Wij gaan naar de Ardennen

Wij vertrekken morgen voor twee weken naar het verre buitenland. Onze station zit zo vol dat wij de hoedenplank thuis moesten laten, wat automatisch inhoudt dat mijn hoeden niet meekunnen.
Omdat mijn schoonzus niet zover wilde rijden (Zuid-Limburg was het maximale) heb ik na lang onderhandelen kunnen bewerkstelligen dat we de eerste week naar de Ardennen (de frisse lucht is even wennen) gaan. De tweede week gaan we naar de Vogezen want ik heb haar wijsgemaakt dat dat vlak bij de Ardennen is. Eigenlijk wilde ik naar de Alpen maar dat lukte niet omdat ze wist dat die ver weg zijn. Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat want de eerste week zitten wij zowat op Eau Rouge. Ik zal proberen het baanrecord voor stationdiesels daar te verbeteren.
In de Vogezen zijn mevrouw Mack en ik al een keer eerder geweest. Daar barst het van de Linxen volgens de borden. ("Kijk, daar rechts, een linx!" Ah, net weg.") Dat vonden wij toen nog bijzonder omdat er toen nog geen poema's op de Veluwe zaten en nu wel volgens de krant.
Ik zie dat morgen inmiddels vandaag is geworden, ik moet hoognodig naar bed dus ik maak mijn excuses voor de abrupte onderbr

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

24 gedachten over “Wij gaan naar de Ardennen”

 1. Eau Rouge lukt me aardig op de Playstation. Ik benijd je. Misschien verongelukt je schoonzus wel in Eau Rouge tijdens de warm up. Kun je volgend jaar naar de Alpen.

  Like

 2. En je weet het: afslag Beek/Elsloo, dan kom je aardig in de buurt van de toestand in de wereld, die ik je zo mogelijk onder het genot, want dat is het, van een stuk rijstenvla zonder twijfel kan uitleggen.

  Like

 3. Lekker hoor, zo’n vla-punt. Maar als ik jou was, zette ik er wel een bel rode wijn naast…
  Verder wens ik jullie allemaal een hele fijne vakantie, behalve je schoonzus. En je weet, bergen zijn hoog en je kunt er zomaar afvallen. Denk wel even aan het DNA-onderzoek dan…
  Heel veel plezier en tot over een twee weken!!!

  Like

 4. In mijn optiek is alles wat in één dag te reizen is dichtbij. En als ik daar dan ben zijn er weer een heleboel andere bestemmingen daar dichtbij.
  Maar veel plezier in het “verre” buitenland, doe voorzichtig in Eau Rouge, als je al je kunsten ten toon spreidt wil je schoonzuster in de toekomst niet eens meer tot de hoek van de straat vrees ik.

  Like

 5. Rijstevlaai zonder twijfel, dat is zonder twijfel de allerlekkerste die er is, maar ja, Mack moest natuurlijk weer zo nodig veeeeel verder dan Zuid Limburg, da’s dom.
  Maar ook wel weer lekker eigenlijk.
  Nou ja, ze zijn al weg dus een gemeend ‘Welkom thuis’ dan maar alvast 😉

  Like

 6. Hebben ze wel internet in de Ardennen?? Ik wens jullie een heel fijne vakantie toe, met genoeg (maar niet teveel) zon en heel veel plezier. Geniet ervan!

  Like

 7. Dir. Beestjes zoekt je, het schijnt dat de P. (en zijn lieftallige vrouw) vermist wordt en hij wilde jou graag als bemanning van de commandopost belast met de coördinatie van de speurtocht… 😉

  Like

 8. Ja, ik denk dat jij de enige bent die deze taak aan kan.
  Waar blijf je, iedere seconde telt misschien.

  Like

 9. Verdorie, ben ik alweer veel te laat met fijne vakantie wensen. Dus hoop ik maar gewoon stilletjes dat jullie het leuk hebben. Ach wat, dat zal gewoon wel.

  Like

 10. Doe je niet alle Ardennen tegelijk, maar voorzichtig de ene Arden na de andere? En niet abseilen met Hans A., asjeblieft. Ook niet wildwaterkanovaren in de Ourthe…

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.