie gevonden was: eigenlijk is dit gewoonweg pech hebben…
  Ik geloof dat ook, je kunt je hier niet tegen wapenen, je kunt je nooit tegen alles wapenen.
  En als je je dat werkelijk realiseert moet je concluderen dat het dus IEDEREEN kan overkomen.
  En dat is eng.
  Dus is iedereen naarstig op zoek naar hoe dit voorkomen had kunnen worden. Naar een schuldige die lang van te voren al bestraft had moeten worden, zodat het nooit zover had kunnen komen.
  Mijn stiefzoon heeft ook ooit met een mes op zijn arm zitten krassen.
  En in de raamopening gestaan omdat stemmen tegen hem zeiden dat hij eruit moest springen.
  Moet ik daaruit concluderen dat als hij politieagent wordt hij dit misschien ook gaat doen?
  Hij is inmiddels volwassen is zijn eigen weg aan het gaan, wij zien hem echt niet dagelijks meer.
  Hij heeft toen hulp gehad, hoe weet ik 100% zeker dat dat blijvend heeft geholpen?

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s