Het raadsel van onze weegschaal.

Altijd als ik heb hargelopen weeg ik mijzelf na afloop. Daarna ga ik douchen en weeg ik mij nog een keer. Gewoon omdat ik weet dat ik na het douchen nog een kilo lichter ben dan ervoor. Geen toevalstreffer, steevast na het douchen ben ik een kilo lichter. En er is dan geen sprake geweest van tussentijds toiletbezoek of andere vormen van fraude. Begrijpt u het, begrijp ik het? Misschien hoef ik mij alleen maar vaker te douchen om een paar kilo lichter te worden.
Volgens mevrouw Mack moet ik mij slechts een keer per week wegen. Maar dat is een pertinent foute gedachtegang. Want stel nou dat ik op woensdag ineens vijf kilo kwijt ben die er zondag weer aanzitten? Dan mis je toch een mooi moment.

Auteur: Mack

Ik ben Mack, uit 1969, dat klinkt vertrouwder dan het noemen van mijn leeftijd. Begonnen in 2004 met web streepje log, dat te succesvol werd en dus overgenomen door snelle jongens die alles kapot maakten. Ik heb in tegenstelling tot velen mijn archieven kunnen redden, maar bijbehorende foto's zijn veelal verdwenen in de diepste krochten van internet en dus weg. Ik woon in Vaassen, aan de oostelijke rand van de Veluwe en schrijf daarover alsof het onontdekte wildernis is. In werkelijkheid is het één grote ergernis van verbodentoegangbordjes en zwervende toeristen. Verder schrijf ik over alles, soms serieus maar meestal niet. Sorry.

15 gedachten over “Het raadsel van onze weegschaal.”

 1. Ja… zo’n illusie koester ik ook telkens als ik de overzicht van mijn bankrekening oproep… dan bekruipt een vreemd soort spanning me en tintelt het in mijn buik… wat heb ik gemist? En waar zijn al die miljoenen plots gebleven die ik bij elkaar had gedroomd?
  Ik zal het nooit weten…

  Like

 2. Een goeie haan wordt niet vet. Zit dat erachter?
  Sinds de grijze en de groene rolemmer helemaal achterin onze enorme schuur staan, ben ik twintig kilo afgevallen. Of ik heb kanker, dat kan ook. Ben ik vandaag toch mooi 61 geworden. En ik kak nog zonder bril!

  Like

 3. Ik denk dat het al dat luie zweet is dat je eraf douchet. Staat garant voor minimaal een kilo, zou ik zeggen.
  Verder vooral zoveel mogelijk wegen. ’s Ochtends een keer, ’s middags na de lunch een keer, en ’s avonds een keer. En alles opschrijven wat je eet.
  Van al die extra activiteiten kun je ook zomaar een kilo per week kwijtraken namelijk. 😉

  Like

 4. Van het op de weegschaal stappen, en er weer af raak je ook enorm veel kilo’s kwijt.
  Een rare (commerciële) variant op deze beweging heet steps waar je in de sportschool je blauw aan betaald.

  Like

 5. @wilgengebroed: Het gaat niet om de gewichtsafname, het gaat om de platte buik. Maar beide zaken gaan goed. Ik win deze weddenschap met gemak.

  Like

 6. @Kwebbel….. Ik moet van iedereen meer meeleven met hem en hem stimuleren…. Maar jij slaat het stokje precies op de goede noot van de Xylofoon…

  Like

 7. @Kwebbel….. Ik moet van iedereen meer meeleven met hem en hem stimuleren…. Maar jij slaat het stokje precies op de goede noot van de Xylofoon…

  Like

 8. Ik zie Mack in staat een staalplaat te laten implanteren om die strakke buik te realiseren(dat zo’n grapje veel meer kost dan de te winnen euro 7,34 mag uiteraard de pret niet drukken, het gaat om het winnen)

  Like

Zegt u het maar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.