Hij is er weerrrr!!

Meestal komt-ie elk jaar wel even langs. Mack's schaduwzijde. En al gebruik ik medicijnen tegen de oktoberdepressie, meestal weet-ie me toch wel te vinden. In de tweede helft van september sluimert-ie in mijn hoofd om ergens in oktober genadeloos toe te slaan. Mensen merken het en proberen het onderwerp aan te snijden. "Je ziet er moe uit!" Of, "zwaar weekend gehad?" En daar heb ik dan echt geen zin in om daarop te antwoorden. Geef me een rem! De eerste keer dat hij gediagnosticeerd werd is alweer bijna vijftien jaar geleden, maar toen werd mij pas duidelijk dat ik er al langer last van had. Eigenlijk al een jaar of 25 schat ik zo. Ik heb tegenwoordig een vrij milde vorm van depressie, gewoon een alles is kut gevoel van een paar dagen met hier en daar een jankbui, die heel langzaam weer wegtrekt. Ik geloof ook dat-ie nu aan het wegtrekken is. Linda is een wonderdokter en als kind is ze in een grote ketel antidepressiva gevallen. Bovendien weet ze meestal feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Ze zeggen dat het een stofje in je hersenen is dat je niet aanmaakt als je last van depressie hebt. Ik weet het niet. Je kunt simpelweg niks positiefs meer noemen. Ja, de glimlach van Tammar, dat was het enige nog dat tot me doordrong. Maar voor de rest was alles kut, behalve dat wat volgens het journaal kut zou moeten zijn, dat interesseert ineens geen bal meer. Het kan ook spontaan weer wegtrekken door even je zinnen te verzetten. Even iets anders dan anders. Dat je de dingen die gisteren nog zogen ineens wel weer aardig vindt. Dat je ineens weer weet dat het echt allemaal stukken beroerder kan. Kennelijk maak je je ontbrekende stofje ineens weer aan. Ik blijf het een vreemd verhaal vinden.

Hij is er weer! De nieuwe oktoberdepressie hangt nu in de winkels! Zorg dat je er op tijd bij bent en mis 'm niet!

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

15 gedachten over “Hij is er weerrrr!!”

 1. Geen belangstelling voor de nieuwe oktoberdepressie; die is zooo passée, de maand is alweer half om. Maar ik zei toch al: Linda houdt wel een oogje op hem en dan komt het weer goed.

 2. Wat een prachtig meisje is Tammar!
  Hier is het meestal twee voor de prijs van één. Lekker voordelig, maar ook nadelig. Wees dus maar blij met Linda.

 3. Ik voel dat er weer een portretje aan zit te komen. Als het af is laat ik het je weten. Misschien doe ik Hans er ook nog bij. Da’s wel zo eerlijk he.
  Inderdaad geweldig dat je Linda hebt. Je bent sowieso blij met haar, maar ik weet hoe extra belangrijk steun in zulke perioden is. Goed dat je gewoon over de oktoberaanbieding schrijft. Dat je accepteert dat het leven voor jou soms ronduit pijnlijk is. Niet accepteren maakt het nog pijnlijker. Evengoed baal ik voor jou dat je ’t weer eens om de oren krijgt. Depressie doet gewoon megaveel zeer, of die nou een maand duurt of jaren. Punt. Het is blijkbaar een kenmerk van een ziel met veel relief.
  Hier is daarom een plaatje van een warme deken.
  http://frankiepebbles.web-log.nl/warmedeken.jpg

 4. Gelukkig ben ik ervan genezen, op wonderlijke wijze, het komt later nu, en telkens wat korter, ooit hoop ik ervan af te zijn, hoe dat werkt met dat stofje, is mij ook zeer onduidelijk dat het dan schijnbaar wel ineens aangemaakt kan worden…
  De glimlach van een kind, vooral je eigen, werkt meestal het beste 😀
  XXX

 5. Herman van Veen zong het al zo goed:


  Het komt dus goed, je wordt vanzelf weer vrolijk. Wel doen hè?
  (ik ben één van die mensen die vrolijk word van de herst, die bestaan ook)

 6. Wel eens een zonlichtlamp overwogen?
  Ik baal van het aardedonkere als ik ’s morgens opsta en kan dan gewoon niet wakker worden. Ik heb daarom al sinds een paar jaar een wake-up licht. Zo’n lamp die een half uur voor je wektijd langzaamaan steeds feller gaat branden, zodat als je echt wakker wordt het al aangenaam licht is. Dat scheel om de dag te beginnen.
  (http://shop.philips.nl/servlet/ControllerServlet?Action=DisplayProductDetailsPage&Locale=nl_NL&SiteID=rpeeub2c&productID=124654800&30daytrial&s_kwcid=TC|15790|wakeuplight||S||3559646101)
  Mooie deken geeft Frankie je, daar wordt je vast vrolijk van, heel zacht lijkt ‘ie me ook.

 7. Het is gewoon allemaal de schuld van dat Kut-Europa met die achterlijke zomertijd.
  Achterlijk, want vooral nuttig in een agrarische cultuur waar de boer in het donker moet oppassen niet de sloot in te rijden met de ploeg, en Kut omdat-ie een maand te vroeg begint en een maand te laat ophoudt.
  Het moet gewoon helemaal afgeschaft worden.

 8. Zou wel een mooie actie zijn: een zomertijdstaking op Europees niveau. Het gewoon met heel Europa het vertikken om de klok te verzetten.

 9. Nou en dan? Ze moeten gewoon de zon verplaatsen! Zodat ‘ie gewoon, zoals het hoort, van 4 uur ’s ochtends tot 11 uur ;s avonds schijnt!
  Ach, we mogen nog blij zijn dat we niet in het Noorden van Noorwegen wonen, daar zou ik halverwege de winter zelfmoord plegen.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s