Halfjarig

Morgen word deze schaterende schavuit een half jaar. Op het kinderdagverblijf mag hij volgende week z'n schoen zetten. Hij is er nu al opgewonden over.
Ikzelf (ik was een jaar of 10) vertelde mijn moeder vroeger een keer dat Sinterklaas niet bestond en dat papa of zij degenen waren die iets in mijn schoen deden. Toen ze dat ontkende (waar mijn broertje en zusje bij waren) hield ik vol.
's Avonds toen we naar bed gingen stonden er drie schoenen onder de brievenbus. De volgende ochtend hadden mijn broertje en zusje een lekkere chocoladesint in hun schoen en de mijne stond leeg, naast mijn andere schoen, onder de verwarming.
Ik moest me groot houden, maar de tranen stonden in mijn ogen. Ik kon natuurlijk niet huilen want ik geloofde immers niet meer in Sinterklaas.
Gelukkig mocht ik twee dagen later mijn schoen weer zetten en zat er de volgende ochtend iets in.
Ja, mijn moeder wist wel hoe ze met irritante betwetertjes om moest gaan.

Auteur: Mack

Mack is nu bijna vijftig en begon in 2004 met bloggen en volhardt tot nu toe. Kwam zelfs met de blogwet 2011 om tegenwicht te bieden aan de vele overlopers van weblog naar hypes zoals FB, Twitter en andere vluchtige en oppervlakkige zelfbevlekking. Of hij in al die jaren wijzer is geworden, is de vraag. Hij denkt zelf van wel. Mocht u na het reageren zien dat uw reactie in afwachting is van moderatie, dan komt dat omdat ik dat noodgedwongen zo moest instellen. Een stalker. Als u een vaste reageerder bent met telkens dezelfde gegevens, (naam, e-mail) zult u er geen last van hebben, anders moet ik de reactie handmatig even toelaten. Sorry voor het ongemak.

19 gedachten over “Halfjarig”

 1. Kijk hem nou toch weer eens guitig lachen; om op te vreten gewoon. Hij weet wel beter; die chocolade-Sinten worden echt wel door Sint gebracht! 😀

 2. Over pakweg 16 jaar zal jullie huis uitpuilen van de mooie meiden, die Hans om zich heen verzamelt. Wat een kanjer ! Vooral dat charmante lachje met die dichtgeknepen oogjes zal het hem doen.
  Ik word trouwens doodziek van dat gezeur over dat Sinterklaas niet bestaat. Wat nou? Wie was dat dan zaterdag in Sneek op die schimmel? Huh? Huh?

 3. Ook een goed idee die brievenbus 🙂 Ik herinner me maar al te goed mijn Sint-twijfels bij onze Overijsselse kolenkachel 😉
  En wat een suuuperschaaaattige foto!
  Gefeliciteerd!!! Wij rekenen ook al in de halfjarig-verjaardag, nog 3 dagen 😉

 4. Gefeliciteerd! Geloof het of niet, maar ik dacht zojuist: eens kijken bij Mack of er niet iets te doen is over Hans A. En wat is ie mooi….

 5. Weet je Marina, als ik ’s avonds thuis kom en hij hoort me, dan geeft hij me zo’n onbetaalbare glimlach.
  Ik ben nu al bang dat ik hem nooit straf zal kunnen geven.

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s