De wedstrijd III

Winst op de wereldkampioen is natuurlijk een uitslag die geheel in lijn ligt met het hogere doel van Van Basten, aan wie wij straks het kampioenschap te danken hebben.
Het is jammer dat de wedstrijd zo slecht bekeken werd, tenminste daar ga ik vanuit, want ik neem aan dat iedereen die het de afgelopen jaren zo hartgrondig oneens was met Van Basten, hem een goeie voetballer maar een slechte coach vond, en die zelf een veel betere opstelling wist, dan ook zo principieël was om niet te kijken. Tenminste, zo doe ik dat zelf met principiële zaken. Voor alle principiëlen: het is 3-0 voor Nederland geworden.

Maar wat vond u van het contrast tussen Frank Snoeks die geweldig mooi kan vertalen wat hij ziet gebeuren en daar nog mooiere conclusies aan kan verbinden, en (was het) Bert Maalderink? Die wanhopig op zoek was naar spelers die in polonaise door de persruimte liepen?
Jongens, wat reageren jullie nuchter? Jullie hebben van de wereldkampioen gewonnen! (Oh echt, is Italië de wereldkampioen?)

Maar stel nu dat de spelers wel hossend de persruimte binnen waren gekomen dan had ik met u willen wedden, voor € 7,34, dat Maalderink geroepen had: "Jongens, jongens, jullie zijn er nog niet!"
Ik wed met u, voor € 7,34, dat als Nederland kampioen mocht worden (en dat worden ze) dat Maalderink hetzelfde lot wacht als Kees Jansma in 1988. Hij eindigt met een nat pak in het zwembad van het hotel.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

22 gedachten over “De wedstrijd III”

 1. Volgens mij is dit een verhaal uit 1974 toen Ben de Graaf van de Volkskrant het zwembad in werd gedonderd als dank voor al zijn zeikerige stukjes. Of ben ik in 1988 even van de wereld geweest?

  Like

 2. Ja Rob, zo is het. Het was ’74.
  Vanmiddag hoorde ik trouwens die gruwelijke Evert ten Napel (“corne”).
  Die had toch beloofd dat hij ging stoppen?
  Fluks naar de BBC gezapt…

  Like

 3. Ik heb genoten van een prachtige wedstrijd (ondanks dat mijn vrouw vroeg of we uit of thuis speelden.)en voor de rest wil ik godverdegod geen gezeik aan mijn kop over randzaken. (randzaken zijn alle zaken en zakken die op TV mijn breedbeeld besmeuren met eindeloos gemiezer dat als een trage verbale diarree het voetbal berooft van zijn spelletjes en Duitslandcomplexkenmerken.)

  Like

 4. Nou Mack, na je óveral tegen te zijn gekomen, Yukiko, Annamaria en God mag weten waar niet meer. Ik weet al zo veel van je via de reacties. Dan ben ik nu ook maar eens even hier, waar alles gebeurd. Al kan ik nu niet echt iets zinnigs verzinnen, want voetbal, dat heb ik gekeken, maar ik weet nog net dat de al in het doel moet zeg maar. Ik was zelfs de enige gekleed in het zwart in de kroeg gisteren, en gek dat ze me aankeken, terwijl zij er toch echt niet uitzagen vergeleken met mij. Vond ik dan. Zo met heel groot GOAL op hun kont enzo. Een mens kan raar verkeren. Maar ik vind raar helemaal niet zo gek hoor. Volgens mij ben jij ook wel een beetje raar. Leuk toch?!

  Like

 5. @Norbert: klopt. Ik wist ook wel dat het het bad van de kleedkamer was, maar ik vond dat wat lastig te omschrijven. Want hoe heet zo’n groot bad in een kleedkamer waar een heel elftal tegelijk in kan?

  Like

 6. @Roos: Ik ben eigenlijk de enige normale met een weblog.
  @Mark: voetbal is de hoofdzaak, maar de randzaken zijn ook belangrijk. Anders wordt het gauw een spelletje van 22 man die achter een bal aan rennen.
  @Irene: Ik probeer het terug te winnen al heb jij volgens mij iets te makkelijk de conclusie getrokken dat je vorige keer gewonnen hebt. Ik geef me namelijk nooit gewonnen. En zelfs dan nog niet.

  Like

 7. Mell: Wat een vooroorlogse opvatting zeg. Ik zie dat soort dingen niet eens meer. Als ze fatsoenlijk Nederlands praten, zijn het voor mij Nederlanders.

  Like

 8. Ik bedoel het ook beslist niet rascistisch… Maar is het niet zo dat ieder land gewoon spelers kan kopen? Als het bod maar aantrekkelijk genoeg is. Dan krijg je net zo’n situatie als bij de wedstrijd Polen-Duitsland. Scoort een Pool (Podolski)2x voor Duitsland. Hij weet vervolgens niet goed of hij het wel kan maken om te juichen, maakt zelfs een sorry-gebaar… Is het dan niet gewoon een strijd om wie het meeste geld heeft voor de beste spelers? Hoe zit dat in het Nederlandse elftal. Ik zie daar zo ontzettend veel gekleurde gezichten…

  Like

 9. Mell: Die Duitsers zijn alleen in Polen geboren en lang geleden tot Duitser genaturaliseerd. Alleen in het geval van Kalou twee jaar geleden was twijfelachtig. Hij zou Nederlander worden, sprak geen woord Nederlands en Verdonk stak daar toen een stokje voor. Terecht. Wat jij schetst is bij het clubvoetbal wel zo (jammer genoeg) Bij interlands niet.

  Like

 10. In H’sum (althans in deze buurt hè) werd de wedstrijd even luid bekeken als in Amsterdam-Noord, ik telde zelfs 4-0 in het gejuich dat via de ramen (en de vloer, waar E. voor de TV zat met een slapende R.;)) binnenkwam!

  Like

 11. @ Greetje en Mack:
  Misschien wel een toepasselijke naam, maar dacht dat homo’s niet aan voetbal doen.. 😉 Kleedkamerbassin klinkt wat chicquer.

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.