De dag dat je over je katten schrijft…

Ik heb het er niet zo vaak over, maar hier in huis wonen twee katten, Bob en Sophie. Misschien heet ze wel Sofie, geen idee, die dikke rooie met een stompje staart heet in elk geval Bob, dat weet ik wel.
Katten zijn klerebeesten. Het zijn totaal nutteloze schepsels. Net als wespen. Uitsluitend een irriterende functie. (controlerend, uitvoerend, adviserend en irriterend, kent u het rijtje nog?) In elk geval, de dag dat je over je eigen katten gaat loggen, is de dag dat je hard aan vakantie toe bent.

Wat is er leuk aan katten?

Tot zover.

Wat is er niet leuk aan katten?

Op 10: Ze gaan altijd liggen op de plek die je niet voor ze hebt gereserveerd.

Op 9: Als je net 's avonds op de bank neerploft gaan ze voor dié deur zitten die dicht zit, want daar willen ze doorheen. En ze houden pas op met mauwen als je de deur opendoet.

Op 8: Tegen etenstijd gaan ze lopen druilen. Constant voor je schenen lopen net zolang tot je struikelt of je er eentje een rotschop geeft. Iemand probeert je duidelijk te maken dat-ie zachtvoer wil. En als je dat dan neerzet, ruiken ze eraan en gaan ze demonstratief uit het bakje hardvoer wat er naast staat zitten eten.

Op 7: Midden in de nacht maken ze ruzie met andere poema's.

Op 6: Midden in de nacht gaan ze op de dakgoot boven jouw raam staan mauwen, ten teken dat de man, nooit de vrouw, de deur open moet komen doen. En dat mauwen doen ze met zo'n energie dat je zeker weet dat ze dat makkelijk volhouden tot een uurtje of zeven de volgende ochtend.

Op 5: Ze kotsen in je kamer. Liefst vlak achter de deur zodat je voetzool volstrekt kansloos is om er naast te stappen.

Op 4: Ze slopen je bank met hun a-muzikale pianospel.

Op 3: Ze brengen ongedierte, halve vogels en driekwart kikkers mee je huis in.

Op 2: Ze gaan 's ochtends vroeg altijd tegen je nette broek staan douwen met een hoge rug. Wegwezen eizak!

En mijn persoonlijke nummer 1 in de ergernissen top 10:
Zodra je een deur opendoet, maakt niet uit welke, altijd zit er een kat achter die er gauw doorheen glipt als je het niet verwacht. En ook als je het wel verwacht. 's Ochtends als ik beneden kom weet ik al dat er achter de huiskamerdeur twee vastberaden katten zitten die met tegenzin de hele nacht op de bank hebben gelegen want de beide öbersturmbahnfuhrers wilden liever op bed. En die schade moeten en zullen ze inhalen! Ik doe de deur dus zo voorzichtig mogelijk open, mijn rechterbeen blokeert de kier waardoor de eerste de aanval inzet. De tweede zit klaar en probeert het met een sprong. Met een achterwaartse snoekduik vang ik het kreng en stuiter hem terug de huiskamer in. De eerste maakt misbruik van de situatie en vliegt de trap op, maar blijft heel etterig zitten op de vierde tree. "Pakmedanasjekan" En als je hem dan probeert te pakken vliegt hij naar boven en zit sneller op ons bed dan dat jij van de trap kunt vallen. Snel de huiskamerdeur weer dicht, achter het kreng aan, hardhandig van het bed pakken -mauw ja!- naar beneden jagen en met een welgemikte voetveeg weer de huiskamer in.
Helaas, nummer twee, Sophie de huisnazi zat nog te wachten achter de deur en smeert hem naar boven.

$%&^$#domme! Ik heb een ochtendhumeur.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

32 gedachten over “De dag dat je over je katten schrijft…”

 1. Gelukkig nu eens een logje over katten, nutteloos als ze inderdaad zijn, dat wel te verteren is. En hier blijft het toch wel bij voor de komende tien jaar, mag ik hopen?

  Like

 2. Katten komen ook altijd het eerst afstappen of op de schoot springen van mensen die daar, om wat voor reden ook, totaal niet van gediend zijn.

  Like

 3. Pak ze bij de staart (zover dat mogelijk is, hals mag ook), loop naar de dichtsbijzijnde Chinees rond een uurtje of 7 als het er lekker druk is, loop pontificaal naar de balie, flikker die katten erop en zeg de magische woorden hardop ; ZO, DAT ZIJN DE LAATSTE DEZE WEEK !

  Like

 4. Ahhhhh…eindelijk een medestrijder tegen katten! Iedereen is totally shocked als ze mijn verhaal lezen over dat ik onze kat wil vermoorden. Ik moest ook een keer erg lachen om een kunstenares die bij de wereld draait door zat. Zij had haar bloedeigen kat zijn nek omgedraaid omdat ie volgens haar depressief was en daardoor de hele dag naar buiten zat te staren. Vervolgens heeft ze daar een bijzonder mooie tas van gemaakt, haar eigen lapjestas.
  Ik vind dat humor maar dat is bijna niemand met mij eens.

  Like

 5. @Rob: Ik hoop het ook. (Honden zijn veel leuker)
  @Cyberjunk: Mijn vader had een kattenfobie, hij was dus altijd de klos.
  @Hermanus: Onze Chinees is zo ingeburgerd dat hij niet eens meer varkensvlees verkoopt.
  @Smitsky: Ik denk het ook. Maar bij ons mogen ze dan ook niet alles.
  @Eva: Die anderen vinden dat horror denk ik.

  Like

 6. @Rob: Ik hoop het ook. (Honden zijn veel leuker)
  @Cyberjunk: Mijn vader had een kattenfobie, hij was dus altijd de klos.
  @Hermanus: Onze Chinees is zo ingeburgerd dat hij niet eens meer varkensvlees verkoopt.
  @Smitsky: Ik denk het ook. Maar bij ons mogen ze dan ook niet alles.
  @Eva: Die anderen vinden dat horror denk ik.

  Like

 7. Je klinkt al net zo verzuurd als mijn vader. Dat vraagt om aanpassingen, want anders gaat iederen in een grote boog om je heen lopen.
  Onze kan koos ‘s-nachts altijd een plekje midden op de trap. Dus in het midden op de middelste tree. Mijn vader ging er voor zijn werk het eerst uit en was dan ook regelmatig slachtoffer. Ik hoor hem nog zeggen: ‘Die rotkat ligt altijd voor je poten!’
  Zelf vind ik katten, honden en lammetjes tot een halfjaar grappige beesten. Daarna is het een en al overlast, dus ik begin er niet aan. Kinderen besteed ik ook liever uit aan anderen.

  Like

 8. Je klinkt al net zo verzuurd als mijn vader. Dat vraagt om aanpassingen, want anders gaat iederen in een grote boog om je heen lopen.
  Onze kan koos ‘s-nachts altijd een plekje midden op de trap. Dus in het midden op de middelste tree. Mijn vader ging er voor zijn werk het eerst uit en was dan ook regelmatig slachtoffer. Ik hoor hem nog zeggen: ‘Die rotkat ligt altijd voor je poten!’
  Zelf vind ik katten, honden en lammetjes tot een halfjaar grappige beesten. Daarna is het een en al overlast, dus ik begin er niet aan. Kinderen besteed ik ook liever uit aan anderen.

  Like

 9. [quote]Pak ze bij de staart (zover dat mogelijk is, hals mag ook), loop naar de dichtsbijzijnde Chinees rond een uurtje of 7 als het er lekker druk is, loop pontificaal naar de balie, flikker die katten erop en zeg de magische woorden hardop ; ZO, DAT ZIJN DE LAATSTE DEZE WEEK !
  Hahaha dit is te grappig. Ik zie al helemaal de koppen van de klanten voor me.
  Mijn moeder noemt mij een kattenhater. Dit is wat mij betreft zwaar overtrokken want ik hou van dieren maar hé…..katten zijn toch echt wel de meest eigenwijze irritantste huisdieren die er bestaan hoor. Ik ben ermee opgegroeid en de katten waren thuis alles waardoor ik regelmatig in de problemen kwam. Geen Assepoester en de stiefzussen maar Assepoester en de KL~!@%$#&*
  katten van moms. Aarggh
  Hoe dan ook het doet me goed dit stukje te lezen 😉

  Like

 10. och Margarita, het is een gave. Ik schud dit soort grollen uit m’n rechtermouw.
  Mack heeft me daarom ook ingehuurd, om nóg grappiger te zijn dan hijzelf. Want laten we wel wezen, Mack is toch zeker ook grappig ?

  Like

 11. @Eva: ja, die ‘kunstenares’ herinner ik me ook. Daarna had ze weer een project bedacht op cavia’s te pesten. Ik hoop dat haar binnenkort een heel naar en pijnlijk doch net niet dodelijk ongeluk overkomt

  Like

 12. @Mack en Hermanus: het is een wedstrijd, het is een wedstrijd het is een wedstrijd die je niet winnen kan….
  Goede humor heeft ook te maken met begrepen worden, zolang Mack sommigen er nog op moet wijzen dat Hermanus g-r-a-p-j-e-s maakt ( op zich alweer erg grappig trouwens) is hij toch wel de winnaar hoor.

  Like

 13. Ik had eerder willen reageren maar ik kwam binnen, opende de deur en haalde alle toeren uit die hierboven beschreven waren. Met hetzelfde kansloze resultaat. Om vervolgens op een onbewaakt ogenblik te struikelen over een exemplaar dat het had voorzien op m’n enkels. Terwijl ik dacht dat ze allemaal het bed danwel mijn plaats op de bank hadden ingenomen.
  En dan die haren. Maar da’s een aparte post waard.

  Like

 14. Mijn aanloopkat, inmiddels van Zwarte Piet omgedoopt tot Malle Pietje, is ook al zo’n terrorist. Gelukkig is hij ook erg lui en ligt hij het grootste deel van de middag en avond voor haardkleedje te spelen waarbij hij alleen een oor spitst als ik richting keuken loop. Zolang hij geen deuren hoort van koel- of andere kasten blijft hij echter rustig liggen waar hij ligt. Ik heb er dus de meeste tijd weinig last van en het is toch best wel gezellig.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.